TFUEL Koers

Theta Fuel is een blockchainproject dat een heel duidelijke missie heeft. Men wil wereldwijd de kwaliteit van video’s verbeteren. In Nederland is het doodnormaal dat je video’s in hoge kwaliteit bekijkt. Maar dat is in een groot deel van de wereld zeker niet het geval. Wil je weten hoe Theta Fuel dit denkt te realiseren? Lees dan snel verder.

Kennismaken met Theta Fuel

Theta is opgericht door Mitch Liu en Jieyi Long. Beide oprichters zijn tevens de cofounder van THETA.tv. Mitch Liu is daarnaast ook cofounder van Gameview Studios en Tapjoy. Jieyi Long heeft diverse patenten op onder andere VR live streaming. De missie die zij voor hun project hebben opgesteld, is dan ook niet zo heel vreemd als we naar hun verleden kijken.

Bitvavo crypto

Theta is een decentraal video distributienetwerk waarvoor men een eigen blockchain heeft ontwikkeld. Dit is gedaan met het doel om het delen van bandbreedte te promoten. Het ontwikkelteam van Theta telt ongeveer 15 mensen die die continue bezig zijn om hun versie van de blockchain te verbeteren.

Content distributienetwerken (CDN’s) hebben, zeker in de landen met beperkte infrastructuren, problemen met een slecht bereik. Daarnaast zorgt de kostbare en gecentraliseerde opzet voor grotere risico’s in mogelijk misbruik maar bovenal verstoringen in de dienstverlening.

De huidige infrastructuren zijn ook onvoldoende voorbereid op de steeds grotere eisen ten aanzien van volume en snelheid. Denk aan de ontwikkelingen op het vlak van 4K, 8K en VR. Als oplossing voor deze problemen bouwt Theta een peer-to-peer (P2P) netwerk waarbij blockchain technologie kan ondersteunen bij het realiseren van een continue hoge kwaliteit.

Bitvavo crypto

Er worden ook diverse samenwerkingsverbanden opgestart. Theta.tv, dat een onderdeel van het Theta platform is, zal bijvoorbeeld standaard worden uitgeleverd op de toekomstige smartphones van de Samsung Galaxy reeks. Dit houdt ook in dat de software bij toekomstige updates zal worden toegevoegd. Het platform krijgt er op deze wijze zo’n 75 miljoen gebruikers bij.

Daarnaast heeft men aangekondigd dat er een samenwerking met Google komt, via “The Enterprise Validator Program”. Dit houdt in dat er verschillende partijen gaan regelen dat transacties op het Theta platform zullen worden geverifieerd en goedgekeurd. Hierbij zal men gebruik gaan maken van de Google Cloud Service. Hierdoor wordt het mogelijk voor gebruikers om nodes via de Google Cloud Marketplace te laten lopen.

Hoe werkt het?

Theta heeft dus een P2P netwerk ontwikkeld om de kwaliteit van de videomateriaal op te krikken.  Het succes wordt veroorzaakt door het feit dat er veel mensen meedoen op het netwerk. Hierdoor is er ook een grote diversiteit aan hardware in het netwerk aanwezig. Het platform is dus niet van één soort hardware afhankelijk en daardoor wordt de kans op grote verstoringen nihil. Het werkt eigenlijk altijd.

Doordat Theta geen grote datacentra nodig heeft waar de video’s moeten worden opgeslagen, kunnen zij enorm op kosten besparen. Het uiteindelijke doel van Theta is dat de oplossing zo’n 80% goedkoper moet worden dan de traditionele gecentraliseerde oplossingen.

Het Token dat op de blockchain van Theta wordt gebruikt is Theta. Dit token fungeert als een stimuleringsmechanisme. Het moet gebruikers stimuleren om het geheugen en de bandbreedte die ze niet gebruiken, met anderen te delen en dient ook als video caching en relay nodes voor het platform.  Oorspronkelijk was het een ERC-20 token. Inmiddels heeft Theta zijn eigen netwerkwerk opgebouwd en heeft men inmiddels ook al Mainnet 2.0 aangekondigd.

Je hebt ook zelf de mogelijkheid om deel te nemen aan het netwerk van Theta. Zo kun je de kwaliteit van video’s overal ter wereld helpen te vergroten. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste tools te downloaden. Dit kan op de website van Theta. Als je je hebt aangemeld, kun je gelijk beginnen en met het helpen van andere kun je ook nog eens Theta Fuel verdienen.

Wallet

Vrijwel alle aansprekende exchanges bieden Theta Fuel aan. Je kunt Theta zowel opslaan in een hot wallet als een cold wallet. Het aanbod is groot, voorwaarde is dat die ERC-20 ondersteunt. Dat is namelijk de standaard waarop Theta is gebouwd.

Waar kan ik Theta Fuel aanschaffen?

Heb je interesse in Theta Fuel en wil je TFUEL gaan kopen? Dit is mogelijk over verschillende exchanges zoals Binance of Bitvavo. Handig hierbij is dat je betalingen via Ideal gedaan kunnen worden.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspellingen blijft altijd lastig. Zeker op de lange termijn. Dit geldt ook voor Theta Fuel. Het advies is dan ook om de koersen en het nieuws omtrent Theta Fuel goed te blijven volgen, zodat je het voor jou gunstige instapmoment kunt bepalen.

Conclusie

Theta is erg populair en heeft enorm veel gebruikers. Zij hebben een missie waarin ze geloven. De samenwerkingsverbanden zoals met Samsung, Sony, maar ook met Google geven aan dat ook ander partijen daarin geloven. Dit geeft enorm veel vertrouwen en dat is waar alles om draait. Wij vinden het een super interessant project en zullen het dan ook met grote belangstelling blijven volgen.

No coins selected