USDC Koers

Er is een nieuwe stablecoin op de cryptomarkt welke gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De naam van deze stablecoin is de USD Coin (USDC). De USDC is gelanceerd in september van het jaar 2018 en is gecreëerd in een samenwerking tussen Coinbase en Circle. De USD Coin vormt een goed en betrouwbaar alternatief voor andere stablecoins zoals Tether (USDT) of TrueUSD (TUSD). USDT en TUSD zijn ook gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Kennismaking met USD Coin

Het doel van de USDC Coin is het versimpelen van het gebruik van de Amerikaanse dollar in de wereld van crypto. Tokenisatie, het proces waarbij een fiatvaluta wordt omgezet in een cryptocurrency, kan snel en betrouwbaar met de USD Coins. Via tokenisatie kunnen dollars makkelijker gebruikt worden om blockchains uit te breiden en te handelen. De technologie en het bestuurskader van USD Coin zijn ontwikkeld door Centre (Centre consortium, een samenwerkingsverband tussen Circle en Coinbase) terwijl Circle en Coinbase de eerste commerciële rechtspersonen zijn van USDC. In 2013 hebben Jeremy Allaire en Sean Neville Circle opgericht.

Bitvavo crypto

USD Coin

Kortgezegd is USD Coin een service waarmee een handelaar op de cryptomarkt Amerikaanse dollars kan omzetten in verschillende cryptomunten met een gelijke waarde. Op deze manier wordt het gebruik van cryptocurrencies via het internet en op openbare blockchains vergemakkelijkt. Het is ook erg handig dat verschillende cryptocurrencies via de USD Coin altijd weer omgezet kunnen worden in Amerikaanse dollars. De uitvoering van het uitgeven en inwisselen van USDC-tokens is gewaarborgd met een SLIM ERC-20-contract.

Transacties in de cryptowereld gaan vaak sneller dan via fiatvaluta. Het tokeniseren van Amerikaanse dollars zorgt er dus voor dat geld binnen enkele minuten overal ter wereld kan zijn. Dit maakt de wereld van de cryptocurrencies sterker en biedt nieuwe mogelijkheden met betrekking tot handel, kredietverleningen en risicoafdekkingen.

Zoals al eerder genoemd is USD Coin onder andere ontwikkeld door Circle. Circle is een officiële Money Transmitter, waardoor het bedrijf een open financieel boek is. Money Transmitters zijn Amerikaanse geldservicebedrijven die moeten voldoen aan een federale wet- en regelgeving. Vóór de uitgifte van USDC is het equivalente bedrag van USD bij een van de geaccrediteerde partners van Circle. Bijgevolg zijn alle USDC-tokens gereguleerd, transparant en verifieerbaar. Bovendien staat Circle bekend als de crypto-startup die wordt gesteund door Goldman Sachs.

Bitvavo crypto

Maar wat betekent dit allemaal voor jou als handelaar? Voor jou als handelaar is het vooral belangrijk dat jij hieruit kan concluderen dat USD Coin een betrouwbare stablecoin is. Een cryptocurrency welke aan de vaste prijs van een fiatvaluta is gekoppeld noemt men ook wel een stablecoin. Ook van deze informatie kan jij als handelaar gebruik van maken met betrekking tot de koers van de USD Coin. De koers van de USD Coin zal namelijk evenveel schommelen als die van de Amerikaanse dollar.

De toepassing van USD Coin in de praktijk

Inmiddels is het wel duidelijk dat USD Coin een belangrijke en betrouwbare stablecoin is. Maar wanneer gebruik je een stablecoin? En wat zijn de voordelen van een stablecoin? Een stablecoin heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. De volatiliteit van andere cryptomunten maakt het moeilijk om deze actief te kunnen gebruiken om mee te betalen. Doordat de koers van de USD Coin verbonden is aan die van de Amerikaanse dollar zal deze niet veel schommelen. Je zal dus kunnen zeggen dat de volatiliteit van de USD Coin laag is. Wil jij je geld sparen zonder dat de waarde er sterk van varieert? Of wil jij jouw cryptogeld omzetten in dollars zodat jij leuke artikelen kan kopen of vakanties kan boeken? Dan kun jij gebruik maken van USD Coin om dit mogelijk te maken.

Maar hoe werkt USD Coin precies? USD Coins worden niet alleen uit het niets afgedrukt. Volgens Circle worden alle USDC-tokens gesteund door een Amerikaanse dollar. Tokenisatie is het proces waarbij Amerikaanse dollars omgezet kunnen worden in cryptocurrencies zoals de USDC-token. De volgende stappen vinden plaats bij tokenisatie:

1) Een tokenuitgever ontvangt een hoeveelheid USD van een handelaar op de cryptomarkt.

2) De emittent gebruikt USDC smart contract om een equivalent bedrag van USDC te verzamelen.

3) De ontvangen Amerikaanse dollars worden als dekking voor de USDC-tokens gehouden. De verzamelde USDC tokens worden overgemaakt aan de handelaar.

Uiteraard is het omwisselen van cryptocurrency USDC naar USD net zo simpel. Natuurlijk is daarbij het proces wel omgekeerd.

Veilig aankopen van USD Coin

Er zijn verschillende sites waar jij USDC kunt kopen. Het is ook mogelijk om USDC te kopen via verschillende apps. Alle plaatsen waar jij USDC tokens kunt kopen worden ook wel exchanges genoemd.

Bij deze exchanges moet jij meestal een account aanmaken. Dit account dien jij te koppelen aan jouw creditcard, debitcard of bankrekening. Vervolgens kun jij ergens in de app of op de trading webpagina aangeven hoeveel dollars jij wilt omzetten in USDC of hoeveel USDC jij wilt omzetten in Amerikaanse dollars. Vervolgens moet jij de transactie voltooien en klaar!

Voordat jij USD Coins gaat kopen is het belangrijk dat jij de website of exchange die jij wilt gebruiken goed onderzoekt. Immers, sommige exchanges vragen bijvoorbeeld extra transactiekosten. Andere exchanges zijn niet te vertrouwen doordat zij zijn gemaakt door mensen die geld witwassen of andere manieren van fraude plegen. Een voorbeeld van een veelgebruikte en betrouwbare exchange is Coinbase.

Hoe veilig jouw USD Coin opslaan?

USDC is een nieuw soort ERC-20 token die uitgegeven wordt op de blockchain van het bekende Ethereum. Deze cryptomunt kan worden bewaard in een Ethereum (ETH) wallet zoals bijvoorbeeld MyEtherWallet of Mint.

Er zijn 3 manieren om een ETH-portemonnee in te stellen. Deze komen ongeveer overeen met de drie meest populaire soorten wallets die momenteel worden gebruikt: hardware wallet, software wallet en exchange wallet. Over alle soorten wallets is voldoende informatie te vinden op het internet.

Conclusie

USD Coin is één van de meest gebruikte en best renderende stablecoins. Over het algemeen worden stablecoins zoals USDC gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo gebruiken handelaren deze token om direct, wereldwijd, veilig en tegen lage kosten geld over te maken. USDC wordt gebruikt om traditionele financiële instellingen en instrumenten te vermijden, om hyperinflatie te vermijden en om het proces van kopen en verkopen van cryptocurrencies te vergemakkelijken. USDC kan tegenwoordig ook gebruikt worden om items te kopen van verschillende crypto-apps zoals bijvoorbeeld dApps, exchanges en blockchain-gebaseerde games.

No coins selected