RVN Koers

Ravencoin (RVN) is een cryptomunt die nog niet zo bekend is bij het groten publiek. Je zal je afvragen wat Ravencoin dan precies inhoudt. Logische vraag, waar wij antwoord op geven. Naast wat Ravencoin is, gaan we ook in op de koersverwachtingen.

Kennismaking met Ravencoin

In de basis lijkt Ravencoin op veel andere projecten. Schijn bedriegt zoals zo vaak. Ravencoin is een peer to peer netwerk op basis van een blockchain. Ravencoin is een fork of te wel een afgeleide van Bitcoin. Natuurlijk is Bitcoin nog steeds de meest populaire cryptomunt van de wereld. Desalniettemin worden er nieuwe tokens ontwikkelt met nieuwe functionaliteiten. Ravencoin is er een van. Het project richt zich voornamelijk op het uitwisselen van activa over het netwerk. Deze activa kunnen van alles zijn, van goud tot aan het eigenaarschap van stukken grond aan toe. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zoals we net al zeiden is Ravencoin een fork van Bitcoin. Hier dankt het token dan ook zijn basiseigenschappen aan. Er is dus een kopie gemaakt van Bitcoin en daarna is men daar op door gaan ontwikkelen en is het een zelfstandig project geworden. Het projectteam heeft dan ook zeker niet stilgezeten en inmiddels zijn er dan ook duidelijk verschillen tussen de twee.

Bitvavo crypto

Zo is de limiet van Ravencoin maar liefst 21 miljard Ravencoins. Bij Bitcoin ligt deze duizend maar lager, dus op 21 miljoen Bitcoins. Tevens heef men de blocktijd sterk ingekort bij Ravencoin. Doordat deze nog maar 1 minuut is, kunnen de transacties velen malen sneller worden gecontrolleerd. Dit is dus een sterk voordeel. De vergoeding die de miners krijgen uitbetaald is ook een stuk hoger.

Uiteraard zijn er ook diverse overeenkomsten. Zo lijken de lancering van de twee er veel op elkaar. Zo hebben beide projecten geen ICO gehad en is er geen pre-mine toegepast. Bij een pre-mine kunnen de initiatiefnemers al minen voor eigen winst, voordat het token worden gelanceerd.  Bij veel cryptoprojecten zie je dit vaak gebeuren. Bij beide projecten heeft men hier echter vanaf gezien.

Patrick Byrne is, met investeringen van enkele miljoenen, een van de grootste geldschieters van Ravencoin. Hij is de CEO van Overstock. Dit bedrijf was een van de allereerste bedrijven waar BTC als betaalmiddel werden geaccepteerd.

Bitvavo crypto

Bij veel crypto projecten worden ASIC’s ingezet voor het minen. Hierbij wordt speciale apparatuur ingezet zodat het proces efficiënter verloopt. Ravencoin onderscheidt zich hier ten opzichte van veel andere projecten. Op deze wijze is het mijn op een heel eerlijk wijze ingericht.

Hoe werkt het?

De vraag die nu opkomt is uiteraard welk probleen Ravencoin nu precies oplost? We hebben immers Bitcoin toch. wat de toegevoegde waarde van Ravencoin nou is, terwijl we Bitcoin al jaren hebben. Na de start werd de mogelijkheid ontdekt om verschillende activa op de Bitcoin blockchain te verwerken. Het probleem hier is dat de Bitcoin nodes deze activa niet kunnen herkennen. Het platform is bedoeld voor het verwerken van digitale transacties en niet om crypto activa te verhandelen. Dit zelfde probleem zie je terug bij het overgrote deel van de Bitcoin wallets.

Dit zijn de belangrijkste issues die door het Ravencoin project worden opgepakt. Ravencoin is dan ook volledig ingericht als digitaal activa platform en om token securities aan te maken. Ravencoin is tevens vergelijkbaar met Ethereum. Het grote verschil met Ethereum is dat dit platform alleen met smart contracts werkt. De voordelen van Ravencoin ten opzichte van Ethereum zijn dat Ravencoin dividendbetalingen mogelijk maakt, via het protocol zelf securitytokens aanmaakt en je op veilige wijze digitale activa kunt versturen.

Ravencoin wallet

Laat je tokens als het niet nodig is, niet op een exchange staan. Je loopt hierbij namelijk risico’s. Zo kan er een hack of DDOS aanval plaatsvinden, waardoor je mogelijk je cryptomunten kwijtraakt. Je kan ze dus beter opslaan. Dit kan op Ravencoin wallet. De meest veilige manier van opslaan is door een hardware wallet te gebruiken. Een van de meest gebruikte is die van Ledger Nano.

Waar kan ik Ravencoin kopen?

Geïnteresseerd in Ravencoin? Er zijn inmiddels genoeg markten waar je ze kan kopen. De meest eenvoudige manier is om dit via Bitvavo te doen. Betalingen kun je eenvoudig en snel regelen via IDEAL.

Koersverwachting

Ravencoin is een snelgroeiende cryptomunt. Ook de community groeit gestaagd door. Er vinden tal van ontwikkelingen plaats en er worden diverse samenwerkingsverbanden gesloten. Dit leidt er toe dat steeds meer bedrijven en investeerders in deze cryptomunt geïnteresseerd raken. Hierdoor denken experts dat er op korte termijn, binnen twee jaar, een stijging van 100% – 200% realistisch is. Voor de lange termijn zijn de verwachtingen nog veel hoger.

Conclusie

Ravencoin is in onze ogen een veelbelovend traject. Zeker als productontwikkelingen zich doorzetten zoals dit tot op heden nog steeds is gebeurd. Natuurlijk blijven het verwachtingen. Wil je gaan investeren, adviseren we je altijd om je eerst goed in te lezen in het project en het nieuws eromheen te gaan volgen. Op deze manier kun je een goed instapmoment voor jezelf bepalen.

No coins selected