SUSHI Koers

SushiSwap heeft zich in de afgelopen inmiddels gepresenteerd als een stabiel en serieus blockchain project. Tijd dus om hier wat dieper op in te gaan. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over wat SushiSwap nu is en wat de koersverwachtingen zijn.

Kennismaking met Sushiswap

SushiSwap is een gedecentraliseerde crypto-exchange die is gebaseerd Ethereum. Het is een afscheiding van de bekende crypto exchange UnisSwap. Over de oprichters van SushiSwap en hun redenen voor de oprichting is vrijwel niets bekend. Iemand die werkt onder het pseudoniem Chef Nomi staat bekend als de persoon die SushiSwap heeft opgericht. Er zijn twee kompanen die werken onder naam SushiSwap en 0xMaki. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van de code en productontwikkelingen. Tevens doen zij ook de bedrijfsvoering van SushiSwap. Het project kende wel een moeizame start. Chef Nomi dumpte namelijk al snel het complete aantal tokens dat hij in bezit had, op de markt. Hierna nam de medeoprichter 0xMaki het leiderschap over het project op zich. Dit droeg er aan bij dat de koers weer werd gecorrigeerd het dat het weer een levensvatbaar project is geworden. Sinds kort is het eigenaarschap overdragen aan Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried is geen onbekende in de crypto wereld.

Bitvavo crypto

Decentrale exchange

Zo meteen meer over SushiSwap. Maar eerst wat informatie over de decentrale exchange. Wat is het verschil moet de centrale exchanges en hoe werken ze?

Het grote verschil tussen een centrale en decentrale exchange is dat bij de eerst genoemde wordt gewerkt met een orderboek. De exchange zorgt hier voor de liquiditeit. Op een decentrale exchange wordt niet met een orderboek gewerkt. De gebruikers zorgen hierbij dat het protocol van liquiditeit wordt voorzien. Zij kunnen geld inleggen in een zogenaamde ‘liquidity pool’. Dit is dan tevens de markt waar de handel op plaatsvindt. Als vergoeding voor de inleg en de verzorging van de liquiditeit ontvangen zij een vorm van rente.

Sushi coin

De op SushiSwap gebruikte cryptomunteenheid is, hoe kan het ook anders, de Sushi. Op het moment dat Sushi cryptomunten in je bezit hebt, ben ook mede-eigenaar van het netwerk. Je hebt dus echt een stukje van het protocol in je bezit. Je deelt dan ook mee in de handelskosten die aan SushiSwap zijn betaald.

Bitvavo crypto

Het is op SushiSwap mogelijk om ERC20 tokens uit te wisselen. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat je hiervoor KYC bezit. Je kunt dit rechtstreeks uit je wallet doen. Je betaalt 0,3% handelskosten. Hiervan komt 0,25% ten goede aan de gebruikers die zorgen dat liquiditeit op peil blijft.

Hoe krijg ik toegang op de Sushiswap exchange?

Heb je interesse gekregen en wil je aan de slag op de exchange van Sushiswap? Hiervoor ga je naar de website van SushiSwap om een account aan te maken. Nadat je accountaanvraag is ingediend, ontvang je een mail om je account te bevestigen. Als je dit hebt gedaan, wordt je account geactiveerd en ontvang je een wachtwoord. Hierna kun je inloggen en heb je de mogelijkheid om cryptomunten en tokens aan te schaffen.

Je wallet koppelen

Op het moment dat je account actief is, kun je ook je wallet koppelen. Metamask of Wallet Connect zijn goede wallets voor gebruik op Sushiswap. Metamask wordt het meest gebruikt als hot wallet. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je wel een Metamask account hebben. Heb je je wallet gekoppeld, en kun je ook gaan handelen op het platform.

SushiSwap koers

De SushiSwap is onderheven aan flinke koersschommelingen. Zoals zo vaak steeg de koers direct na de oprichting enorm. Dit werd mede veroorzaakt door de DeFi hype in die tijd. Kort na de problemen met het dumpen van de tokens door Chef Nomi, ging de koers hard onderuit. Door toedoen van 0xMaki is het vertrouwen weer hersteld en daarmee ging ook de koers weer omhoog.

Koers verwachting

Mede door de toestanden rondom de oprichter, zijn veel investeerders enigszins gaan twijfelen of SushiSwap. De verwachtingen zijn dan ook zeer divers. Volgens de een is er geen toekomst meer voor SushiSwap. Aan de andere kant, zijn er nog steeds erg veel voorstanders van de decentrale exchanges, vanwege de specifieke voordelen. Dit is dus weer in het voordeel van SushiSwap.

Het feit dast je je ERC20 tokens kunt inwisselen zonder dat je tegoed naar een exchange hoeft te sturen wordt door velen als een groot voordeel van decentrale exchanges gezien. Je hebt daar immers de mogelijkheid om iets te verdienen door SushiSwap te voorzien van liquide middelen.Als SushiSwap dus het vertrouwen van investeerders kan winnen, kan dit zeker goed voor hen uitpakken.

Conclusie

SushiSwap kan een heel interessante optie zijn om op in te stappen. De voordelen van de decentrale exchange zijn overduidelijk en blijven voor velen aantrekkelijk. Grote vraag is of het vertrouwen van investeerders kan worden gewonnen. Dit vertrouwen zal namelijk voor een groot deel bepalen of SushiSwap echt een toekomst heeft.

No coins selected