TRX Koers

De cryptomunt van Tron (TRX) is een wat minder bekende cryptomunt. Het is zoals we tegenwoordig steeds vaker zien, een decentrale cryptomunt. In dit artikel geven we je achtergrondinformatie over de cryptomunt zelf en over de handel erin.

Kennismaking met Tron

In 2014 start een ambitieuze Chinese ondernemer, genaamd Justin Sun, het Tron-project op. In 2017 wordt de Tron Foundation opgestart. Men richt zich op de decentralisatie van het internet en het verzamelen van donaties. Met behulp hiervan wordt in hetzelfde jaar de cryptomunt Tronix (TRX) uitgebracht. Deze is in eerste instantie gebaseerd op Ethereum. De TRX kent een goede start en klimt vrijwel direct naar een waarde van zo’n 9 eurocent.

Bitvavo crypto

In de maanden daarna zakt hij ook weer snel. In 2018 wordt de TRX een zelfstandige cryptomunt met een opzichzelfstaand peer-to-peer netwerk. De Tron Foundation timmert aardig aan de weg. De laatste jaren is onder meer BitTorrent overgenomen en is er een samenwerkingsverband met Samsung opgestart. Dit heeft als resultaat opgeleverd dat de in Samsungs mobiele telefoons ingebouwde blockchain wallet de TRX ondersteund. In de Samsung Galaxy store vindt je ook diverse blockchain games met Tron.

Tron cryptomunten aankopen

Er zijn eigenlijk drie mogelijkheden om aan Tron cryptomunten te komen.

Aankoop via online broker
De simpelste manier om aan Tron cryptomunten te komen, is door ze te kopen via een online broker. Binance of Bitvavo zijn voorbeelden van online brokers die deze mogelijkheid bieden. Op de markt zijn echter natuurlijk meerdere brokers actief. Je maakt vrijwel altijd een account aan bij de broker van je keuze. Je zal hierna geld op je account moeten storten. Betaling via Ideal in Euro’s is hierbij vrijwel altijd mogelijk. Als dit is gebeurd, kan je Tron cryptomunten aankopen en eventueel daarna ook weer verhandelen.

Bitvavo crypto

Tron accepteren als betaling
Je kunt er voor kiezen om Tron te accepteren als betaalmiddel voor bijvoorbeeld de klanten van jouw bedrijf. Hierbij wordt dan de actuele Tron-Euro koers gehanteerd om te bepalen hoeveel de betreffende transactie waard is. Doordat het een decentrale munteenheid is, zijn er geen transactie kosten verschuldigd. Wel zal je over een betalingsmogelijkheid moeten beschikken. Het leuke is dat als de Tron koers omhoog gaat, je een extra winst pakt. En wie wil dat nu niet?

Tron Minen
De derde mogelijkheid is meteen de moeilijkste en is ook niet voor iedereen weggelegd. Het is ook mogelijk om Trons zelf te mijnen. Hierbij laat je jouw computer een complex algoritme oplossen, dat een relatie heeft met de beveiliging van Tron-transacties. Hoe complexer het algoritme dat moet worden opgelost, des te hoger je inkomsten.

Werking Tron

Blockchain
De blockchain van Tron is gebaseerd op een open-source platform. Op het netwerk dat hierop draait, worden de bevestigde transacties bewaard en nieuwe geverifieerd. Ook is dit de plek waar Tron Wallets de berekeningen doen, over hoeveel de inhoud ervan waard is.

Mining en transacties
Het mijnen van Tron wordt uitgevoerd  door mensen die processorcapaciteit van hun computer beschikbaar stellen ten behoeve van de verwerving van Tron. De beschikbaar gestelde  processorcapaciteit wordt gebruikt voor het oplossen van zeer ingewikkelde wiskundige vraagstukken die nodig zijn voor de versleutelingstechniek van Tron.

De versleuteling is noodzakelijk om de beveiliging en registratie van transacties te regelen. Met behulp van de versleuteltechniek die wordt toegepast, wordt de integriteit van transacties dus gewaarborgd. De mijner die als eerste de oplossing voor het betreffende vraagstuk aanlevert, krijgt een bepaalde hoeveelheid TRX uitbetaald. De hoeveelheid die wordt uitbetaald, hangt af van de complexiteit van het vraagstuk.

De versleutelingstechniek is dus onder meer noodzakelijk voor uit te voeren transacties. Bij een transactie wordt een bepaald aantal TRX verplaatst tussen twee verschillende Wallets. Alle Wallets hebben een unieke geheime sleutel. De versleuteling zorgt voor een beveiliging laag die de bevestiging regelt dat de daadwerkelijke eigenaar de Wallet transactie heeft uitgevoerd. Vervolgens komen de betreffende transacties binnen op het Tron-netwerk zodat ze kunnen worden bevestigd. Dit verloopt dan via de versleuteling die we eerder noemden en die door de mijners wordt gerealiseerd.

Koers verwachtingen

Tron is een cryptomunt die steeds meer in de belangstelling komt te staan. De afgelopen jaren zit de koers dan ook al redelijk in de lift. Kunnen we dan een voorspelling doen van de koersontwikkeling op de lange termijn, dus tot aan zo’n beetje 2025?

Dit blijft enorm lastig. Wat we zien dat de cryptomunt steeds vaker wordt gebruikt. De vraag naar Tron wordt dus steeds groter. Alleen dit al zal een positieve uitwerking op de prijs hebben. Voor 2021 zijn ook veel nieuwe samenwerkingen aangekondigd. Ook zullen er nieuwe producten worden uitgebracht. Analisten hebben dus door de groeiende vraag en het innovatieve karakter van Tron erg hoge verwachtingen voor de komende jaren. Prijsstijgingen tot aan honderden procenten op de langere termijn worden als realistisch gezien.

Conclusie

Tron is gezien de goedgevulde projectportefeuille een veelbelovend project. Het projectteam wordt eigenlijk steeds weer uitgebreid. Het is zeer actief in de markt en blijft continue zoek naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden. Mede hierdoor verwachten wij veel van de koersontwikkelingen voor de komende jaren. Wij willen iedereen die handelt in Tron of overweegt om dit te gaan doen, steeds het laatste nieuws omtrent Tron goed te blijven volgen. Op deze wijze kan je zelf een redelijke inschatting maken hoe het koersverloop zich zal ontwikkelen. Garanties zijn er echter nooit.

No coins selected