Stratis koers

Stratis staat bekend als een zogenaamde ‘blockchain-as-a-service’ platform. Ze werd specifiek in het leven geroepen om bedrijven de opportuniteit te bieden om gebruik te maken van blokchain technologie. Het ontwikkelplatform van Stratis zorgt er voor dat bedrijven over de mogelijkheid komen te beschikken om applicaties te ontwikkelen op de blockchain. Bovendien is het mogelijk om deze nieuw ontwikkelde applicaties meteen ook uit te testen en vervolgens in de praktijk te brengen. Stratis applicaties die worden ontwikkeld kunnen worden geprogrammeerd in verschillende programmeertalen. Er kan dan ook zowel gebruik worden gebruikt van C# als van het Microsoft .NET framework.

Kennismaking met Stratis

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat de ontwikkeling van een blockchain applicatie vaak een zeer ingewikkeld proces is waarvoor een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan technische expertise is vereist. Blockchain wordt echter door steeds meer mensen ontdekt. Daarnaast is het voor een steeds groter wordende doelgroep duidelijk dat deze technologie aan de basis kan liggen van het fundamenteel veranderen van verschillende vormen van interactie. Echter, om het volledige potentieel van blockchain in de praktijk te kunnen benutten is het van cruciaal belang dat zowel software- als applicatieontwikkelaars ook precies begrijpen hoe blockchaintechnologie werkt.

Bitvavo crypto

Bovenstaand probleem welke zich in de praktijk vaak laat voelen is precies wat het Stratis platform probeert op te lossen. Het doet dit door het voor organisaties structureel eenvoudiger te maken om over te gaan tot de ontwikkeling van een private (op Stratis gebaseerde) blockchain. Daarnaast biedt ze bedrijven eveneens de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen, testen en / of gebruiken op de publieke blockchain van Stratis. Dit heeft alles te maken met het feit dat het platform is gebouwd voor het .NET framework en werd ontwikkeld met behulp van C#.

Geen nieuwe programmeertaal vereist

Het mag duidelijk zijn dat Stratis over de hele lijn heeft geprobeerd om de toegankelijkheid van haar platform en mogelijkheden zo optimaal mogelijk te houden. Mede omwille van deze reden vereist het platform dan ook niet dat haar gebruikers een nieuwe programmeertaal (zoals bijvoorbeeld Solidity) moeten aanleren voor wat de ontwikkeling van blockchain applicaties betreft. Het feit dat er gewoon gebruik kan worden gemaakt van C# zorgt er voor dat ontwikkelaars van over de hele wereld zeer eenvoudig over de mogelijkheid beschikken om hun eigen blockchain applicaties te ontwikkelen op de blockchain van Stratis.

Het gebruik van side blockchains

Een ander niet onbelangrijk voordeel waar je als gebruiker van het Stratis platform op kan rekenen is terug te vinden onder de vorm van het bestaan van zogenaamde side blockchains. Deze speciale schakels die worden toegevoegd aan de blockchain zorgen er voor dat bedrijven zonder probleem hun eigen blockchain kunnen bouwen op het platform van Stratis zonder dat deze een invloed zal hebben op de publieke Stratis blockchain. Dit lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Neem als voorbeeld bijvoorbeeld maar eens het platform van Ethereum. Daar is het zo dat applicaties die op Ethereum worden gelanceerd wel een directe impact kunnen hebben op de publieke blockchain.

Bitvavo crypto

Stratis ICO Services

De voorbije jaren is gebleken dat heel wat bedrijven wel het nodige potentieel zien in het zelf uitbrengen van een bepaalde token. Daarvoor kan het een beroep doen op verschillende platformen. In het bijzonder Ethereum staat er om bekend een populair platform te zijn voor het uitgeven van een zogenaamde ‘ICO’. Dit gezegd zijnde is het echter ook zo dat je er voor kan kiezen om hiervoor gebruik te maken van de Stratis blockchain. Stratis wil zich dan ook, mede door haar toegankelijke karakter steeds meer gaan profileren als zijnde een ‘ICO Service Provider’. Op deze manier wordt er voor het platform nog een extra toepassingsvlak gecreëerd.

