WAVES koers

Waves profileert zich als een open evenals decentraal handelsplatform. Ze is gebouwd op een eigen blockchain en biedt ondersteuning voor het uitgeven van maatwerk valuta’s. Het gevolg van dit systeem is dat er centrale crowdfunding mogelijk wordt. Dit is echter niet de enige reden waarom er gebruik kan worden gemaakt van het Waves platform. Ze biedt namelijk eveneens de mogelijkheid om traditionele- evenals digitale valuta’s op het Waves platform veilig op te slaan evenals te verhandelen. Dit alles zorgt er voor dat het zeker de moeite waard is om even van naderbij kennis te maken met deze cryptocurrency.

Het ontstaan van Waves

Voor de oprichting van Waves moeten we alweer terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2016. Het was namelijk in dit jaar dat het platform werd opgericht door Alexander Ivanov, een fysicus uit Rusland. De (verdere) ontwikkeling van het Waves platform werd gefinancierd door het organiseren van een crowdsale in april en mei 2016.

Bitvavo crypto

Kennismaking met Waves

Waves profileert zichzelf als een Open Blockchain platform. Specifiek kan een dergelijk platform er voor zorgen dat de functionaliteiten van verschillende cryptocurrencies, waaronder uiteraard met name Bitcoin, worden verlengd. Dit betekent in de praktijk dat Waves het mogelijk maakt om meer met cryptocurrencies te doen dan er alleen maar transacties mee uit te voeren. Concreet kan er op dit platform dan ook alles worden uitgegeven waar een zekere waarde aan verbonden is. Niet alleen is er de mogelijkheid om assets uit te geven op het Waves platform, daarnaast kunnen ze ook worden uitgewisseld evenals overgedragen. Dit bovendien op een honderd procent decentrale manier.

De technologie waar het Waves platform gebruik van maakt vertoont sterke gelijkenissen met andere projecten die op de blockchain zijn gelanceerd. Denk hierbij niet alleen aan Nxt en Bitshares, maar ook aan bijvoorbeeld SuperNet. Dit gezegd zijnde betekent dit absoluut niet dat het Waves platform moet worden bestempeld als een kloon van deze projecten, in tegendeel. Vanaf het begin is Waves dan ook uniek ontwikkeld en geprogrammeerd in de programmeertaal Scala. Ondanks het feit dat het idee achter Waves niet helemaal nieuw is, is het wel zo dat het platform zich op verschillende manieren weet te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit niet in het minst op vlak van gebruiksgemak.

Een eigen token lanceren binnen slechts één minuut

Eén van de sterkste troeven van het Waves platform is dat ze de mogelijkheid biedt om op een zeer eenvoudige manier een token te lanceren. Dit kan in principe zelfs gebeuren binnen slechts één minuut. De waarde van de digitale valuta die op het Waves platform wordt uitgegeven wordt steeds gegarandeerd doordat er stelselmatig sprake is van een 1 op 1 garantie met een andere valuta. Dit betekent ook dat tokens die zich op het platform van Waves bevinden steeds onderling uitgewisseld kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld zeer eenvoudig WAVES-tokens omwisselen voor euro’s, maar bestaat er ook de mogelijkheid om WAVES uit te wisselen voor XRP, etc. De uitwisseling van de verschillende tokens gebeurt uiteraard steeds zonder dat er daarvoor tussenkomst is vereist van een centrale autoriteit.

Bitvavo crypto

WavesDex

Laat ons even dieper ingaan op bovenstaande. Het draait bij Waves namelijk in de praktijk allemaal om de zogenaamde ‘WavesDex’. Het betreft hier een gedecentraliseerde exchange welke draait in de Waves-wallet. Wat deze DEX zo bijzonder maakt is dat er (op moment van schrijven) reeds meer dan 12.500.000 verschillende markten op bestaan. Tot dusver werden er bovendien zomaar even 5.000 verschillende tokens aangemaakt op het platform. Bovendien maakt ze ook stortingen in fiat mogelijk zoals euro’s en dollars.

