PAY koers

TenX is een project welke zich specifiek richt op het uitvoeren van betalingen met cryptocurrencies. Het bedrijf weet zich echter te onderscheiden ten opzichte van de massa door het aanbieden van zowel fysieke als digitale betaalpassen. Aan het project is ook de zogenaamde ‘PAY-token’ verbonden. Ook deze token vervult een belangrijke meerwaarde binnen niet alleen het platform van TenX, maar ook binnen de cryptomarkt in het algemeen. Door middel van de PAY-token is het voor gebruikers dan ook mogelijk om bijvoorbeeld een cashback of een andere vorm van vergoeding te ontvangen. Deze kan men in de wacht slepen door gebruik te maken van de TenX wallet of de TenX creditcard.

Lancering van TenX als ‘OneBit’

Toen het project TenX op de markt verscheen droeg ze een andere naam. Op dat ogenblik luisterde ze dan ook naar de naam ‘OneBit’. Het betrof hier in eerste instantie een creditcard welke was gekoppeld aan een Bitcoin wallet. Sinds de lancering van OneBit op de markt is er echter heel wat veranderd. De technologie waar door TenX gebruik van wordt gemaakt is dan ook sterk geëvolueerd en daardoor ook breder inzetbaar. TenX heeft een blockchain platform ontwikkeld welke luistert naar de naam ‘COMIT Network’. Deze maakt het mogelijk om koppelingen te realiseren tussen verschillende blockchains. Mede dit gegeven zorgt er voor dat er heel veel transacties op hetzelfde ogenblik verwerkt kunnen worden.

Bitvavo crypto

Hoe werkt TenX concreet?

We zouden dus kunnen stellen dat TenX in de praktijk een combinatie is van een digitale bankrekening evenals een fysieke debetkaart. Het bijzondere is dat deze laatste altijd kan worden gebruikt in elke winkel, ook wanneer zij geen cryptocurrencies accepteren. Hoe dat mogelijk is? Omdat de omvorming van de cryptovaluta’s gebeurt op de kaart zelf. Dit betekent dat er in de winkel gewoon in fiat kan worden betaald (zoals euro’s en dollars).

Bovenstaande lijkt op het eerste zicht een beetje tegenstrijdig te zijn, maar dat is het niet. Cryptocurrencies worden door veel mensen als de toekomst aanzien. Dit kan betekenen dat men hun aankopen in de toekomst helemaal niet meer wil betalen met “echte” euro’s, maar wel met crypto. Echter spreekt het voor zich dat de adoptie van crypto door winkels en andere partijen nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Tot op het ogenblik dat dit is gebeurd biedt de TenX kaart natuurlijk de perfecte oplossing.

Hoeveel bedragen de kosten voor TenX transacties?

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel waar je verzekerd van bent bij het gebruik van een TenX kaart is dat er geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Dit gezegd zijnde betekent dit natuurlijk niet dat het gebruik van de dienst(en) van TenX over de hele lijn volledig gratis is. Zo dient er verplicht gebruik te worden gemaakt van een debetkaart waar natuurlijk de nodige kosten aan verbonden zijn. De kostprijs voor een (virtuele) TenX betaalkaart bedraagt 1,50 dollar. Wil je ook graag gebruik kunnen maken van een fysieke debetkaart? In dat geval moet je rekening houden met een prijskaartje van 15 dollar (inclusief de kosten voor het versturen van de kaart).

Bitvavo crypto

TenX ziet het als haar plicht om er voor te zorgen dat mensen steeds vaker en bovendien ook op meer plaatsen gaan betalen met cryptocurrencies. Omwille van deze reden heeft ze ook een extra kostprijs in het leven geroepen voor gebruikers die voor minder dan 1.000 dollar aan betalingen uitvoeren op jaarbasis. Op het ogenblik dat je er dus voor kiest om gebruik te gaan maken van TenX is het ook echt de bedoeling dat je er actief betalingen mee gaat doen. Indien niet zorgen de extra kosten er voor dat dit project voor jou mogelijks net wat minder interessant wordt.

Opslaan van meerdere cryptocurrencies in de TenX Wallet

TenX is duidelijk een project welke zich richt op het mogelijk maken van massale adoptie van de blockchain technologie. Ondanks het feit dat menig aantal cryptocurrencies tegenwoordig vooral wordt aanzien als een beleggingsproduct is het zo dat ze in eerste instantie natuurlijk wel op de markt zijn gebracht als (virtueel) betaalmiddel. Daar wil TenX duidelijk de focus op leggen. Het project heeft er dan ook voor gekozen om een wallet uit te brengen waar een groot aantal verschillende cryptocurrencies in opgeslagen kunnen worden. Dit betekent dat de betalingen in de praktijk met TenX zeker niet alleen maar uitgevoerd kunnen worden met behulp van Bitcoin. Ook andere cryptocurrencies zoals met name Ethereum en Litecoin worden ondersteund door de wallet. Uiteraard is dit nog maar het puntje van de ijsberg.

De wallet van TenX, welke dus verbonden is met je virtuele of fysieke TenX bankkaart kan op verschillende manieren worden gebruikt. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen de mobiele wallet van TenX voor Android en iOS en de officiële, online wallet. Van welke van beide wallets (of allebei) je gebruik gaat maken is natuurlijk vooral een persoonlijke keuze.

Hoe kun je jouw PAY-tokens veilig opslaan?

Op moment van schrijven is het (nog) niet mogelijk om de PAY-token op te slaan in de wallet van TenX en daar dus betalingen mee uit te voeren. Dit geldt nu nog maar alleen voor Bitcoin en Litecoin evenals Ethereum. Dit zorgt er meteen voor dat je op zoek zal moeten gaan naar een andere wallet om jouw aantal PAY-tokens op, op te kunnen slaan. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. De PAY-token is namelijk op moment van schrijven nog een zogenaamde ERC20-token. Dit betekent dat er heel wat verschillende wallets in aanmerking komen:

  • De multicurrency Jaxx wallet;
  • De MyEtherWallet;

Bovenstaande twee wallets zijn nog niet alles. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de Ledger Nano S evenals Ledger Nano X de mogelijkheid bieden om ERC20-tokens op op te slaan. In het bijzonder wanneer jij iemand bent die wil investeren in TenX voor de (zeer) lange termijn kan het altijd de moeite waard zijn om daarvoor over te gaan tot het aanschaffen van een hardware wallet. Op deze manier ben je niet alleen zelf houder van je private key, daarnaast worden je assets ook nog eens opgeslagen op een gespecialiseerd systeem weg van het internet.

Conclusie; een debetkaart voor betalingen met cryptocurrencies

Het spreekt voor zich dat het potentieel van TenX evenals de hele cryptomarkt in het algemeen vooral afhankelijk is van de mate aan adoptie die kan worden gerealiseerd. Met name de dienst van TenX dient daadwerkelijk te worden gebruikt voordat ze echt waardevol kan worden. Het is dan ook vooral uitkijken naar de mate waarin de virtuele en fysieke debetkaarten van TenX daadwerkelijk in het echte leven gebruikt zullen worden. Volgt er een snelle, uitgebreide adoptie? Dan spreekt het voor zich dat het potentieel van TenX meer dan aanzienlijk te noemen is. Op het ogenblik dat adoptie achterblijft kan dat er voor zorgen dat dit project al snel van de radar komt te verdwijnen. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.

No coins selected