WBTC Koers

Wrapped Bitcoin (WBTC) een ERC-20 token dat Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt op de Ethereum blockchain. Een belangrijk voordeel van WBTC is de integratie in de wereld van Ethereum-wallets, dApps en slimme contracten.

Kennismaking met Wrapped Bitcoin

De laatste tijd is er veel gepraat over wrapped tokens. In het bijzonder blijft Wrapped Bitcoin (WBTC) naar boven komen als één van de belangrijkste voorbeelden van wrapped tokens. WBTC is een goed voorbeeld van waarom wrapped tokens voor iedereen gunstig zijn. Het concept van WBTC kwam naar voren in een poging om de functionaliteit en bruikbaarheid van Bitcoin te verbeteren. Bijgevolg helpen deze tokens om traditionele BTC-houders geavanceerde financiële diensten aan te bieden.

Bitvavo crypto

Wrapped Bitcoin kennen we als een vrij nieuwe innovatie die BTC effectief naar de Ethereum blockchain brengt. Eén van de belangrijkste cases die voor WBTC ligt in gedecentraliseerde financiering. Ook geven WBTC’s de eigenaren van digitale assets de vrijheid om andere blockchains te verkennen.

‍Wrapped Bitcoin

Via een WBTC-partner kan 1 Bitcoin worden geconverteerd naar 1 Wrapped Bitcoin en vice versa. WBTC is gemaakt om Bitcoin-houders in staat te stellen deel te nemen aan gedecentraliseerde financiële (“DeFi”) apps die populair zijn op Ethereum. De BTC die WBTC ondersteunt, is transparant verifieerbaar via een “proof of reserve”-systeem dat de 1:1-back-up tussen geslagen WBTC-tokens en Bitcoin die door beheerders is opgeslagen, verifieert. Een bekende groep genaamd de WBTC DAO onderhoudt de WBTC. Deze groep bestaat nu uit meer dan 30 leden. Het werd oorspronkelijk gestart door BitGo, Ren en Kyber.

Ben je al bekend met de Bitcoin?  Dan kan het maar zo zijn dat jij het heel leuk gaat vinden om DeFi applicaties wilt gaan gebruiken. Echter is er een probleem: er is nog geen zogeheette cryptocurrency-brug die de Bitcoin en de Ethereum verbindt. Wrapped BTC kan dit probleem echter oplossen en levert ook nog eens de broodnodige liquiditeit aan DeFi-protocollen. Wanneer Bitcoins zijn omgezet in WBTC dan wordt automatisch de crypto in een reserve gehouden. Dit doet BitGo Trust. In een doel om geheel transparant te zijn (andere stablecoins hebben hiermee geworsteld) wordt de mogelijke hoeveelheid WBTC in omloop openbaar gemaakt. Met het bewijs dat Bitcoin veilig in hechtenis wordt gehouden.

Bitvavo crypto

De toepassing van Wrapped Bitcoin in de praktijk

Een groot deel van het DeFi-ecosysteem (en dApps) is gebaseerd op het Ethereum-netwerk in plaats van de Bitcoin blockchain. Dit kan uiterst frustrerend zijn voor BTC-eigenaren, omdat dit betekent dat het bijna onmogelijk is voor hen om betrokken te raken, tenzij ze hun crypto-activa verkopen of anderen kopen.

Sinds de lancering van het WBTC network in januari 2019 zijn veel DeFi-protocollen – waaronder MakerDAO, Dharma, Compound en het Kyber Network – begonnen met het toestaan van kredietnemers om WBTC als onderpand te gebruiken. Dit kan vervolgens worden opgesloten in een slim contract, waarbij cryptoleningen meestal worden uitbetaald met behulp van de DAI stablecoin op het Ethereum-ecosysteem.‍

Kortgezegd kun je in de huidige DeFi-markt WBTC op verschillende manieren gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als onderpand voor het veiligstellen van door crypto gedekte leningen
  • Interesse verdienen in gedecentraliseerde leenpools
  • Om liquiditeitswinning/opbrengst landbouwopbrengsten te verdienen
  • Margehandel op gedecentraliseerde derivatenbeurzen

Veilig aankopen van Wrapped Bitcoin

Er zijn een aantal officiële verkopers die Wrapped Bitcoin ondersteunen, waaronder CoinList. In sommige gevallen moet je mogelijk via KYC-controles werken waardoor je identiteit wordt geverifieerd. Als alternatief kun je ook een DEX doorlopen. DEX is de afkorting voor een gedecentraliseerde uitwisseling.

Het concept van WBTC is vrij veilig omdat de technologie erg goed is. Er zijn echter nog steeds een aantal risico’s waarmee je rekening moet houden voordat jij jouw BTC omzet naar WBTC. Eén van de belangrijkste zorgen komt voort uit de op vertrouwen gebaseerde modellen van vroege WBTC-platforms. In dit scenario is er altijd een risico dat het platform op de één of andere manier de echte BTC kan ontgrendelen en tokenhouders met nep WBTC kan achterlaten.

Zoals al eerder genoemd is WBTC kopen vrij eenvoudig. De reputatie en levensduur van dit token maken het beschikbaar op de meeste grote beurzen. Binance biedt een verscheidenheid aan WBTC-handelsparen. Om aan de slag te gaan moet jij je registreren voor een account. De registratie is snel en eenvoudig. Zoals al eerder genoemd dien jij je identiteit te verifiëren voordat je kan deelnemen aan transacties.

Hoe veilig jouw Wrapped Bitcoin opslaan?

Om WBTC veilig op te slaan kun je een Trust Wallet gebruiken. Trust Wallet is een van ’s werelds toonaangevende niet-bewaarbare crypto wallets met meerdere valuta’s waarmee iedereen over de hele wereld digitale activa veilig kan opslaan en rechtstreeks in de app kan communiceren met Web3.0-applicaties.

Als je bijvoorbeeld tokenized Bitcoins wilt implementeren in een gedecentraliseerde leen- of handelspool, dan kun je eenvoudig de dApp-browser van Trust Wallet openen om toegang te krijgen tot het protocol. Ook kun je via deze weg transacties uitvoeren terwijl je bijvoorbeeld op reis bent. Ondertussen behoud je constant de volledige controle over jouw fondsen.

Conclusie

Dankzij de wonderen van tokenisatie kunnen bitcoinhouders hun digitale goud (in tokenized vorm) inzetten in de snelgroeiende DeFi-markten om hoge rendementen te verdienen. Wrapped BTC (WBTC) is naar voren gekomen als de markt leidende tokenized Bitcoin-activa en bereikte begin januari 2021 de top tien digitale activa door marktkapitalisatie.

De grote voordelen van het gebruik van Wrapped Bitcoin zijn overal op het internet te lezen en zijn hierboven ook al kort genoemd als functionaliteit van WBTC. Deze voordelen hebben bijgedragen aan een nieuwe sector in de blockchain industrie. Tegenwoordig willen meer beleggers dan ooit tevoren gebruik maken van WBTC diensten. Er zijn een aantal verschillende BTC wrapping-modellen in gebruik binnen de sector. Elk van deze strategieën heeft zijn eigen unieke kenmerken. Echter, uiteindelijk bereiken alle strategieën hetzelfde doel. Voordat jij aan de slag gaat met WBTC is het dus wel verstandig om alle strategieën te vergelijken en te kiezen welke het beste bij jou past.

No coins selected