TEL Koers

Telcoin (TEL) is een hardlopend crypto project. Het is een van best presterende cryptomunten van het moment. Denk je nu, maar wat is Telcoin dan precies en hoe werkt het? Lees dan verder! Wij leggen het je in dit artikel uit.

Kennismaken met Telcoin

Telcoin is in 2017 opgericht door Paul Neuner en Claude Eguienta. Het is een cryptomunt die op Ethereum is gebaseerd. Doelstelling van hun project is om gebruikers over de gehele wereld te ondersteunen bij het razendsnel overmaken van geld. Dit doen ze door grote telecombedrijven zoals Verizon en AT&T te verenigen en te zorgen dat ze internationale betalingen kunnen verwerken.

Bitvavo crypto

Paul Neuner, de voorzitter van Telcoin, heeft een schaat aan ervaring op het vlak van Telecom-diensten. Dit begon met Mobius, dat diensten voor fraudebeheer ontwikkelt voor mobiele netwerken. Daarna richtte hij in Pangea K.K. op. Dit bedrijf dat in Tokio is gehuisvest, ontwikkelt mobiele apps. In 2017, net voor de lancering van Telcoin, kwam hij ook nog met Ikou op de markt. In 2018 lanceerde hij Sedona. Dit is een app gericht op het beveiligen van mobiele financiële services.  CEO van Telcoin is Claude Eguienta. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring bij diverse grote bedrijven in de financiële dienstverlening.

Heel simpel gezegd is Telcoin in feite bedoeld om geld te kunnen overboeken naar het buitenland. Gericht op het versturen van geld naar het buitenland. Wereldwijd versturen miljoenen mensen geld over via diensten van bijvoorbeeld Western Union. Zeker in de derdewereldlanden heeft een groot deel van de bevolking nog geen eigen bankrekening. In veel gevallen hebben zij wel een mobiele telefoon. Telcoin zegt dat er wel vijfmaal zoveel mobiele telefoons als bankrekeningen zijn. Zij zien dan ook grote kansen voor het idee om geld over te maken via e-wallets op mobiele telefoons.

Gebruikers van Telcoin moeten via hun mobiele telefoon complete toegang tot hu geld moet hebben. Ook moeten zij simpel en snel geld over kunnen maken. Dit alles zonder dat zij een traditionele bankrekening nodig hebben.

Bitvavo crypto

Hoe werkt het?

Telcoin voldoet geheel aan de internationale voorschriften die voor telecombedrijven gelden. Hiermee voldoet het platform dus ook aan de eisen van de exploitanten van mobiele netwerken. Inmiddels zijn de grootste exploitanten in de wereld van mobiele netwerken een samenwerkingsverband met Telcoin gestart waardoor zij hun services kunnen aanbieden aan enkele miljarden potentiële klanten.

Via het platform kunnen gebruikers internationale overboekingen doen, online betalingen verrichten en mobiele opwaarderingen doen. Het interessante bij dit cryptoproject is dat gebruikers hierbij ook cryptomunten kunnen gebruiken. En dit alles zonder dat zij een bankrekening hebben.

Telcoin gebruikt de kracht van blockchaintechnologie en biedt gebruikers een snel en goedkoop alternatief om met behulp van e-wallets op de mobiele telefoon geld over te kunnen maken. De dienst is geheel gericht op de gebruiker, die wanneer en hoe deze dit wil over de gehele wereld geld kan overmaken of ontvangen op zeer gebruikersvriendelijke en veilige manier.

Zodra een provider zich aansluit bij het Telcoin platform, kan deze direct TEL-tokens uitgeven. Telcoin geeft zogenaamde incentives. Hoe meer Tel tokens een provider heeft des te meer incentives men van Telcoin krijgt.

Dit model houdt de kosten voor gebruikers laag maar zorgt er wel voor dat het winstgevend blijft voor de telecomproviders.

Wallet

Doordat TEL een ERC-20 token is en dus op de Ethereum blockchain draait kun je TEL. Daarom kun je TEL in vrijwel elke online wallet bewaren. In veel gevallen kan je ook een hardware wallet gebruiken. Hiermee ben je veel beter beschermt tegen hackers en criminelen.

Waar kan ik Telcoin aanschaffen?

Heb je interesse in  Telcoin en wil je TEL gaan kopen? Dit is mogelijk over verschillende exchanges zoals Binance of Bitvavo. Handig hierbij is dat je betalingen via Ideal gedaan kunnen worden.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspellingen blijft altijd lastig. Zeker op de lange termijn. Dit geldt ook voor Telcoin. Op dit moment is het een van de best presterende cryptomunten. De vraag is of dit zo blijft. Experts verwachten wel dat Telcoin, doordat handelaren hun winst gaan pakken, zal worden gecorrigeerd.  Dit biedt natuurlijk ook weer kansen voor hen die willen instappen. Het advies is dan ook om de koersen en het nieuws omtrent Telcoin goed te blijven volgen, zodat je het voor jou gunstige instapmoment kunt bepalen.

Conclusie

Het idee achter Telcoin is zeker goed en kansrijk. Het doen van buitenlandse betalingen is niet altijd even eenvoudig, vooral in de derdewereldlanden. Het feit dat een groot deel van de wereldbevolking wel een mobieltje heeft biedt grote kansen voor het Telcoin project. We zien grote telecombedrijven samenwerkingsverbanden aangaan met Telcoin. Dit geeft vertrouwen dat het platform een goede toekomst tegemoet kan gaan. Wij vinden het dan ook absoluut een project om te blijven volgen. Dit zullen we dan ook zeker doen.

No coins selected