STX Koers

Stacks, bij velen ook nog bekend onder de oorspronkelijke naam Blockstack. Het is een veelbelovend cryptoproject. Het idee erachter is ook bijzonder te noemen. Wat maakt het Stacksplatform dan zo bijzonder en hoe werkt het. Wil je meer weten, lees dan verder.

Kennismaking met Stacks

Stacks (STX) is platform voor het bouwen van decentrale apps en smart contracts, gebaseerd op de Bitcoin blockchain. Het is een uitermate ontwikkelaarsvriendelijk opensource platform. Tot aan het begin van 2021 had dit cryptoproject de naam Blockstack. Sinds dit jaar heeft men een opsplitsing gemaakt. Stack is de organisatie voor de besturing van het platform. Daarnaast hebben we nog Hiro, dat de API-provider is en de ontwikkelkant van het project voor rekening neemt. Het huidige Stacks Mainnet 2.0 is in januari dit jaar gestart. Wat Stacks bijzonder maakt, is het feit dat zij Bitcoin programmeerbaar maken. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om decentrale apps en smart contracts te creëren, met alle kwalificaties van Bitcoin. En dat hadden we nog niet echt gezien.

Bitvavo crypto

Het oorspronkelijke crypto-project is reeds in 2013 gestart, op de Princeton University van New Jersey in de VS. Zoals we al eerder zeiden, droeg het destijds de naam Blockstack. De oprichters van het project zijn Muneeb Ali en Ryan Shea. Vrijwel de volledige eerste vier jaar van het project zijn besteed aan onderzoek en de ontwikkeling. De financiering van het project kwam hierna pas aan de orde. De oprichters hebben de privacy van hun gebruikers hoog in het vaandel staan. Gebruikers krijgen dan ook de controle over al hun informatie en data die bij interacties met het platform of gekoppelde apps worden gegeneerd. Wel zo’n veilig gevoel dus, wat velen onder ons zal aanspreken.

Het Stacks platform heeft welleswaar een zelfontworpen blockchain maar deze is direct gekoppeld aan de blockchain van Bitcoin. Simpel gezegd: alles wat er op de blockchain van Stacks gebeurt, wordt gecheckt op die van Bitcoin. Zo is het consensusalgoritme van Stacks automatisch aan Bitcoin gekoppeld waardoor het mogelijk is om decentrale apps en smart contracts op basis van Bitcoin te creëren.

Stacks (STX)

Transacties die op het platform plaatsvinden worden betaald met Stacks (STX). De ICO leverde destijds 50 miljoen USD op. Via diverse aanbiedingen werden in 2017 en 2019 ruim 1.32 miljard STX-tokens uitgebracht. De prijs varieerde van $ 0.12 bij eerste tot aan $ 0.30 bij de laatste aanbieding. Momenteel zijn er 1.08 miljard STX-tokens in omloop. Stacks is tevens de allereerste SEC gekwalificeerde cryptomunteenheid. Deze kwalificatie houdt in dat je het recht hebt om een ICO in de VS mag doen.

Bitvavo crypto

Stacks Wallets

Er zijn vele opties als het gaat om het gebruik van wallets. Hiro heeft zelf een wallet ontworpen voor gebruik op Stacks. Deze wallet is echter niet compatibel met andere cryptomunten. Andere voorbeelden van Wallets die het goed doen zijn De Boom Wallet en de XVerse. Wil je liever een hardware wallet? De Nano X van Ledgers is dan een uitstekende keuze. Zorg er hierbij wel voor dat deze dan STX-tokens ondersteunt. Anders is het niet mogelijk om deze tokens op je hardware wallet op te slaan. Hardware wallets bieden de gebruiker veel meer veiligheid. Je kunt ze namelijk ontkoppelen van het internet. Het voordeel hiervan is dat de tokens onbereikbaar zijn voor personen die er ook niet bij zouden mogen kunnen zoals hackers of criminelen. Wel een veilig idee.

Koersverwachting

De STX-koers is continue in beweging. Uiteraard wil je STX aankopen voor de best mogelijke prijs. Het advies is om de koersen nauwlettend in de gaten te houden. Vergeet ook het nieuws omtrent het project niet te volgen. Dit is namelijk van grote invloed op het koersverloop. Voorspellingen zijn lastig te maken. Wij vonden slechts twee koersvoorspellingen op het internet. Deze zijn gebaseerd op bepaalde algoritmen. Kijken we naar de eerste, dan wordt een investering in Stacks gezien als winstgevend. Op de langere termijn kan de koers oplopen tot $ 0,30. De tweede geeft een totaal tegenovergesteld beeld. Hierbij loopt de koers terug tot mogelijk $ 0,000079 in 2025. Dit verschilt nogal flink dus. Wil je echt investeren in het Stack platform, kan je het beste een compleet onderzoek uitvoeren.

Conclusie

Stacks (STX) is een van de populair crypto projecten. Sinds de lancering van Mainnet 2.0 is deze populariteit alleen maar groter geworden. Het voortraject van jarenlang onderzoek, ontwikkelen en testen heeft zijn waarde absoluut bewezen. Hun roadmap is prima op orde en ontwikkelingen lopen volgens planning. Het is dan ook niet zo gek dat het platform wordt ondersteund door grote partijen in de cryptowereld. Het loont dan ook zeker om de ontwikkelingen van dit platform op de voet te blijven volgen. Wordt vervolgd dus!

No coins selected