UBQ koers

Ubiq is een project welke van bij de start over een bijzonder ambitieus plan beschikte. In de basis is Ubiq een hard fork van de Ethereum blockchain. Door het gebruik van de Ethereum Virtual Machine is het voor Ubiq mogelijk om slimme contracten en dApps aan te kunnen bieden aan haar gebruikers. Dit kan natuurlijk op Ethereum ook, dus waarom zou men er dan voor kiezen om gebruik te maken van een project dat afstamt van de Ethereum blockchain? Zeer eenvoudig, omdat Ubiq in de praktijk een stabielere versie van Ethereum wil zijn. Deze laatste heeft namelijk in het verleden reeds bewezen niet altijd het hoofd koel te kunnen houden wanneer er een aanzienlijke belasting van haar netwerk plaatsvindt. Daar moet de blockchain van Ubiq dus wel tegen bestand zijn.

Kennismaking met Ubiq

Ubiq zal het dus vooral van haar stabiliteit moeten hebben, maar wat betekent dat nu precies? Voor Ethereum geldt dat de blockchain continue in beweging is. Dit is het gevolg van de vele, nieuwe ontwikkelingen die er op plaats vinden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er periodiek heel wat nieuws over Ethereum naar buiten komt welke telkens een (min of meer) directe invloed heeft op de koers van de Ether. Daar wil Ubiq iets aan doen. Met Ubiq weten niet alleen de ontwikkelaars, maar ook de bedrijven die er gebruik van gaan maken dan ook precies waar ze aan toe zijn.

Bitvavo crypto

Ondanks het feit dat Ubiq dus een afsplitsing is van de blockchain van Ethereum betekent dit niet dat beide projecten gelijk zijn aan elkaar, in tegendeel. Ubiq heeft namelijk voordat de vork is uitgevoerd enkele aanpassingen uitgevoerd. Op deze manier heeft ze de mogelijkheid om precies die stabiliteit te bieden welke is vereist voor het draaien van de Ethereum Virtual Machine, maar dan wel zonder de problemen waar de Ethereum blockchain regelmatig mee krijgt af te rekenen. Dit brengt enkele zeer interessante perspectieven met zich mee. Niet alleen ontwikkelaars, maar ook investeerders zijn namelijk vaak huiverig om in te stappen in een project welke een enorme volatiliteit kent. De drempel bij Ubiq zou ten opzichte van Ethereum een aanzienlijk stuk lager moeten liggen.

Lancering op de markt zonder ICO

In tegenstelling tot het merendeel van de andere projecten op de markt is het zo dat Ubiq geen ICO heeft gehad. Daarnaast was er ook geen sprake van een zogenaamde “premine”. Dit betekent dat de ontwikkelaars achter het Ubiq project geen tokens hebben gekregen voor hun werkzaamheden. Ze konden er uiteraard wel voor kiezen om een bepaalde hoeveelheid aan tokens te kopen, net als elke andere investeerder dus.

Het spreekt voor zich dat Ubiq over een bepaald lange termijn perspectief beschikt. Om er zeker van te zijn dat haar platform ook in de toekomst verder kan worden ontwikkeld heeft het team achter deze cryptocurrency er voor gekozen om het bedrijf Ubiq Technologies Inc. op te richten. Op het ogenblik dat je meer onderzoek gaat doen naar deze onderneming zal je meteen kunnen vaststellen dat de grote man achter dit bedrijf niemand minder is dan Julian Yap. Zegt deze naam je toch niet meteen iets? Yap was in het verleden onder meer werkzaam bij Bittrex, BlockTech en Decred. Dit uiteraard voordat hij aan de slag ging met Ubiq samen met Kris Hansen en Luke Williams.

Bitvavo crypto

Geen hard cap voor de UBQ-token

Wanneer we de eigenschappen van de UBQ-token gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze niet over een zogenaamde “hard cap” beschikt. Dit betekent dat er geen bovengrens is aan het aantal munten welke in omloop zijn. Dat er voor werd gekozen om geen echte hard cap te hanteren heeft meteen als gevolg dat er sprake is van een inflatiemodel. Op het ogenblik dat de eerste blokken werden gemined was er sprake van een inflatie van 7,3 procent. Dit percentage wordt echter niet eindeloos aangehouden en zal dan ook na verloop van tijd teruglopen. Uiteindelijk moet dit evolueren naar een percentage van 0,7 procent over een periode van 8 jaar. Het feit dat Ubiq voor haar UBQ-token heeft gekozen voor een inflatiemodel zorgt er voor dat er altijd tokens gemined zullen kunnen worden.

Veilig jouw UBQ-tokens opslaan

Op het moment dat je een investering doet in UBQ-tokens zal je uiteraard ook een keuze moeten maken uit de verschillende wallets die voor Ubiq zijn gelanceerd. Je zou er natuurlijk in eerste instantie voor kunnen kiezen om de tokens bij de exchange zelf te laten staan, maar in dat geval wordt je investering zomaar blootgesteld aan allerhande risico’s. Het laatste wat je wil is dan ook dat een hack er voor zorgt dat je investering in één keer in rook opgaat. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om één van de onderstaande Ubiq wallets te gebruiken.

  • De Pyrus online wallet;
  • De Fusion desktop wallet;
  • De Gubiq desktop wallet;

Naast bovenstaande wallets kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een hardware wallet voor het opslaan van je UBQ-tokens. De Ledger Nano S staat er bijvoorbeeld om bekend ondersteuning te bieden voor Ubiq. Dit geldt uiteraard ook voor de opvolger, namelijk de Ledger Nano X. In het bijzonder wanneer je van plan bent om een investering te doen in Ubiq voor de lange(re) termijn kan het een aanrader zijn om er voor te kiezen om te investeren in één van de hardware wallets van Ledger. Zo ben je altijd houder van de private keys!

Conclusie; een stabielere versie van Ethereum?

Het is een nobele gedachte van Ubiq om de drempel tussen blockchaintechnologie en bedrijven te proberen verlagen. Dat het project er ook nog eens voor heeft gekozen om de prestigieuze technologie van Ethereum als basis te gebruiken is uiteraard zo mogelijk nog interessanter. Dit gezegd zijnde is het echter nog maar de vraag of Ubiq er ook echt in zal slagen om de strijd aan te binden met Ethereum. Het feit dat men geen continue ontwikkelingen wil doorvoeren aan haar netwerk kan namelijk als gevolg hebben dat het achterop zal geraken. Dit gezegd zijnde, mocht Ubiq er daadwerkelijk in slagen om met haar concept de massa te bereiken zal dat een ongelofelijk potentieel met zich meebrengen.

No coins selected