VET koers

Op het ogenblik dat je de keuze maakt om een bepaald product of artikel aan te kopen spreekt het voor zich dat je altijd met absolute zekerheid zal willen dat ze echt is. In de praktijk is dat vandaag de dag lang niet meer altijd even voor de hand liggend, in tegendeel. Het komt dan ook bijzonder vaak voor dat je bij het kopen van bijvoorbeeld een Rolex te maken krijgt met een minder kwalitatieve kopie. Het controleren op namaak is in de praktijk door innovatieve technologieën ook lang niet altijd even voor de hand liggend. Daar moet Vechain verandering in brengen. Door gebruik te maken van dit op blockchain gebaseerde platform moet het mogelijk worden gemaakt om op een zeer efficiënte manier te controleren of het product of artikel dat je ontvangt niet alleen echt is, maar ook wanneer ze is gemaakt en uit welk materiaal ze bestaat.

Kennismaking met VeChain

Voor heel wat verschillende cryptocurrencies geldt dat ze over een mooi concept beschikken, maar deze niet ook daadwerkelijk weten om te zetten in de praktijk. Dit zorgt er vaak voor dat het project op korte termijn weliswaar de aandacht weet te trekken van investeerders, maar dat deze aandacht vervolgens al snel komt te verzwakken. Dit geldt zeker niet voor VeChain. Het betreft hier namelijk een zeer concrete blockchaintoepassing welke een wereld van verschil kan betekenen voor zowel producenten als consumenten. Met VeChain wordt het namelijk mogelijk gemaakt om meteen de authenticiteit van een bepaald artikel te controleren. Op deze manier kan er op zeer efficiënte wijze de strijd worden aangebonden met namaakartikelen.

Bitvavo crypto

De technologie waar door VeChain gebruik van wordt gemaakt zorgt er voor dat er in de praktijk een ongelofelijk groot gebruiksvlak is gecreëerd. Zo is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om een auto na te trekken, maar wat ook te denken van het fruit dat in je fruitmand terecht komt? Eveneens interessant is dat VeChain de mogelijkheid zal bieden om met name merkkleding te traceren. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe sportoutfit aangekocht van Nike of Adidas en wil je controleren of deze wel echt van het merk zelf afkomstig is? Dan moet het systeem van VeChain dat perfect voor jou mogelijk gaan maken. In een tijd waarin er steeds vaker aankopen worden gedaan bij internationale webwinkels brengt dit een eigenlijk noodzakelijke hoeveelheid aan extra vertrouwen met zich mee voor de consument.

VeChain Thor

Ondanks het feit dat het merendeel van de mensen VeChain nog steeds kennen als gewoon VeChain heeft ze in februari 2018 een naamsverandering doorgevoerd. Op dat ogenblik kozen de ontwikkelaars achter het platform er namelijk voor om door het leven te gaan als ‘VeChain Thor’. Deze toevoeging is niet zomaar uit de lucht komen vallen, in tegendeel. De toevoeging is een verwijzing naar de implementatie van Thor Power (THOR) op het platform. Deze moet het mogelijk maken voor bedrijven om in samenwerking met de VeChain technologie hun eigen toepassingen op de blockchain te realiseren. Omwille van deze reden wordt er door het platform gebruik gemaakt van verschillende tokens. In eerste instantie gaat het hierbij om de VEN/VET van VeChain zelf, maar daarnaast zijn er ook de zogenaamde THOR-tokens.

Meer dan één actieve token

Het systeem waar door VeChain gebruik van wordt gemaakt zal voor velen bekend in de oren klinken. Dat is ook logisch, want er zijn nog andere platformen op de markt die gebruikmaken van min of meer hetzelfde principe. Neem nu bijvoorbeeld het Chinese NEO met haar GAS-tokens. Beide tokens, dus VEN als VET worden in de praktijk gebruikt als tokens op het VeChain platform. VEN is de naam die werd gegeven aan de tokens voordat de VeChain Thor werd opgezet. VET is op haar beurt dan weer de naam van de tokens die worden gebruikt op het VeChain Thor platform. Beide tokens beschikken in de praktijk dus over een concreet gebruiksvlak.

Bitvavo crypto

De toepassing van VeChain in de praktijk

Het team achter VeChain, onder leiding van de CEO van het project ‘Sunny Lu’ heeft er voor gekozen om fabrikanten de mogelijkheid te bieden om door middel van smart contracts unieke identificatiecodes toe te kennen aan hun artikelen. Dit zorgt er in de praktijk voor dat elke beweging die een bepaald artikel maakt op de blockchain kan worden gevolgd. De stichting van VeChain, namelijk de zogenaamde VeChain Foundation claimt dat het in de praktijk nu reeds mogelijk is om haar technologie aan te wenden voor:

  • De verkoop van dranken;
  • De verkoop van luxe goederen;
  • De verkoop van auto’s;
  • De detailhandel,
  • Landbouwtoepassingen;
  • De logistieke sector;

Voor de lancering van de VeChain Thor was het zo dat VeChain (vergelijkbaar met het merendeel van de andere smart contracts platformen) afhankelijk was van de technologie van Ethereum. Inmiddels heeft het project er echter voor gezorgd dat het kon overstappen naar een geheel eigen blockchain. Dit moet er voor zorgen dat het platform op constructieve wijze verder kan werken naar de toekomst toe.

Hoe veilig jouw VET-tokens opslaan?

Ga jij ook een investering doen in de VET-token van VeChain? Dan is het niet meer dan normaal dat je er niet voor zal kiezen om de aangekochte tokens gewoon op de exchange te laten staan. In plaats daarvan zal je er dan ook voor willen kiezen om de tokens naar een veilige wallet te versturen. Dat is perfect mogelijk. Er zijn op de markt tal van verschillende wallets terug te vinden die je daarvoor kan gebruiken. Het gaat hierbij om:

  • De VeChain Thor Wallet (voor mobiele toestellen);
  • De VeChain Thor Sync (voor desktop systemen);
  • De Atomic Wallet;

Je kan er buiten bovenstaande mogelijkheden eveneens voor kiezen om je VET-tokens veilig op te slaan op een hardware wallet. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X zijn twee systemen die beiden ondersteuning bieden voor deze cryptocurrency. In het bijzonder wanneer je er voor hebt gekozen om voor de lange(re) termijn te investeren in VeChain kan het zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen om deze op een hardware wallet te plaatsen.

Conclusie; een sluitende oplossing voor namaakartikelen

In tegenstelling tot heel wat andere cryptocurrencies die op de markt zijn terug te vinden is het zo dat VeChain in de praktijk daadwerkelijk een concreet probleem blijkt aan te pakken en op te kunnen lossen. Namaakartikelen zijn zowel voor producenten als consumenten een doorn in het oog, maar vallen in de praktijk vaak niet of nauwelijks te onderscheiden ten opzichte van de echte artikelen. Daar wil VeChain met haar technologie verandering in brengen. Het feit dat er inmiddels reeds verschillende overeenkomsten zijn afgesloten met onder meer het automerk Renault en PriceWaterHouse Coopers laat het beste vermoeden voor de toekomst.

No coins selected