Qtum koers

De cryptocurrency Qtum is er eentje welke niet alleen is ontwikkeld voor consumenten, maar ook voor bedrijven. De blockchain werd ontwikkeld door de Qtum Foundation en beschikt over een veilige, stabiele en bovendien ook snelle basis. Deze nieuwe digitale valuta kwam er in de nasleep van het succes van de Bitcoin, maar biedt een verder aangevulde technologie. Zo is er bij Qtum sprake van Smart Contracts evenals Decentralized Applications. Zou je graag willen investeren in een cryptocurrency, maar ben je op zoek naar een alternatief voor de vaste waarden zoals bijvoorbeeld de Bitcoin? In dat geval is investeren in Qtum misschien wel iets voor jou. Wij hebben op deze pagina alvast alle informatie met betrekking tot deze cryptocurrency voor jou op een rijtje gezet.

Qtum koers

Kennismaking met Qtum

Qtum spreken we eigenlijk uit als Quantum. Het betreft hier een blockchain welke werd ontwikkeld door het bedrijf ‘Qtum Foundation’ die is gevestigd in Singapore. Het gaat hierbij om een non-profit organisatie die de belangen vertegenwoordigt van niet alleen de Qtum technologie, maar ook de cryptocurrency eigenaren. De technologie waar bij Qtum gebruik van wordt gemaakt kenmerkt zich door een compleet nieuwe manier van waardeoverdracht, namelijk het zogenaamde ‘Value Transfer Protocol’.

Bitvavo crypto

Wanneer we het blockchain applicatie platform van Qtum van naderbij gaan bekijken zien we dat deze gebruik maakt van het Proof of Stake consensusmechanisme. Bovendien kan er eveneens worden vastgesteld dat ze is gebaseerd op verschillende technologieën van Bitcoin Core. Het gaat hierbij onder meer om het transactiemodel UTXO (unspent transaction output). Deze technologie maakt implementatie van meerdere virtuele machines mogelijk op de Qtum blockchain. Het gaat hierbij onder meer om de Ethereum Virtual Machine.

Solide omgeving voor ontwikkelaars

De technologie waar er voor Qtum gebruik van wordt gemaakt moet er voor zorgen dat zowel smart contracts als decentrale applicaties de mogelijkheid hebben om te draaien op een vertrouwde basis. Bovendien realiseert het platform een solide omgeving voor ontwikkelaars van applicaties. De zogenaamde Account Abstraction Layer biedt de Bitcoin Core blockchain de mogelijkheid om te communiceren met de Ethereum Virtual Machine. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op een veilige en bovendien ook eenvoudige manier smart contracts en Dapps te ontwikkelen op een blockchain. Deze mogelijkheden zijn heel wat meer vergevorderd in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum. Eigenlijk zouden we kunnen stellen dat Qtum het gevolg is van een samensmelting van de betrouwbare en tevens ook stabiele functies waar Bitcoin over beschikt samen met de oneindige hoeveelheid mogelijkheden die smart contracts te bieden hebben.

Standaard ondersteuning van het SPV protocol

Standaard ondersteunt het Qtum netwerk het zogenaamde ‘simple payment verification’ protocol. Dit protocol maakt het in de praktijk mogelijk om zogenaamde lite wallets te gebruiken met als doel het uitvoeren van smart contracts zonder dat het daarvoor noodzakelijk is om de complete blockchain te downloaden of te synchroniseren. Dit lijkt op het eerste zicht misschien slechts een detail, maar dat is het niet. Het merendeel van de lite wallets is namelijk terug te vinden op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. Bovendien zou naar verwachting reeds meer dan de helft van al het internetverkeer van deze platformen afkomstig zijn. Het spreekt voor zich dat het belang van deze techniek naar de toekomst toe alleen maar verder zal toenemen. Dit is dan ook ontegensprekelijk een punt welke honderd procent in het voordeel pleit van de Qtum als toekomstgerichte cryptocurrency.

Bitvavo crypto

De evolutie van Qtum

We kunnen met recht en rede stellen dat de Qtum Foundation, het bedrijf achter deze nieuwe cryptocurrency een zeer professionele organisatie is welke beschikt over een ervaren team van uitstekende ontwikkelaars. Bovendien geloven we ook sterk in het concept van de Qtum. De combinatie van de voordelen van Bitcoin en Ethereum samensmelten in één enkele cryptovaluta is heel goed doordacht. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat meerdere experts reeds hebben aangegeven een groot potentieel voor deze cryptovaluta in het vooruitzicht te stellen… al kan niemand uiteraard met zekerheid voorspellen welke koers ze precies in de toekomst zal gaan varen.

Bovenstaande is natuurlijk allemaal zeer interessant om te weten, maar feit is en blijft uiteraard wel dat de Qtum cryptocurrency nog maar in haar kinderschoenen staat. De technologie voor de cryptomunt werd dan ook pas aangekondigd in december van het jaar 2016 terwijl de ICO plaatsvond in maart 2017. Deze ICO was behoorlijk indrukwekkend met een opbrengst van zo’n slordige 15,6 miljoen dollar binnen een tijdspanne van 117 uur. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat in totaal zomaar even 11.156 Bitcoins evenals 77.084 Ether werden ingeruild voor 51.000.000 Qtum tokens. Het betrof hier net iets meer dan de helft (zijnde 51 procent) van de totale hoeveelheid van 100 miljoen beschikbare Qtum tokens.

Welke Qtum wallet gebruiken?

De Qtum cryptocurrency zag het levenslicht als een ERC-20 token. Het betreft hier een cryptografische token die voldoet aan de token standaard die is opgezet door Ethereum. Dit komt de standaardisatie van cryptomunten in het algemeen ten goede en zorgt er voor dat het geen probleem is om de virtuele munt op te slaan in een wallet die deze standaard ondersteunt. Omwille van het type token is het aan te raden om gebruik te maken van een (bij voorkeur hardware) Qtum wallet welke ondersteuning biedt aan ERC-20 tokens.

Qtum kopen

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van Qtum is dat op verschillende manieren mogelijk. Wij maken het voor onze bezoekers op een zeer veilige en bovendien ook eenvoudige wijze mogelijk om Qtum te kopen. Veel andere partijen vereisen dat je hiervoor reeds in het bezit bent van andere crypto’s waardoor je de Qtum op die manier kan kopen. Dat is niet zo wanneer je er voor kiest om Qtum te kopen via deze website! Wij hebben het voor onze klanten namelijk mogelijk gemaakt om Qtum te kopen door gebruik te maken van het bekende en betrouwbare Nederlandse betaalmiddel iDeal. Dit betekent dat de aankoop meteen tot stand komt waardoor jij direct eigenaar wordt van één of meerdere van deze cryptomunten. Het mag in ieder geval, duidelijk zijn, wil jij op efficiënte wijze Qtum kunnen kopen? Aarzel dan niet langer en profiteer vandaag nog van de gunstige koers via deze website!

No coins selected