SNX Koers

Als je in de wereld van de cryptomunten wilt handelen in activa zoals goud of zilver, was dit eigenlijk niet mogelijk. Wil je toch in dergelijke activa handelen, ben je in Nederland aangewezen op bijvoorbeeld de Euronext. Synthetix bracht hier in 2018, toen nog onder de naam Havven, verandering in. Ze bieden de mogelijkheid om te handelen in synthetische vormen zoals goud, grondstoffen, cryptomunten. Hoe dit werkt, zullen we je in dit artikel uitleggen.

Kennismaking met Synthetix

Synthetix is een DEX of te wel een Decentrale Exchange. Daar zijn er velen van horen we je zeggen. Dit is echter wel een bijzondere. Synthetix is een van de grotere exchanges die momenteel erg succesvol is.

Bitvavo crypto

Via de Synthetix ​​software kunnen investeerders nieuwe crypto-activa slaan, die zowel synthetische activa al crypto activa simuleren. Dit proces verloopt via een zogenaamd smartcontract, op de Ethereum blockchain en zonder dat er een tussenpersoon aan te pas komt. Synthetische activa ook wel Synths genoemd nemen de prijs van bepaalde activa over en kopiëren deze naar de Ethereum blockchain. Hierdoor heeft een synth dezelfde kenmerken gekregen als een ERC20-token. De gebruikers zijn niet meer afhankelijk van een tussenpersoon of financiële instantie. Het enige waar ze op moeten vertrouwen is het feit of de code op de beschreven manier wordt uitgevoerd.

Hoe werkt het?

Het Synthetix principe kent een vrij eenvoudige werking. Er worden twee verschillende type tokens aangeboden. Dit is de eigen cryptomunt (SNX) en de synths. Beiden kunnen ieder activa simuleren. Als je synths wil aanmaken, zal je eerst SNX moeten aankopen en deze storten op het platform. Hierna zal Synthetix de synth-token van jouw keuze genereren. Voorwaarde hierbij is wel dat de waarde van de ingelegde SNX minimaal 750% van de gegeneerde synths blijft. Ditzelfde proces kun je toepassen voor ieder ander activa waarvoor een synth is geslagen. Dit maakt het voor investeerders die in verschillende activa handelen, een stuk makkelijker.

Zo zijn er voor een groot aantal derivaten tokens geslagen voor de belangrijke digitale activa. Synthetix. Er worden ook tokens geslagen die omgekeerd gelijkwaardig zijn aan diverse activa. Hierbij wordt er een ‘i’ voor de naam van het item gezet. Zo het activum dat ten opzichte van  Bitcoin staat ‘iBTC’. Synthetix heeft de ambitie om een zo’n breed mogelijk aanbod neer te zetten, voor investeerders met uiteenlopende portefuilles.

Bitvavo crypto

SNX-token

De basis van Synthetix is het SNX-token. Dit wordt binnen het protocol namelijk gebruikt als onderpand als je synthetische tokens wilt maken. SNX-tokens kunnen worden verhandeld op de synth markt. Het is dus niet noodzakelijk dat je zelf synt-tokens slaat. SNX kan je kopen bij verschillende exchanges. Hierna kunnen ze worden opgeslagen op een Ethereum wallet, bijvoorbeeld MetaMask. Tot aan 2025 worden er 250 miljoen SNX tokens uitgegeven.

Investeerders komen ook in aanmerking voor voordelen. Normaliter betaal je per transacties 0,3% aan kosten. Een deel hiervan stroomt weer terug naar de investeerders. Hoe meer je hebt geïnvesteerd, des te hoger de beloning.

Synth-token

We gaven net al aan dat synth tokens de prijs van echte activa simuleren. Zodra er nieuwe synths worden gecreëerd, ontstaat er een schuld. Dit is ook de reden dat je een gelijke waarde synths moet terugbetalen, als je je gestorte SNX-tokens wilt opnemen.

Waar kan ik Synthetix kopen?

Wil je aan de slag met Synthetix, dan kan je deze eenvoudig aankopen via Bitvavo. Met enkele muisklikken en voor nog geen Euro, kan je de bezitter zijn van SNX.

Koersverwachtingen

Synthetix is absoluut een hardloper in de cryptowereld. Het aantal gebruikers groeit hard. Hetzelfde geldt voor het aantal ontwikkelaars dat aan de projecten werken. Ook komen er steeds meer nieuwe samenwerkingsverbanden bij. Steeds meer mensen en bedrijven zullen er dus gebruik van gaan maken. Dit wekt natuurlijk vertrouwen. En zoals altijd doet vertrouwen de koersen weer doen stijgen. Zeker als we op de lange termijn kijken. Prognoses afgeven blijft, gezien de vele factoren waarvan een koers afhankelijk is, erg lastig.  Maar als we kijken wat ze allemaal al hebben gerealiseerd, de plannen die er liggen en de nieuwe samenwerkingsverbanden is een prijsstijging tussen de 100% en 300% binnen twee jaar zeer realistisch. Kijken we naar de lange termijn dan zijn de verwachtingen van experts dat de waarde misschien wel kan vertienvoudigen.

Conclusie

DeFi protocollen zitten nog steeds in de lift. Synthetix is een grote speler in deze wereld. Ze geven gebruiker de mogelijkheid om synthetische activa aan te maken en hierin te gaan handelen. Ze timmeren enorm aan de weg met nieuwe functionaliteiten. Een van de grootste projecten waar investeerders op wachten is de functionaliteit om aandelen op de Ethereum blockchain te kunnen verhandelen. Dit zal een enorme sprong voorwaarts betekenen en de populariteit van het platform alleen nog maar groter maken. Wij hebben er absoluut vertrouwen in.

No coins selected