RDD koers

Social media is vandaag de dag eigenlijk niet meer weg te denken uit ons leven, in tegendeel. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat er een cryptocurrency zou worden gelanceerd die hier de focus op zou leggen. ReddCoin is zo’n cryptocurrency die het op eenvoudige wijze mogelijk wil maken om (micro)betalingen uit te voeren op social media platformen zoals bijvoorbeeld Facebook evenals Youtube. Dat ReddCoin zich over de hele lijn focust op het uitvoeren van microbetalingen blijkt onder meer uit het feit dat er geen transactiekosten worden aangerekend. Dit is echter niet het enige voordeel van deze cryptovaluta. We laten je graag kennismaken met deze cryptovaluta hier op deze pagina.

Kennismaking met ReddCoin

ReddCoin is een op blockchain gebaseerd project welke met de RDD-token beschikt over diens eigen cryptocurrency. Ze heeft van bij de lancering duidelijk gemaakt dat ze zich volledig wil focussen op het realiseren van (micro)betalingen over de blockchain op social media. Omwille van het feit dat nagenoeg iedereen tegenwoordig wel op één of vaak zelfs op meerdere social media platformen is terug te vinden ziet ReddCoin hier met recht en rede een ongelofelijk grote doelgroep in. Hoe gaat het gebruik van ReddCoin nu in de praktijk echter precies in zijn werk? Zeer eenvoudig. Elk social media platform beschikt over diens eigen manier om de plaatser van content aan te geven dat hij of zij de geplaatste content in kwestie leuk vindt. ReddCoin maakt het mogelijk om daar een financiële vergoeding tegenover te zetten.

Bitvavo crypto

Door middel van de RDD-token is het in de praktijk mogelijk om een soort van fooi te geven wanneer je van mening bent dat iemand een waardevolle bijdrage heeft geplaatst. Het platform van ReddCoin maakt het mogelijk om naar werkelijk iedereen verspreid over de wereld geld te sturen. Dit overigens zonder dat er daarvoor transactiekosten worden aangerekend. Zelfs het versturen van een kleine fooi blijft op deze manier op financieel vlak interessant. Daarnaast is het eveneens zo dat er door ReddCoin geen gebruik wordt gemaakt van mining om de transacties goed te keuren. Dit maakt ze op energievlak heel wat interessanter in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Extra RDD-tokens verdienen met staking

Zoals hierboven reeds aangegeven wordt er door ReddCoin geen gebruik gemaakt van het Proof of Work algoritme. In plaats daarvan maakt men gebruik van Proof of Stake Velocity. Dit zorgt er voor dat iedereen die dat wenst een bijdrage kan leveren aan het netwerk zonder dat er daarvoor een grote investering dient te gebeuren. Het enige wat jij nodig hebt om een bijdrage te kunnen leveren aan het netwerk van ReddCoin is de ReddCoin wallet. Je zal er wel rekening mee moeten houden dat je voor het staken jouw RDD-coins in de wallet zal moeten houden. Hoe meer van deze tokens je bezit des te groter ook de vergoeding zal uitvallen.

Het minting principe van ReddCoin

Het hele principe van ‘minting’ is eigenlijk ontstaan uit een combinatie van twee populaire algoritmes. Het gaat hierbij om Proof of Stake en Proof of Velocity. Wat houdt dit nu precies in? Zeer eenvoudig. Door het beschikbaar stellen van jouw holdings met RDD-tokens is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan het netwerk. In ruil voor deze bijdrage ontvang je een bepaalde vergoeding. Uiteraard wordt deze vergoeding ook toegekend onder de vorm van RDD. Daarnaast is het ook zo dat de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van het aantal RDD-tokens welke in jouw wallet zijn terug te vinden.

Bitvavo crypto

Bovenstaand concept doet wel erg denken aan Proof of Stake, maar er is een verschil. Bij Proof of Velocity wordt er namelijk gekeken naar de activiteit van de coins. Ondanks het feit dat het aantal munten dat je bezit zeker mee in overweging wordt genomen is dat niet de enige factor die telt. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoelang je de coins in kwestie reeds in je bezit hebt. Dit is een niet onbelangrijk verschil ten opzichte van het gewone Proof of Stake. Daarbij speelt het namelijk helemaal geen rol hoelang jij reeds precies eigenaar bent van een bepaalde hoeveelheid aan coins.

Bovenstaande zou in eerste instantie kunnen doen vermoeden dat, hoe ouder de coins zijn, des te meer opbrengst ze genereren. Dat is echter niet het geval. ReddCoin vindt het belangrijk dat er daadwerkelijk iets met haar coins gebeurt. Omwille van deze reden zijn het dan ook vooral de jongste coins die de meeste opbrengst genereren. Door periodiek extra coins aan te kopen of door bijvoorbeeld nieuwe RDD te ontvangen behaal je dus het meeste voordeel. Dit zelfs in het bijzonder op de korte termijn.

Hoe werkt staking bij ReddCoin?

Wil jij met jouw investering in ReddCoin graag nog wat extra financieel voordeel ontvangen buiten het potentiële koersvoordeel? Dat is perfect mogelijk. Dit kan gebeuren door het staken van de RDD-tokens. Je kan er voor kiezen om dit op verschillende manieren te doen. Uiteraard kan je gewoon de officiële desktop wallet van ReddCoin installeren op je computer, maar daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een speciale staking box. Geef jij er de voorkeur aan om te staken met behulp van de desktop wallet van ReddCoin? In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat je wallet continue open moet blijven staan en natuurlijk ook met het internet verbonden moet zijn. Alleen dan ontvang je de staking rewards.

Hoe veilig jouw RDD-tokens opslaan?

Geloof jij in de toekomst van ReddCoin en haar RDD-token? Wil je dan ook graag investeren in deze cryptocurrency? In dat geval spreekt het voor zich dat je goed zal willen nadenken over het type wallet waar je gebruik van gaat maken. Op dit vlak zijn er op de markt toch wel een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden terug te vinden. Je kan als investeerder in ReddCoin dan ook een keuze maken uit één van de hieronder aangegeven wallets:

  • ReddCoin Core Wallet;
  • ReddCoin Social Wallet;
  • ReddCoin Mobile Wallet;
  • ReddCoin Electrum Wallet;
  • ReddCoin Paper Wallet;

Heel wat mensen die investeren in cryptocurrencies kiezen er voor om hun tokens op te slaan op een zogenaamde hardware wallet. Voor deze ReddCoin cryptocurrency is dat op moment van schrijven nog niet mogelijk. Dit betekent dat er op dit ogenblik nog geen ondersteuning wordt geboden door de hardware wallets van zowel Ledger als Trezor.

Conclusie; tipping op social media met cryptocurrency

Dat ReddCoin de focust legt op social media brengt uiteraard een ongelofelijk potentieel met zich mee. Het moet evenwel gezegd dat ReddCoin geen honderd procent uniek project is. Ook verschillende andere cryptocurrencies die op de markt zijn terug te vinden maken microtransacties mogelijk zonder dat er daarvoor transactiekosten in rekening worden gebracht. Dit is iets waar je als investeerder absoluut rekening mee zal willen houden. Dit gezegd zijnde heeft ReddCoin een zeer actieve en trouwe community waardoor het fout zou zijn om ze zomaar af te schrijven.

No coins selected