SAFEMOON Koers

Je ziet de laatste tijd steeds meer nieuwe cryptomunten ontstaan. Begin dit jaar is de nieuwe cryptomunt SAFEMOON gelanceerd. Men geeft aan dat het een community gedreven cryptomunt is. Dit hebben we eerder gehoord. Lees snel verder als je meer weten over Safemoon en wat de verwachtingen zijn rondom dit cryptoproject.

Kennismaking met SAFEMOON

SafeMoon is een heel nieuwe cryptomunt die begin die in het eerste kwartaal van dit jaar is gelanceerd. Nadat er een ontwikkelteam was samengesteld, startte het project met het bouwen van hun website. Tegelijkertijd werden ook acties gestart om donaties op te halen.

Bitvavo crypto

Safemoon is  een cryptomunt die op de Binance Smart Chain (BSC) draait. In de whitepaper van het project valt te lezen dat de munt volledig community gedreven is. Safemoon is dus volledig gericht op de belegger. Verder geven ze aan dat het een eerlijke en transparante cryptomunt is. Als onderbouwing voor deze bewering zegt men dat het Safemoon team hun eigen munten heeft verbrand. Ze moesten net als anderen gewoon deelnemen aan de presale.  Ze hebben dus, zoals je wel vaak ziet gebeuren bij cryptoprojecten, geen cryptomunten achter gehouden omdat dit niet fair is richting de beleggers. Het project bevind zich dus nog echt in de beginfase. SafeMoon is dan vooralsnog ook  alleen via Pancake Swap te koop.

Het is de bedoeling dat in het tweede kwartaal van 2021 de eigen ontwikkelde Safemoon Wallet wordt gelanceerd. In het derde kwartaal zal Safemoon ook op de grote exchanges beschikbaar moeten komen. De verwachting is dat vanaf dit moment ook het grote publiek zal instappen. Voor beginnende gebruikers is het namelijk niet zo eenvoudig om aankopen te doen of een decentrale cryptomarkt. Safemoon geeft aan dat eind 20201 wordt afgesloten met de lancering van de NFT Marketplace en staking. Hierbij zal ook bekeken gaan worden welke mogelijkheden Safemoon nog meer heeft.

Hoe werkt het?

Investeerders niet alleen verdienen door de handel in SAFEMOON. Dit kunnen zij ook via een beloningssysteem. De gebruikers die SAFEMOON lang vasthouden, krijgen extra munten als vergoeding daarvoor. Gebruikers die SAFEMOON verkopen moeten 10% afdragen aan Safemoon. Van deze 10% gaat de helft weer terug naar de investeerders. De andere helft wordt gelinkt aan BNB-Coins en wordt zo de liquiditeit van PancakeSwap voorzien.

Bitvavo crypto

Het automatisch voorzien in liquiditeit zoals hierboven is benoemd zou een belangrijk punt van SafeMoon zijn. De penalty die je bij het uitstappen krijgt, is zeker in de cryptowereld een grote doorbraak. Op dit moment is de liquiditeit enorm groot. Maar hoe meer munten er worden verbrand des te schaarser die wordt.  De fee die je betaald als je munten verkoopt moet dit dus opvangen. Het doel hierachter is om grote dalingen tegen te gaan op het moment dat ‘whales’ besluiten om hun tokens in de verkoop te doen.

Wallet

SAFEMOON is vooralsnog alleen via PancakeSwap. Je kunt ze daarom niet op zomaar iedere wallet opslaan. Goede wallets waarop je SAFEMOON kunt opslaan zijn de wallet van Metamask of de Trust wallet .

Waar kan ik SAFEMOON kopen?

Je kunt SAFEMOON momenteel alleen aankopen op de DEX PancakeSwap. Hiervoor is het noodzakelijk om een wallet zoals TrustWallet of MetaMask Wallet te koppelen, zodat je de SAFEMOON kunt opslaan. SAFEMOON draait op de Binance Smart Chain. Hierdoor is kan je op dit moment alleen SAFEMOON kopen met Binance Coin (BNB).

Koersverwachtingen

Het doen van uitspraken over koersverwachtingen blijft altijd lastig. Er zijn vele factoren waar dit afhankelijk van is. De meningen over Safemoon lopen enorm uit een. Velen zien het als een grote hype. Er staan echter ook goede ontwikkelingen op stapel, zoals de ontwikkeling van een eigen wallet. Minder ervaren investeerders zijn vaak wat minder bekend met een DEX zoals PancakeSwap. Dit spreekt niet in hun voordeel en dat is de reden dat SafeMoon al bezig is om hun token te gaan listen op de diverse grotere cryptomarken. Dit zal het grote publiek in ieder geval erg aanspreken. Wanneer je wilt investeren in Safemoon, blijf dan het nieuws omtrent het project goed volgen en hou de koersen in de gaten. Zo kun je voor jou het meest gunstige instapmoment bepalen.

Conclusie

Online wordt er enorm veel gesproken over SafeMoon. Het is echt een enorme hype aan het worden. Toch hoor je ook wel verschillende negatieve geluiden. Zo denken de Reddit gebruikers dat Safemoon een gevaarlijke cryptomunt is om te investeren. Ze verwachten namelijk dat de munt op het moment dat deze op de grote exchanges wordt gelanceerd, hij helemaal in elkaar zal zakken. Veel andere willen er juist in gaan investeren omdat er in hun ogen veel geld mee te verdienen valt. Op dit moment zien wij louter positieve ontwikkelingen. De grote vraag is of deze echt zullen doorzetten en of Safemoon ook het grote publiek weet te trekken. Op dit moment hebben wij er absoluut vertrouwen in.

No coins selected