XVG koers

Er zijn op de markt verschillende zogenaamde privacy coins terug te vinden. Verge is met haar XVG-token één van de meest op privacy gefocuste cryptocurrencies waar gebruik van kan worden gemaakt. In de basis beschikt de blockchain van Verge over dezelfde techniek als Bitcoin. Ze heeft daarnaast echter nog verschillende, extra technologieën geïmplementeerd om niet alleen de veiligheid te verbeteren, maar ook de anonimiteit te kunnen waarborgen. Hiervoor wordt er door XVG gebruik gemaakt van verschillende netwerken waarin anonimiteit centraal staat. Het gaat hierbij in de praktijk om de zogenaamde TOR evenals i2p. Deze moeten er voor zorgen dat de ip-adressen van gebruikers in die mate worden aangepast dat transacties niet langer getraceerd kunnen worden.

Lancering als DogecoinDark

Verge fungeert in de praktijk natuurlijk als een open-source, decentraal financieel systeem welke uiteraard is gebaseerd op de blockchain. Het was van bij de lancering van Verge het doel om het Bitcoin concept te implementeren op een manier waarop de privacy van de gebruikers zo optimaal mogelijk kan worden beschermd. Standaard is dat bij met name Bitcoin uiteraard niet het geval omdat alle transacties gewoon opgevraagd kunnen worden in de blockchain.

Bitvavo crypto

XVG werd in het leven geroepen in het jaar 2014, maar verscheen onder een andere naam. In eerste instantie was het dan ook zo dat de cryptocurrency bekend stond onder de naam ‘DogecoinDark’. In het jaar 2016 werd er echter door de ontwikkelaars achter de cryptovaluta voor gekozen om een naamsverandering door te voeren. Men had het idee dat DogecoinDark geen naam was welke binnen de cryptowereld serieus zou worden genomen. Vervolgens werd er dan maar besloten om de naam Verge aan het project toe te kennen.

“Meest op privacy gefocuste cryptocurrency”

Verge tracht zichzelf te profileren als de meest op privacy gefocuste cryptocurrency die er op de markt is terug te vinden. De blockchain van Verge maakt in de praktijk gebruik van meerdere, cryptografische algoritmes. Het gaat hierbij niet alleen om Scrypt, maar ook om x17. De combinatie van beide technologieën moet niet alleen zorgen voor een uitstekende mate aan veiligheid, daarnaast moet ze er ook garant voor staan dat de XVG miners steeds kunnen rekenen op gelijke kansen. Daarnaast biedt Verge eveneens ondersteuning voor het ‘Simple Payment Verification’ protocol. Dit protocol zorgt er voor dat de transacties op de Verge blockchain op een bijzonder snelle manier kunnen worden afgehandeld. Dit alles zorgt er voor dat Verge in de praktijk een allround cryptocurrency is met uitstekende privacy bescherming.

Het ontbreken van een premine

Een belangrijke eigenschap (en zeker één waar heel wat potentiële investeerders in cryptocurrencies gevoelig voor zijn) is dat de token van Verge geen zogenaamde “premine” heeft gehad. Dit betekent concreet dat de ontwikkelaars achter deze cryptocurrency niet op voorhand reeds een deel van de totale hoeveelheid aan XVG in handen hebben gekregen. Elke token van Verge die is bemachtigd werd dan ook zelf aangekocht. De totale hoeveelheid aan XVG-tokens welke op de markt beschikbaar gesteld kunnen worden bedraagt 16,5 miljard.

Bitvavo crypto

Wraith Protocol

Een belangrijke toevoeging waar lang naar werd uitgekeken door de community achter Verge was de komst van het zogenaamde ‘Wraith Protocol’. Dit protocol heeft het mogelijk gemaakt voor gebruikers van Verge om zelf aan te geven of ze hun transacties nu wel of niet in de blockchain weer willen laten geven. In eerste instantie lijkt dit misschien een beetje vreemd omdat de XVG-token zich duidelijk hoofdzakelijk richt op het garanderen van een zo optimaal mogelijke privacy onder gebruikers. Toch zijn er ook verschillende redenen aan te halen waarom het afschermen van de data met betrekking tot een transactie niet altijd wenselijk is.

Bovenstaande is bijvoorbeeld het geval op het ogenblik dat een bedrijf er voor gaat kiezen om een betaling in Verge te accepteren. In dit geval is het natuurlijk een vereiste dat het bedrijf kan controleren wie bijvoorbeeld de betaling heeft uitgevoerd. Op het ogenblik dat een bedrijf dus met andere woorden wil dat zijn transactie zichtbaar is in de blockchain kan hij dat door middel van het Wraith Protocol specifiek aangeven. Wil de gebruiker in kwestie net niet dat diens transactiedata wordt prijsgegeven? Dan is het eveneens perfect mogelijk om dit aan te geven.

De impact van het gebruik van het Tor netwerk

Ondanks het feit dat je als gebruiker bij Verge dus steeds over de mogelijkheid beschikt om aan te geven of je jouw transactie zichtbaar in de blockchain wil hebben of niet is het zo dat het IP-adres door Verge altijd zal worden geobfusceert door middel van het Tor netwerk. Dit is een unieke eigenschap van Verge waar andere privacy coins toch een beetje op achter blijven. Op dit vlak biedt Verge dus een extra layer waardoor het nog lastiger wordt voor derden om de transactie te kunnen herleiden. Dit kan alvast niet door middel van het ip-adres. Dit zou bij andere privacy coins op de markt dus wel nog steeds een mogelijkheid kunnen zijn.

Jouw XVG-tokens veilig opslaan

Geloof jij ook wel in het potentieel van deze privacy coin en zou je dan ook bijgevolg graag een bepaalde investering willen doen in Verge? In dat geval spreekt het voor zich dat je daarvoor graag gebruik zal willen maken van een zo veilig mogelijke wallet. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de populaire Verge Electrum Wallet. Het betreft hier een zeer lichte wallet die erg laagdrempelig is en daardoor uitstekend geschikt is voor relatief nieuwe investeerders in Verge die toch op een veilige manier hun holdings willen opslaan.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk gebruikmaken van de gewone ‘Verge QT Wallet’. Deze wallet is één van de beste op de markt voor gebruikers die anonieme transacties willen uitvoeren. Deze desktop wallet kan in de praktijk zowel worden gedownload voor Windows, Linux als Mac OS. Bovendien is er uiteraard ook nog de Tor Verge Wallet. Deze maakt het mogelijk voor gebruikers om QR codes te scannen van zowel andere Tor wallets als paper wallets. Deze mobiele applicatie is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS.

Conclusie; een sterk op privacy gefocuste cryptocurrency

Wil jij er absoluut zeker van zijn dat de transacties die je gaat uitvoeren op de meest efficiënte manier kunnen worden afgeschermd van de buitenwereld? In dat geval is het altijd een goed idee om daarvoor te kijken in de richting van Verge en haar XVG-token. Deze cryptocurrency maakt niet alleen een razendsnelle verwerking van transacties mogelijk op de blockchain, daarnaast wordt de inhoud van een transactie op verschillende manieren geanonimiseerd. Het resultaat daarvan is dat het voor derden nagenoeg onmogelijk wordt om de inhoud van een transactie te achterhalen evenals de partijen die er bij betrokken zijn.

No coins selected