YFI Koers

Het Yearn.finance protocol begon onder de naam iEarn en werd eigenhandig gebouwd door Andre Cronje. Het protocol van Yearn.finance bestaat uit vier kernproducenten welke werkzaam zijn op de Ethereum-blockchain. Met behulp van deze kernproducten kunnen handelaren passief inkomsten verdienen op de cryptoactiva die zij in bezit hebben. Zij kunnen deze winsten passief maximaliseren door het gebruik van uitleen- en handelsdiensten. Yearn.finance is een belangrijke speler op de cryptomarkt en werkt vooral in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) van de markt.

Kennismaking met Yearn.finance

Misschien heb jij als (potentiële) cryptohandelaar al wel eens mensen horen praten over Yearn.finance. Vaak wordt Yearn.finance gezien als dé DeFi Gateway op de cryptomarkt. Yearn.finance streeft ernaar om de toegangspoort te zijn tot een overvloed aan producten in het Ethereum ecosysteem die veel opbrengst genereren. Yearn.finance kent verschillende elementen en is daardoor soms lastig te begrijpen voor beginnende handelaren op de cryptomarkt. Gelukkig is er veel informatie over Yearn.finance te vinden.

Bitvavo crypto

Yearn.finance is dus een portaal met verschillende deuren die leiden naar verschillende DeFi producten. Op het moment is DeFi bijna $8 miljard aan crypto-activa toegezegd. Hierdoor kunnen reguliere handelaren elke dag beginnen te rollen. Als dat gebeurt, dan kan een goede en duidelijke deur naar DeFi zeer waardevol zijn. “Het verenigende doel van alle Yearn-producten is om deze eenvoudige intuïtieve interface naar heel DeFi te creëren”, vertelde Jesse Walden van Variant Fund.

De toepassing van Yearn.finance in de praktijk

Yearn.finance is een gateway voor een reeks van gedecentraliseerde financiële (DeFi) oplossingen. Deze worden aangedreven door de blockchain van Ethereum. Met behulp van Yearn.finance kunnen handelaren hun investeringen maximaliseren via het lenen van aggregatie, opbrengstgeneratie en verzekeringen. Yearn.finance kan worden gezien als de eerste stap naar een gegarandeerde en betere investering in de DeFi. Yearn.finance heeft natuurlijk ook zijn eigen token. Deze wordt de YFI-token genoemd. De token is zeer populair omdat het lijkt alsof de algehele volatiliteit op de cryptomarkt weinig invloed heeft op de koers van de YFI.

In wezen stelt Yearn.finance gebruikers dus in staat om automatisch de hoogste opbrengsten te behalen op verschillende DeFi-platforms. Het onderhouden van Yearn.finance gebeurt door ontwikkelaars. Het platform wordt bestuurd door YFI-houders. Yearn.finance is opgebouwd en ontwikkeld door Andre Cronje. Hij is een bekende cryptocurrency expert en heeft veel kennis over mobiele ontwikkeling en gedistribueerde systemen.

Bitvavo crypto

Yearn.finance bestaat uit vier kernproducten die naadloos samenwerken om een soepele werking van het protocol mogelijk te maken en gebruikers in staat te stellen om te profiteren van hun investering. De vier kernproducten zijn:

  1. Vaults. Dit zijn passieve investeringstools die automatisch rendement genereren via kapitaalpools.
  2. Yinsure. Yinsure is een KYC-loze verzekering voor smart contracts.
  3. Zap. Dit vormt een tool waarmee handelaren bepaalde liquiditeitspools kunnen in- en uitruilen
  4. Earn. Earn is een krediet-aggregator die voortdurend op zoek gaat naar de beste rentetarieven.

Veilig aankopen van Yearn.finance

Yearn.finance heeft dus ook zijn eigen cryptomunt, de YFI, welke wordt gebruikt binnen het platform. Als handelaar kan het daarom zo zijn dat jij graag YFI wilt bezitten. Maar hoe kom je aan deze cryptomunt? Net als bij andere cryptocurrency is ook YFI beschikbaar bij verschillende soorten crypto brokers. Wanneer je aan de slag gaat met een crypto broker dan moet jij hoogstwaarschijnlijk een beetje persoonlijke informatie indienen zodat deze broker een account voor jou kan openen. Het is verstandig om van tevoren goed de voorwaarden en achtergrond van een broker te checken zodat jij zeker weet dat jouw aankoop veilig is.

Er zijn een aantal brokers welke YFI verkopen en die ook nog eens een goede reputatie hebben qua veiligheid. Dit zijn Gemini, Coinbase en Kraken. Heb jij eenmaal cryptomunten gekocht bij een broker? Dan is het uiteraard belangrijk dat jij deze netjes en veilig kunt bewaren. Dit gaat met behulp van een zogenaamde wallet.

Hoe veilig jouw Yearn.finance opslaan?

Zoals al genoemd kun jij jouw gekochte YFI veilig opslaan in een wallet. Een cryptocurrency wallet is een computerprogramma, mobiele applicatie of fysiek apparaat dat jouw crypto-investeringen opslaat. Yearn.finance, en daarmee de YFI, bevindt zich op het Ethereum netwerk (ERC-20). Hierdoor kan het opgeslagen worden met elke ETH-compatibele portemonnee.

Het is ook mogelijk om YFI munten na aankoop op de slaan op beurzen. Echter, het wordt sterk aangeraden om een speciale portemonnee te gebruiken voor goede beveiliging en opslag op lange termijn. Hardware wallets bieden de meeste beveiliging maar kosten geld. Zij vormen de beste keuze voor degenen die veel waarde opslaan of van plan zijn om op lange termijn munten vast te houden.

Conclusie

Yearn.finance is een dienst waarmee je erg veel geld kunt verdienen. Mits je natuurlijk het systeem goed onder de knie hebt en de juiste handelskeuzes maakt. Steeds meer handelaren gaan daarom ook deel uitmaken van het protocol van Yearn.finance. De hoeveelheid YFI die een gebruiker verdient met het werken via Yearn.finance wordt bepaald door de hoeveelheid cryptocurrency die vergrendeld is. Op het moment dat jij je aanmeldt op het platform van Yearn.finance dan moet jij namelijk een aantal overeenkomsten sluiten via Yearn.finance-contracten. Deze contracten worden uitgevoerd op de balancer- en Curve DeFi-handelsplatforms, met behulp van het Yearn.finance-platform.

Yearn.finance heeft een zeer uniek visie om DeFi-investeringen en activiteiten zoals yield farming te vereenvoudigen. Zij willen een simpele open deur vormen en deze activiteiten toegankelijker maken voor nieuwe handelaren op de cryptomarkt. Om dit doel te realiseren maken zij gebruik van verschillende kernproducten. Yearn.finance profiteert door opnamekosten in rekening te brengen, momenteel een redelijke 0,5%. Er is ook een gassubsidie van 5% die varieert afhankelijk van de congestie van het Ethereum-netwerk. Dankzij het gedecentraliseerde governance-model kunnen deze tarieven op elk moment worden gewijzigd door consensus van gebruikers.

No coins selected