PAX Koers

Paxos Standard  (PAX) is een stablecoin gebaseerd op het Ethereum ERC-20 netwerk. Met een stablecoin bedoelen we een cryptomunt die aan een vaste prijs is gekoppeld. Niet de markt bepaald de prijs, maar een zogenaamde fiat valuta als de Euro of USD.

Kennismaking met Paxo Standard

Paxos standard in 2018 opgericht is een veelbelovend platform. In dit artikel gaan we nader in op Paxos Standard, hoe het nu precies in elkaar steekt en wat de verwachtingen zijn voor dit project. Snel verder lezen dus.

Bitvavo crypto

Wat is Paxos Standard?

Hierbij pluk je dus de voordelen van een stabiele munt maar heb je wel de positieve kenmerken van een cryptomunt.  De PAX token wordt gedekt door de Amerikaanse Dollar en er wordt toezicht op gehouden door de regelgevers. Doelstelling hiervan is om er een stabiele cryptomunt van te maken, die aantrekkelijk is voor investeerders. Dit houdt dus in dat op het moment dat je een investering doet in roerige tijden, dat je er zeker van bent dat je over eenzelfde hoeveel dollar  dat zodra je hierin investeert in grillige tijden je zeker weet dat je beschikt over dezelfde hoeveelheid in dollar na de prijsschommelingen.

Hoe werkt het?

In principe werkt de PAX standard op dezelfde manier als andere stablecoins. Investeerders storten Amerikaanse dollars op Paxos. In ruil hiervoor krijgen ze Pax coins. Op het moment van storten, worden de tokens direct aangemaakt. De token beschermt de investeerder tegen de grillen van de markt. Tokens kunnen op ieder gewenst moment weer worden omgeruild voor dollars. De ingeleverde tokens worden dan vernietigd. Een van de doelstellingen van het project is om ook betalingen met de Pax coin mogelijk te maken. Op deze wijze kan je dus op het internet betalen met een token dat redelijk waardevast is. Dit is voor veel investeerders natuurlijk zeer aantrekkelijk.

De PAX heeft een aantal bijzondere en positieve kenmerken. Zo is de munt koersvast. De munt heeft altijd een koers van 1 op 1. Dit wil dus zeggen dat je altijd 1 USD terugkrijgt voor een PAX. Dit maakt de cryptomunt dus uiterst stabiel en dus aantrekkelijk. Doordat het beheer van de munt wordt verzorgt door het onderdeel Financial Services van de staat NeW York, is die ook uiterst betrouwbaar. Deze instantie heeft enorm veel ervaring op het vlak van financiële diensten, en de handel tussen reguliere valuta en cryptocurrency.

Bitvavo crypto

Alle PAX leveringen worden in USD geparkeed op speciale rekeningen bij grote Amerikaanse banken. Deze staan allemaal onder toezicht van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Dit is een instantie, in 1934 opgericht door de federale overheid, die als doelstelling heeft om de consument te beschermen en vertrouwen te geven in de bancaire sector. Paxos heeft daarnaast ook nog eens een samenwerkingsverband met het bekende Amerikaanse kantoor Withum. Dit bureau voor maandelijks een audit uit. Dit alles maakt de PAX een uiterst betrouwbare munt.

Het is ook een heel toegankelijke cryptomunt die door iedereen is te gebruiken. Financieel gezien zij er ook voordelen. Zo ben je geen transactiekosten verschuldigd als je in PAX handelt. Er zijn ook geen conversiekosten. Dit maakt het project dus extra aantrekkelijk en zal dus ongetwijfeld de community doen groeien.

Transacties kunnen uiterst snel worden uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld PX inzet voor transacties uit te voeren op de blockchain van Ethereum, kan je dit zeer snel en 24 uur per dag omzetten in USD. Je bent dus niet afhankelijk van de openingstijden van banken. Binnen één werkdag kan je PAX inwisselen voor USD.

Zijn er dan ook nadelen?  Nadelen is wellicht een groot woorden. Als beperking zou je kunnen noemen dat cryptomunten die fiatvaluta als onderpand hebben, zoals de PAX dus, over het algemeen minder decentraal zijn, omdat een centrale instantie het onderpand beheert.

Waar kan ik PAX aanschaffen?

PAX kan je heel eenvoudig via Bitvavo kopen. Betaling kan gewoon via iDeal.

Koersverwachtingen

Het afgeven van prognoses blijft altijd lastig. Feit is wel dat Paxos Standard steeds populairder wordt. Meer gebruik betekent nog altijd dat de vraag door investeerders zal blijven groeien. Natuurlijk heeft dit ook weer een positieve uitwerking op de prijs. Er wordt voor dit jaar dan ook een flinke groei voorspeld. Reden hiervoor zijn de positieve berichten met betrekking tot nieuwe samenwerkingsverbanden en ontwikkelingen van Paxos Standard. De positieve berichten en de vele productinnovaties zorgen ook dat de verwachtingen voor de lange termijn uitermate gunstig zijn. Concrete verwachtingen zijn helaas niet mogelijk. Er zijn in de gehele cryptomarkt dermate veel ontwikkelingen die hierop van invloed zijn. Experts zien de toekomst van Paxos Standard echter zeer positief in en vinden een koersstijging van een paar honderd procent zeker realistisch.

Conclusie

Paxos Standard is in onze ogen een uitermate interessant project. De roadmap is goed gevuld voor de komende tijd. Het team breid zich nog steeds uit en er staan veel nieuwe samenwerkingen op stapel. De verwachtingen voor dit jaar, maar zeker voor de langere termijn zijn bij ons dan hoog gespannen.

No coins selected