Niet alleen de ondersteuning voor een enorme hoeveelheid aan verschillende tokens is een belangrijk voordeel van het Waves platform. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat ze er om bekend staat een zeer scherpe prijs te hanteren. Het merendeel van de cryptocurrency exchanges brengen vandaag de dag een kostprijs in rekening welke is gelegen op ongeveer 1 procent van de transactiewaarde. Dat geldt niet voor WavesDex. Zij hanteert dan ook slechts een vergoeding van 0,003 WAVES voor elke trade die wordt gemaakt.

Het Waves-NG consensusalgoritme

Een bijzondere eigenschap van het Waves platform is terug te vinden onder de vorm van het bijzondere consensusalgoritme waar ze gebruik van maakt. Deze is gebaseerd op het voorstel van Bitcoin-NG van Emin Gun Sirer. Ze werd ontworpen met als specifiek doel om de snelheid waar transacties mee uitgevoerd kunnen worden structureel te vergroten. Op termijn wil het platform dan ook evenveel (of meer) transacties per seconde kunnen verwerken dan Visa. Het systeem van deze laatste slaagt er in om elke seconde meer dan 30.000 transacties af te handelen. Daar is Waves nog steeds een behoorlijk eind van verwijderd.

Stimuleren van lange termijn bezit van WAVES

Op het ogenblik dat je gaat investeren in WAVES-tokens zal je kunnen vaststellen dat dit je een periodieke vergoeding kan opleveren. Het is namelijk zo dat het platform van Waves houders van deze tokens wil belonen voor het vasthouden er van. Elke maand opnieuw ontvangen houders van WAVES dan ook de zogenaamde ‘Waves Community Tokens’. Hoeveel er precies wordt ontvangen is afhankelijk van het saldo van de persoon in kwestie. WCT wordt in de praktijk eveneens gebruikt als een soort van collectieve ‘due diligence’ voor nieuwe projecten die worden gelanceerd.

Hoe veilig je WAVES-tokens opslaan?

Als (potentiële) investeerder in WAVES-tokens spreekt het voor zich dat je graag gebruik zal willen maken van een zo veilig mogelijke manier om jouw tokens op te kunnen slaan. Er zijn op de markt inmiddels heel wat verschillende mogelijkheden verschenen. Het opslaan en gebruiken van je WAVES-tokens kan dan ook tal van verschillende manieren gebeuren.

In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een mobiele wallet. Het team achter Waves heeft er voor gekozen om zowel voor Android als voor iOS uitstekende mobiele applicaties te lanceren om gebruik van te maken. Dit heeft de gebruiksvriendelijkheid van Waves uiteraard alleen maar een extra duwtje in de rug gegeven.

Bovenstaande is natuurlijk niet alles. Zo is het namelijk eveneens mogelijk om gebruik te maken van de officiële Waves wallet. Deze luistert naar de naam ‘Waveswallet.io’. Ben jij er toch niet zo’n grote fan van om gebruik te maken van een online wallet en geef je dan ook eerder de voorkeur aan een hardware wallet? Ook dat is perfect mogelijk.

Mensen die er voor willen kiezen om te investeren in Waves voor de langere termijn kunnen er zonder probleem voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende hardware wallets die op de markt zijn terug te vinden. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X bieden dan ook beiden perfect ondersteuning voor de WAVES-token.

Conclusie; een interessant, decentraal handelsplatform

Het platform van Waves brengt enkele potentieel zeer interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie maakt ze het bijvoorbeeld mogelijk om binnen slechts één enkele minuut een eigen token te lanceren. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgt ze er namelijk eveneens voor dat het op een ongelofelijk eenvoudige en bovendien ook voordelige manier mogelijk wordt om onderling verschillende tokens met elkaar te verhandelen. Dit alles moet er voor zorgen dat Waves niet alleen tegenwoordig, maar ook naar de toekomst toe over een gedegen bestaansrecht zal beschikken.

No coins selected