De Stratis Academy

Tot slot is het ook zo dat Stratis bekend staat omwille van haar speciaal in het leven geroepen ‘Stratis Academy’. Het bedrijf heeft er dan ook voor gekozen om bijvoorbeeld aan organisaties zowel advies als bijstand te verlenen bij de ontwikkeling van hun blokketen strategie. Daarnaast kan het ook helpen om het ontwikkelingstraject af te stemmen op de bedrijfsbehoeften waar haar klanten over beschikken. De Stratis Academy moet er voor zorgen dat zoveel mogelijk ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van het Stratis platform worden geholpen bij het aanleren van het programmeren van blokketens. Op deze manier wordt er heel wat nieuwe en vooral verbeterde kennis gecreëerd die de wereld van blockchain in de praktijk alleen maar nog beter kan maken.

Wisselwerking tussen Stratis en Bitcoin

Wat veel mensen ook niet weten is dat er sprake is van een soort van wisselwerking tussen enerzijds Stratis en anderzijds het Bitcoin netwerk. Stratis was bijvoorbeeld het platform waar Bitcoin core ontwikkelaar Nicolas Dorier de SegWit update op heeft getest in een productie omgeving. Daarnaast is er bekend dat Stratis hard werkt aan de zogenaamde ‘Breeze Wallet’. Het betreft hier een wallet die er voor moet zorgen dat gebruikers van Bitcoin kunnen rekenen op een (nog) betere privacy. Het feit dat er in de praktijk aldus duidelijk sprake is van een zekere wisselwerking tussen Stratis en Bitcoin is een belangrijke factor voor de toekomst.

Veilig opslaan van je STRAT tokens

Als investeerder in Stratis spreekt het voor zich dat je altijd op zoek zal willen gaan naar een zo veilig mogelijke manier om je STRAT tokens op te slaan. Er worden op dit vlak gelukkig heel wat interessante mogelijkheden aangeboden op de markt. Enkele van de vaakst gebruikte en tevens ook meest veilige wallets voor Stratis op de markt zijn de volgende:

  1. Stratis Electrum Wallet;
  2. Stratis Staking Wallet;
  3. Breeze Wallet;
  4. Een hardware wallet zoals de Ledger Nano S & Ledger Nano X;

Bij de keuze van het type wallet is het altijd van belang om voor jezelf uit te maken wat je nu precies met je STRAT-tokens wil gaan doen. Ga je ze bijvoorbeeld staken om op die manier aanspraak te kunnen maken op wat extra van deze tokens? In dat geval is het voor de hand liggend om daarvoor gebruik te maken van de speciale staking wallet die door het team achter Stratis op de markt is gebracht. Ben jij eerder iemand die er voor heeft gekozen om voor de langere termijn te investeren in STRAT en heb je niet meteen interesse in het staken van je coins? In dat geval is een hardware wallet zoals de Ledger Nano S of Ledger Nano X voor jou dan weer waarschijnlijk een uitstekende keuze!

Conclusie; Stratis maakt de blockchain nog toegankelijker

Dat blockchain een enorm potentieel met zich meebrengt is inmiddels wel algemeen bekend. Toch is het voor een groot aantal partijen lastig om dit potentieel in haar totaliteit te kunnen benutten. Hoe dat precies komt? Zeer eenvoudig, gewoon omdat het ontwikkelen van blockchain gerelateerde applicaties in de praktijk vaak nog veel te complex is. Daar tracht het Stratis platform op meesterlijke wijze verandering in te brengen. Ook de wisselwerking die tussen Stratis en Bitcoin is ontstaan is er eentje om in het oog te houden.

No coins selected