QNT Koers

Het Quant is een ERC20-token dat is gebaseerd op de Ethereum-blockchain.  Het is in feite een zogenaamd utility token dat alleen binnen het Quant Network wordt gebruikt, om bijvoorbeeld transacties te valideren en netwerkkosten te betalen. Door QNT te staken, kunnen gebruikers gratis gebruik maken van de verschillende functionaliteiten die via het platform worden aangeboden.

Kennismaking met Quant

Quant is inmiddels uitgegroeid tot een stabiel en serieus blockchain project. We zullen dan in dit artikel nader ingaan op het project, hoe het werkt en wat de verwachtingen voor de korte en lange termijn zijn.

Bitvavo crypto

Wat is Quant?

Quant is in 2015 opgericht door Gilbert Verdian, Paolo Tasca Colin Paterson. De ICO van het project startte in mei 2018. Hiermee werd zo’n 11 miljoen USD opgehaald. Hiermee wilden ze hun missie gaan volbrengen. De missie van het projectteam is ervoor zorgen dat de blockchain technologie zo effectief en betrouwbaar mogelijk wordt gebruikt.

De basis project is het Quant Network. Dit ecosysteem bevat een aantal technlogieën zoals Overledger en GoVerify. Het idee achter Overledger was om een platform neer te zetten waarop ontwikkelaars op eenvoudige wijze decentrale toepassingen voor de blockchain kunnen maken. Voor de gebruikers van Quant zou dit de mogelijkheid geven om de voordelen van verschillende blockchains te kunnen gebruiken in plaats van één afzonderlijke. We noemen dit ook wel MApps.

Er is tevens een zelf ontwikkelde app store waarin de ontwikkelaars hun MApps plaatsen. De apps zijn geschikt voor meerdere blockchains en hebben de mogelijkheid om met elkaar communiceren.

Bitvavo crypto

GoVerify moet gebruikers de mogelijkheid te geven of berichtgevingen zoals email of sms te controleren of ze legitiem zijn en ook daadwerkelijk door de vermelde afzender zijn verzonden.

Voor en nadelen

Interoperabiliteit, de mogelijkheid dat systemen met elkaar kunnen praten, is voor ieder blockchainproject van groot belang. Dit wil je eigenlijk niet alleen tussen verschillende blockchains maar ook met andere netwerken. Om dit te realiseren heeft Quant een technologie ontwikkeld waarmee ze schaalbare, op de toekomst berekende interoperabiliteit kunnen leveren. Hierbij worden er geen beperkingen opgelegd aan de verschillende blockchains.

Financiële instellingen zoals (centrale) banken, versturen betalingen niet via het, als onveilig gezien, internet maar via een particulier infrastructuur. Gezien de vele afhankelijkheden en economische belangen, zullen ze hun infrastructuur ook niet maar eventjes vervangen door blockchaintechnologie. Om hier ondersteuning in te kunnen verlenen, heeft Quant een samenwerking met SIA. Langs deze weg kunnen zij hun technologie in bestaande netwerken van financiële instellingen in Europa integreren.

Andere instellingen waar Quant als potentieel leverancier wordt gezien, zijn de Britse regering Crown Commercial Services en AUCloud. Deze laatste werkt samen met de Australische regering en ministerie van defensie. Dit toont wel aan dat de door Quant ontwikkelde technologie als zeer veilig wordt ervaren.

Zijn er dan geen nadelen te benoemen? Ja zeker, veel deskundigen verwijten Quant dat ze niet heel erg transparant zijn. Zo waren ze in het verleden ook nog wel eens vaag over personeelswisselingen die hadden plaatsgevonden. Transparantie is absoluut noodzakelijk om het vertrouwen van investeerders te winnen.

 Wallets

Je kan Quant natuurlijk op slaan op de wallets van de beurzen waar je handelt. Voor de wat langere termijn kan je Quant het best op een hardware wallet bewaren. De Ledger Nano S is hier uitermate geschikt voor en biedt veel veiligheid.

Waar kan ik Quant (QNT) aanschaffen?

Quant kan je in Nederland of België, op eenvoudige wijze via Bitvavo aankopen. Betalingen verlopen snel en eenvoudig via iDeal.

Koersverwachtingen

Uitspraken doen over koersverwachtingen is altijd lastig. Zo is het ook bij Quant van toepassing. Het bedrijf zit echter in de lift. Er worden ook  continue nieuwe updates uitgebracht. Dit geeft vertrouwen en maakt het dat er grote interesse is voor het bedrijf. Gezien de groeiende Quant populariteit zal de vraag vast en zeker blijven groeien. Zoals gebruikelijk heeft dit ook weer een gunstig effect op koersontwikkelingen van de Quant. Voor de komende twee jaar voorspellen experts, mede door alle gunstige ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden, een groei tussen de 100% en 300%. Kijkend naar de lange termijn waar investeerders veelal in zijn geïnteresseerd, geloven ze dat dit project op, tot wel tien keer over de kop kan gaan.

Conclusie

Quant is wat ons betreft een zeer interessant project volgen. De berichtgevingen en ontwikkelingen rondom het project zijn veelbelovend. Zelfs in deze tijd groeit het aantal medewerkers nog steeds. De verwachtingen voor de korte termijn, maar nog meer voor de langere termijn zijn erg hoog. Natuurlijk blijven het verwachtingen en garanties zijn er nooit. Heb je echt interesse in Quant, ga je dan eerst verdiepen in het project en blijf het nieuws goed volgen. Op deze wijze kan je dan een gunstig en weloverwogen instapmoment bepalen.

No coins selected