REN Koers

Met Ren kunnen gebruikers bijvoorbeeld Bitcoins (of andere activa) vergrendelen in een smart contract en in ruil daarvoor het equivalent van Ether ontvangen op de Ethereum blockchain. Van daaruit kunnen Bitcoin houders Ren gebruiken om toegang te krijgen tot Ethereum’s suite van gedecentraliseerde financiële (DeFi) producten zonder hun Bitcoins te hoeven verkopen of zelfs hun activa over blockchains over te dragen.

Kennismaking met REN

Ren is een software welke is gemaakt om een netwerk van gebruikers over de gehele wereld te stimuleren en om iedereen in staat te stellen zowel nieuwe als bestaande activa over verschillende blockchains over te dragen.

Bitvavo crypto

Met behulp van deze Ethereum tokens kan een gebruiker zelfs deelnemen aan het DeFi ecosysteem van Ethereum. Dit kan zelfs op leenplatforms zoals Compound of Aave. Al die tijd zouden de Bitcoins van de gebruiker vergrendeld blijven in Ren-software. Als een gebruiker zijn geld wil ontgrendelen, dan moet hij de Ren-cryptocurrency gebruiken die nodig is om knooppunten te betalen voor het bedienen en onderhouden van het netwerk.

Ren

Het project van Ren is formeel gelanceerd in 2017 en is daarmee één van de eerste DeFi projecten op de cryptomarkt. De volledige naam van het Ren project is ook wel ‘Republic Protocol’. Het project pakt de privacy, beveiliging en interoperabiliteit in OTC aan. OTC staat voor over-the-counter en heeft betrekking tot cryptocurrency trading.

De ontwerpers van Ren zijn Taiyan Zhang en Loong Wang. Ze waren klasgenoten aan de Australian National University en werkten samen aan dezelfde start-up nadat ze afstudeerden. Kort daarna richtten ze hun eigen softwarebedrijf op. Rond die tijd werd Zhang door een vriend gevraagd om een handelsalgoritme te programmeren voor zijn cryptocurrency hedge fund. Tijdens zijn werk bij Virgil Capital merkte Zhang dat er een gebrek aan ondersteuning was voor over the counter (OTC) cryptocurrency trading. Wat nog belangrijker is: er was absoluut geen manier voor beleggers om een grote hoeveelheid cryptocurrency te kopen zonder de markten te verstoren.

Bitvavo crypto

Toen Zhang over Ethereum hoorde besloot hij dat het beste wat hij kon doen het bouwen van een platform was welke een oplossing vormde voor het OTC-probleem. Dit is Republic Protocol geworden. Erkennend dat de handel in cryptovaluta niet minder privé was op beurzen vanwege zaken als orderportefeuilles, maakte Republic Protocol het ook hun missie om cryptohandel mogelijk te maken zonder deze onthullende indicatoren. Het enige wat ze nu nodig hadden was een beetje geld. Dit werd opgehaald met behulp van de verkoop van Ren tokens.

De toepassing van Ren in de praktijk

Ren maakt de gedecentraliseerde uitwisseling van cryptocurrency-activa over blockchains mogelijk zonder dat hier een tussenpersoon of vertrouwenspersoon aan te pas komt. Dit is mogelijk met behulp van het centrale platform, de Ren Virtual Machine (RenVM). De RenVM doet dit met behulp van een netwerk van ‘darknodes’ die de nodige rekenkracht bieden om cross-chain cryptocurrency bestellingen te identificeren en te verwerken.

Het algoritme dat hierbij wordt gebruikt draagt de naam ‘Shamir Secret Sharing Scheme’ en deze fragmenteert bestellingen zodanig dat de darknodes het bedrag of de bestemming van de crypto die schuilgaat binnen de transacties niet weten.

Aangezien RenMV is opgebouwd op Ethereum worden cross-chain transacties uitgevoerd op de Ethereum blockchain met behulp van ERC-20 tokenequivalenten van het activum dat wordt verhandeld.

Ren is het token dat wordt gebruikt binnen het ecosysteem en het heeft twee functies. De eerste functie is om de handelskosten te betalen voor eventuele bestellingen op de RenVM. De tweede functie is het betalen van obligaties aan de ‘Registrator’. De Registrator is een smart contract dat darknodes in het Ren ecosysteem beheert. Dit slimme contract zorgt voor de decentralisatie en stabiliteit van het RenVM protocol. Als je een darknode wilt uitvoeren dan moet je een borg van 100.000 REN betalen aan de registrator.

Veilig aankopen van REN

Als je nog nooit eerder cryptocurrency hebt gekocht of verkocht dan is REN een uitstekende cryptocurrency om mee te beginnen omdat het op een groot aantal beurzen wordt verhandeld. Om te beginnen met het kopen van REN moet jij een account openen bij een cryptocurrency broker die REN trading ondersteunt.

Nadat jij een account hebt geopend is het verstandig om een geschikte wallet te kiezen waarin jij jouw REN cryptocurrencies kunt opslaan. Als jij eenmaal een wallet hebt dan kun jij REN munten gaan kopen en verhandelen. Wees altijd extra alert op de betrouwbaarheid van de bronnen waar jij jouw cryptocurrencies wilt kopen.

Hoe veilig jouw REN opslaan?

REN is een ERC-20 token dus elke Ethereum ondersteunende wallet kan worden gebruik om REN op te slaan. Het type wallet dat jij kiest hangt waarschijnlijk af van de hoeveelheid REN-munten die jij hebt en wat jij van plan bent om ermee te gaan doen.

Hardware wallets, ook wel cold wallets genoemd, bieden de veiligste optie met offline opslag en back-up. Vanwege een betere beveiliging zijn deze wallets vaak ook wat duurder en wat moeilijker te begrijpen. Een eenvoudigere en meestal gratis optie zijn software wallets. Deze kunnen worden gedownload op een telefoon of computer en maken gebruik van privésleutels voor de beveiliging. Dit laatste type wallet is vaak meer geschikt voor beginnende handelaren.

Conclusie

Ren’s native cryptocurrency, REN, is nodig om te betalen voor activiteiten op het Ren-netwerk.

Darknode-operators moeten 100.000 REN inzetten om een knooppunt te kunnen bedienen. Aangezien REN-tokens nodig zijn om een Darknode uit te voeren en REN een totaal vast aanbod van 1 miljard REN heeft, is het aantal mogelijke Darknodes beperkt. Dit kan helpen om de vraag naar REN tokens te verhogen.

Houdt er rekening mee dat gebruikers, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies, REN niet hoeven te kopen of vast te houden om toegang te krijgen tot het platform. In plaats daarvan betalen gebruikers kosten in de cryptocurrency van de blockchain waarop ze hun economische activiteiten kunnen uitvoeren.

Voorstanders van REN kunnen worden aangetrokken door het vermogen om hen deel te laten nemen aan economische activiteiten op elke blockchain die ze willen, ongeacht de cryptocurrencies in hun wallet. Als zodanig kun je overwegen REN te gebruiken als je denkt dat het een waardevolle service biedt aan gebruikers die toegang willen tot alle beschikbare toepassingen en protocollen die op blockchains worden uitgevoerd.

No coins selected