SC Koers

Siacoin is de cryptocurrency die wordt uitgewisseld tussen huurders en hosts, en dat wordt gebruikt om de slimme contracten van Sia na te komen. Maar het netwerk heeft ook een ander token, Siafunds. Siafunds faciliteren de groei van het Sia-netwerk door meer gebruikers te stimuleren om deel te nemen. In het bijzonder geven de tokens houders recht op een aandeel van 3,9% van elke financieringsbron nadat een contract is voltooid, inclusief huurderskosten, bandbreedtekosten en hostonderpand.

Kennismaking met Siacoin

Siacoin is de valuta van het Sia-netwerk. Huurders betalen hosts in Siacoin om hun harde schijfruimte te gebruiken en hosts worden pas uitbetaald nadat ze hebben bewezen dat ze het bestand in kwestie kunnen opslaan. Sia bereikt deze functionaliteit door een vorm van slimme contracten genaamd ‘bestandscontracten’ te gebruiken. Deze contracten kunnen de parameters van de host-huurderrelatie vaststellen. Voorbeelden van deze parameters zijn bijvoorbeeld de prijs- en uptime-verplichtingen.

Bitvavo crypto

De contracten duren meestal 90 dagen en worden automatisch afgedwongen door het netwerk. Wanneer een bestandscontract voltooid is moet de host bewijzen dat hij de gegevens die hij beweert te hebben opgeslagen deel uitmaken van het bestand van de huurder. Dit kan door middel van een proces dat men ‘opslagbewijs’ noemt. Met een klein deel van de gegevens die hij opslaat kan de host bewijzen dat de hij daadwerkelijk delen van het bestand van de huurder opslaat. Als ruil voor de schijfruimte wordt de host betaald in Siacoin. Deze betaling ontvangt de host als het opslagbewijs aan de blockchain is toegevoegd.

Siacoin

De Sia-blockchain is vergelijkbaar met de blockchain van de Bitcoin, alleen met wijzigingen die het mogelijk maken om bestanden efficiënt op te slaan en uit te wisselen. Omdat de bestanden verspreid zijn over verschillende knooppunten heeft geen enkel knooppunt er toegang toe. Zelfs als mensen op de één of andere manier de privésleutel van de huurder krijgen zouden ze alleen een factie van het opgeslagen bestand hebben.

De toepassing van Siacoin in de praktijk

Siacoin is een gedecentraliseerd cloudopslagplatform dat gebaseerd is op de blockchain technologie. Siacoin slaat gegevens op door ze op te splitsen, te versleutelen en vervolgens te distribueren over hun gedecentraliseerde netwerk.

Bitvavo crypto

Siacoin is volledig privé. Het splitst en decodeert alle gegevens die een gebruiker op de blockchain opslaat op tal van apparaten van de host. Geen enkel apparaat heeft een volledig bestand en alle bestanden worden op tal van apparaten gekopieerd, dus als een harde schijf uitvalt dan gaan de bestanden niet verloren.

Omdat de huurder zelf alle sleutels in bezit heeft kan de huurder alle bestanden beheren. Het is onmogelijk om de bestanden die zijn opgeslagen op het netwerk van Sia opnieuw samen te zetten zonder deze privésleutels. Dit in tegenstelling tot traditionele cloudopslagbedrijven.

Veilig aankopen van Siacoin

Gebruikers die hun bestanden op het platform van Sia willen opslaan moeten betalen voor de diensten met Siacoins. Siacoins zijn beschikbaar op een paar bekende beurzen zoals HitBTC en Bittrex. Ook kunnen de Siacoins gemakkelijk worden gekocht met andere cryptocurrencies zoals de Bitcoin of Ethereum.

Sia heeft hun eigen software gebruiksvriendelijk gemaakt en op de website van het bedrijf is een duidelijke handleiding te vinden waarin alle informatie staat over het kopen van Siacoin. Verder raadt Sia op haar eigen website ook nog een aantal exchanges aan. Als jij gebruik maakt van deze exchanges dan kun jij er zeker van zijn dat jij jouw aankoop bij een goede en betrouwbare handelspartij doet. Op deze manier voorkom jij dat je slachtoffer wordt van fraude of oplichting. Op de website van Sia staan genoemd: Binance, Bittrex, Shapeshift, Poloniex en Upbit. Uiteraard is het verstandig om van tevoren alle exchanges met elkaar te vergelijken om er zo achter te komen welke exchange het beste bij jouw wensen aansluit.

Hoe veilig jouw Siacoin opslaan?

Om een bestand op te slaan met Sia moet je een wallet downloaden. Sia heeft haar eigen wallets ontwikkeld welke momenteel beschikbaar zijn voor Linux, Mac en PC desktop. Ook hiervoor is een duidelijke handleiding te vinden op de website van Siacoin.

Omdat Siacon een native token is, en niet gebouwd is op de ERC-20-standaard zoals veel tokens tegenwoordig, vereist het een speciale wallet. Helaas zal dat jouw keuzes in Siacoin-wallets beperken, omdat er niet veel zijn die zijn ontwikkeld door externe ontwikkelaars. Siacoin wordt bijvoorbeeld niet ondersteund door veel van de multi-currency wallets zoals Exodus of Coinomi. Er is ook beperkte ondersteuning voor in de vorm van mobiele apparaten en hardware portemonnees.

Dat gezegd hebbende, zijn er zoals eerder genoemd dus wel een aantal opties die ontwikkeld zijn door het Siacoin-team zelf. Deze moeten het grootste deel van jouw Siacoin-opslag- en bestedingsvereisten dekken. De desktop portemonnee van Sia heet de Sia-UI en is te downloaden via de website van Sia. Naast de Sia-UI is er ook nog de Ledger Nano S (hardware wallet), de Sia Android Wallet (mobiele portemonnee) en de Sia Cold Storage (cold storage) waar jij als handelaar gebruik van kan maken.

Voordat jij gaat handelen met Siacoins of deze cryptomunten gaat kopen is het uiteraard verstandig om alle wallets goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier kom je erachter welke wallet het beste bij jouw situatie past.

Conclusie

Sia heeft het afgelopen jaar veel aandacht gekregen, en niet voor niets. Het team heeft hun tijd besteed aan het opbouwen van een solide project vanaf de grond af aan. Ze hebben weinig moeite gedaan om hun platform op de markt te brengen en te promoten. In plaats daarvoor hebben ze ervoor gekozen om de resultaten voor zichzelf te laten speken.

Het team van Sia heeft een sterk platform geproduceerd en ze hebben zichzelf in een goede positie gebracht om de tech-reuzen een run voor hun geld te geven. Nu de wereldwijde markt voor cloudopslag naar verwachting zal toenemen van US $ 24 miljard in 2016 tot ongeveer US $ 75 miljard in 2021, lijkt het erop dat Sia op het juiste moment is gekomen om te profiteren van deze snelgroeiende markt. Sia is absoluut een project dat het waard is om in de gaten te houden.

No coins selected