UMA Koers

Universal Market Access (UMA) wordt steeds populairder en belangrijker binnen de decentrale financiële markten. Tijd dus om eens nader in te zoomen op wat UMA nu precies is en wat de verwachtingen zijn.

Kennismaking met Universal Market Access

UMA is gestart in 2018. De oprichters zijn Allison Lu en Hart Lambur. Dit waren twee Goldman Sachs handelaars. Een Coinbase notering lijkt inmiddels ook in het verschiet te liggen. Dit lag ook wel in de lijn der verwachtingen. Hart Lambur studeerde samen met één van de oprichters van Coinbase. Daarnaast is Coinbase Ventures is een belangrijke investeerder voor UMA.

Bitvavo crypto

UMA staat voor Universal Market Access. Het is een protocol, gebaseerd op Ethereum, voor het maken van synthetische activa. Dit zijn activa die weer diverse andere activa met dezelfde waarde vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen hiermee synthetische tokens aanmaken waarmee de prijs van praktisch ieder activum te volgen is. Op deze wijze krijg je toegang tot activa die normaliter onbereikbaar zijn. De UMA-Token is hierbij nodig om het protocol te kunnen beheren. Zo kan iedereen toegang krijgen tot activa die anders buiten zijn bereik zouden liggen. Erg interessant dus.

Maar wat zijn synthetische tokens dan nu precies? Dit is niet eenvoudig om uit te leggen, maar we gaan toch een poging doen. Synthetische tokens zijn gegarandeerde tokens met een fluctuerende waarde aan de hand van de referentie-index. In feite zijn het derivatencontracten op de Ethereum-blockchain. Ze hebben 3 belangrijke kenmerken. Ten eerste is er een prijsaanduiding, gelinkt aan de waarde van een extern activum. Daarnaast is er een vervaldatum. Dit is de dag van de contractafwikkeling. Tot slot dient er een onderpand te zijn van tenminste 120% van de waarde van de tokens die zijn uitgegeven.

UMA Wallets

Een groot voordeel van tokens zoals UMA is dat ze, ondanks de grote complexiteit, zeer eenvoudig zijn op te slaan. Het betreft vrijwel allemaal ERC-20 tokens, gebaseerd op Ethereum. Praktisch alle wallets ondersteunen dit type token. Dit spreekt dus absoluut in het voordeel van UMA.

Bitvavo crypto

Je hebt hierbij nog wel de keuze in hot- en cold wallets. Cold wallets zijn niet verbonden met het internet. Ze zijn, zeker als je grote hoeveelheden UMA wilt bewaren, veel veiliger dan de hot wallets. Trezor en Ledger zijn voorbeelden van cold wallets die goed in de markt liggen. Hot wallets zijn dus wel verbonden met het internet. Het voordeel is de hoge snelheid waarmee kan worden gehandeld. Het risico is echter dat ze worden gehackt. Daarom worden er meestal slecht kleine hoeveelheden opgeslagen. Veel gebruikte hot wallets voor UMA zijn onder meer Exodus en Metamask.

Waar kan ik UMA kopen?

Als je besloten hebt om UMA’s aan te schaffen, kan je dit doen via gedecentraliseerde markten zoals Uniswap en Balancer.  Maar er is goed nieuws, sinds begin 2021 kan je UMA’s  ook via Bitvavo aanschaffen. Dit maakt de cryptomunt dus nog toegankelijker.

Koers UMA 

De handel in UMA is gestart in mei 2020. De gemiddelde prijs lag toen rond $ 1,30. Vanaf medio juli 2020 is het handels-volume van UMA bijna verzesvoudigd. De groei bleef maar doorgaan. Hierdoor steeg de koers in minder dan twee maanden tijd tot $ 7,75. De hoogste koers van maar liefst
$ 27,63,  werd in september 2020 bereikt. Hierna kende de UMA wel weer een terugval. Het zal duidelijk zijn dat dit een zeer gunstige invloed heeft gehad op UMA.

Verwachtingen 2021 

UMA is een cryptomunt die enorm in de lift zit. De verwachtingen van UMA zijn dan ook uiterst positief. Zij geven zelf aan dat het jaar 2021 uitstekend is gestart. Het aantal gebruikers groeit razend snel.  Het bedrijf zit in de lift. Er worden continue nieuwe medewerkers aangenomen en het werkaanbod is ruim voldoende. In het eerste helft van 2021 zullen er verschillende nieuwe updates worden uitgebracht. Al met al zijn dit allemaal positieve vooruitzichten die de koers inmiddels tot $ 17.00 hebben opgedreven. Analisten verwachten dat die eind 2021 rond de $ 20.00 zal liggen. Tot nu toe lijken deze verwachtingen wel gaan worden waargemaakt.

Lange termijn verwachtingen

Prognoses over koersontwikkelingen blijft erg moeilijk. Bij lange termijn verwachtingen draait het altijd om hoe het bedrijf zich gaat ontwikkelen. Wat is de strategie die ze gaan volgen. Hoe zit het met nieuwe samenwerkingsverbanden?  Al dit soort zaken zullen bij een positief verloop het vertrouwen alleen maar versterken. En we weten, vertrouwen zorgt voor koersstijgingen.

De strategie van UMA is er op gericht om een gedecentraliseerd financieel platform te bouwen op basis van Oracle. Op deze manier wil men verschillende geavanceerde diensten en oplossingen op financieel gebied gaan aanbieden. Deze strategie spreekt een hoop investeerders aan en vergroot de populariteit van UMA enorm. Het is dan ook de verwachting dat de koers de komende 2 jaar zal verdubbelen. Kijk je echt naar de lange termijn, de meeste investeerders rekenen al snel met een termijn over 5 jaar, dan verwachten experts  het UMA project met gemak tot wel 10 keer over kop zal gaan.

Conclusie

Zoals we al zeiden, is het enorm moeilijk om koersverwachtingen uit te spreken. We zien dat UMA zich uiterst positief ontwikkelt. Dit zal in onze ogen absoluut bijdragen aan een gunstige koersontwikkeling. Ons vertrouwen in UMA is, gezien alle ontwikkelingen, in ieder geval erg groot.

Wil je in UMA gaan investeren, kijk dan altijd naar de actuele koers, naar de verwachtingen van experts en hou het nieuws omtrent UMA goed in de gaten. Een veel gebruikte aankoopstrategie is die van het gefaseerd aankopen. Hierbij spreid je het risico, wat het een veilige methode maakt. Je doet aankopen bij prijsdalingen, maar soms ook bij lichte stijgingen. Gemiddeld komt je dan op een gunstig bedrag uit.

No coins selected