RUNE Koers

THORChain heeft zich in de afgelopen twee jaar ontwikkelt tot een stabiel en volwassen Blockchain project. In dit artikel gaan we in op wat THORChain precies is en wat de verwachtingen zijn ten aanzien van het project zelf de koersontwikkelingen ervan.

Kennismaking met THORChain

Voor wie dit nog niet duidelijk is, zullen we allereerst ingaan op wat Thorchain nu precies inhoudt. Het is opgezet als een onafhankelijk cryptonetwerk. Het THORChain project is in 2018 gestart. Het achterliggende doel van het project is om het mogelijk maken om activa te kunnen uitwisselen over verschillende blockchains heen. Tot dat moment verliep dit namelijk nog niet vlekkeloos.

Bitvavo crypto

Om dit te kunnen realiseren heeft het ontwikkelteam van THORChain het Bifröst protocol opgenomen. Dit protocol maakt het mogelijk om de diverse ketens aan elkaar te kunnen koppelen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een gemodificeerde versie van de Bancor smart tokens. Dit zijn de zogenaamde Continous Liguidity Pools, kortweg CLP’s genoemd. Hiermee wordt het uitwisselen van activa sterk vereenvoudigd.

Decentralized Exchange (DEX)

Het team dat THORChain ontwikkelde, wilde dus een opzichzelfstaande blockchain bouwen. Deze moest wel een koppeling kunnen maken naar andere netwerken om zodoende netwerk-overschrijdende uitwisselingen te kunnen ondersteunen. Hierdoor fungeert het in feite als een decentrale beurs, ook wel DEX’s genoemd. Dit zijn platforms waarbij er voor de handelaren geen tussenpersonen meer noodzakelijk zijn. Orders worden on-chain via zogenaamde  smart contracts afgehandeld. Dit houdt in dat alle transacties naar de blockchain worden geschreven. De gebruikers hebben hun fondsen compleet in eigen beheer. Dit maakt het proces heel transparant maar ook enigszins omslachtig. Je moet bijvoorbeeld wachten tot het moment dat een miner jouw opdracht aan de keten toevoegt. Dit gaat dus niet altijd even snel. Desondanks zien we de populariteit van decentrale markten groeien.

THORChain (RUNE) kopen

Als je THORChain (RUNE) zou willen kopen, dan kan dit onder meer bij Binance. Dit is een van de grootste markten ter wereld. Hier kan je THORChain op simpele wijze aankopen via iDEAL en verhandelen voor Bitcoin (BTC) of andere cryptomunten.

Bitvavo crypto

THORChain wallets

Een Wallet is in feite een digitale portemonnee om Cryptomunten te kunnen bewaren. Je kunt een Wallet downloaden naar je PC of mobiele device. Vanaf dat moment kan je je THORChain cryptomunten veilig bewaren en transacties uitvoeren. De veiligheid van een Wallet wordt gewaarborgd door het toepassen van een zeer complexe versleuteling bij het samenstellen van de sleutels. Hierdoor is het praktisch gezien onmogelijk om iemands sleutel te achterhalen.

 

De meest veilige manier om je Cryptomunten te bewaren is een Hardware Wallet. Hierbij wordt de sleutel op een klein apparaatje opgeslagen. Een Hardware Wallet die zeer hoog staat aangeschreven is de Ledger Nano S.

Koersverwachtingen

THORChain is een cryptomunteenheid die snel groeiende is. De totale marktwaarde van THORChain bedraagt momenteel ruim 1 miljard. De verwachtingen zijn dat dit bedrag de komende tijd nog zal toenemen. Ook de community groeit gestaagd door. Er is een actief ontwikkelteam en er wordt gezocht naar nog meer samenwerkingsverbanden. Dit alles te samen zorgt ervoor dat het vertrouwen erin alleen maar groter wordt. En je weet, vertrouwen doet koersen doen stijgen. Doordat het vertrouwen steeds groter wordt en er dus steeds meer mensen THORChain willen kopen, zal dit leiden tot hogere prijzen.

Prognose

Prognoses van prijs ontwikkelingen maken, is niet eenvoudig. Zeker op de lange termijn is dit moeilijk omdat er velen factoren zijn, die hierbij een belangrijke rol spelen. Gezien alle ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden die worden afgesloten is een koersstijging van 100% – 300% in een paar jaar zeker niet ondenkbaar. Op de langere termijn, investeerders hanteren meestal 5 jaar termijnen zijn de verwachtingen nog hoger gespannen. De meningen lopen uiteen maar er zijn experts die denken dat in de komende jaren de koersen zich zullen vertienvoudigen. Heb je interesse gekregen en wil je THORChain aanschaffen, bekijk dan ook altijd het actuele nieuws of te bezien of er ontwikkelingen zijn die mogelijk impact gaan hebben op de lange termijn.

Conclusie

THORChain is een veelbelovende cryptomunt. Als je in een cryptomunt wil gaan investeren, is het zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. We gaven al aan dat het natuurlijk niet eenvoudig is om een goede prognose af te geven. Korte termijn voorspellingen zijn van teveel factoren afhankelijk. Er zijn echter vele gunstige ontwikkelingen rond dit project gaande. Deze gaan ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de prijsontwikkeling. Wil je instappen, kijk dan goed naar de actuele prijs van dat moment en let goed op het nieuws rondom THORChain.

Ga je voor de lange termijn, dan is een veel gebruikte en veilige strategie om niet alles in één keer te kopen maar iedere maand iets. Je koopt bij prijsdalingen maar soms ook bij stijgingen. Gemiddeld kom je dan altijd op een mooie prijs uit. Ga je echt voor de korte termijn winst, dan let je echt op het nieuws een de wacht je op de meest gunstige prijs. Onze verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen.

No coins selected