ZEN Koers

Horizen is inmiddels uitgegroeid tot een serieus crypto project dat oplossingen biedt voor een aantal problemen die je bij veel cryptoprojecten tegenkomt. Welke dit zijn en hoe het dan werkt zullen we je in dit artikel uitleggen.

Kennismaken met Horizon

Het Horizen platform biedt oplossingen voor een viertal veel voorkomende problemen op het gebied van: privacy, veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Bitvavo crypto

Het platform is gelanceerd in 2017 onder de naam ZenCash. Het project was gebaseerd op een duurzaam financieringsmodel. Men wilde, voortbordurend op de nul-kennis technologie, iedere belanghebbende stimuleren om er een ecosysteem om te creëren.

Doordat Horizen een Secure en Super node-ecosysteem lanceerde en het feit dat men blokbeloningen ging verstrekken groeide het aantal node’s fors. Horizen heeft een actief samenwerkingsverband met het IPFS-platform. Hiermee kunnen nieuwe generatie internet technologieën worden ontwikkeld en verbeterd.

Hoe werkt het?

Als we kijken naar privacy, zogenaamde zero knowledge cryptografie. Bij dergelijke methodes worden uitwisselingen van transacties geheel anoniem uitgevoerd. Alleen de waarde van de transactie is bij beide partijen bekend. Ook biedt men diverse goed beveiligde wallets aan.

Bitvavo crypto

Naast privacy staat ook de veiligheid hoog in het vaandel. In 2018 kreeg het project te maken met een 51% DDoS aanval. Horizen heeft toen een aantal ontwikkelingen opgestart, om nieuwe aanvallen tegen te gaan. Via een sterk verbeterde consensus wordt het platform nu veel beter beschermd. Daarnaast zorgt multichain block notarization ervoor dat er geen “valse” blocks kunnen worden toegevoegd. Diverse cryptografische protocollen en een end-to-end encryptie zorgen er voor dat Horizen nu optimaal is beschermd.

Betrouwbaarheid van het Horizen netwerk wordt verzorgd door een enorme infrastructuur van verschillende nodes. Nodes moet je zien als de computers en ondersteunende apparatuur waarop het platform draait. Inmiddels zijn er ruim 39500 volwaardige Zennodes actief, die het platform ondersteunen en beveiligen. Er wordt onderscheid gemaakt in een aantal types.

Zo heb je de Secure Node, die specifieke beveiligingsfuncties heeft. Daarnaast heb je de Super Nodes, die voor de grote verbeteringen zorgen op het platform. Daarnaast zorgen ze voor de tracking en betaling van secure nodes. Als je een supernode wilt draaien zijn de eisen een stuk zwaarder. Ook moet je hiervoor meer Zen tokens inleggen.

Schaalbaarheid is een veelvoorkomend probleem bij veel cryptoprojecten. Het platform lost dit op met behulp van sidechain technologie. Het platform van Horizen is dusdanig opgebouwd met sidechains dat men ook bij intensief gebruik de schaalbaarheid in tact kan houden.

Sidechains kunnen verschillende data bevatten. Zo kan je een sidechain hebben ten behoeve van de de slimme contracten. Je kan er daarnaast een hebben voor snelle transacties en een ten behoeve van de treasury government. Deze sidechain wordt nu ontwikkeld zodat men de mogelijkheid krijgt om bestuur via een treasury kiessysteem te kunnen realiseren.

De oorspronkelijke Zencash was eerst uitgebracht als een privacy coin. Tegenwoordig hebben we het over ZEN en is het niet meer allen een privacy coin. Het is nu teven een betaal- en beloningsmiddel op Horizen platform. Hiermee is het dus meer tot een token omgevormd.

Wallet

Veiligheid en privacy zijn belangrijke speerpunten van Horizen. Deze staan dan ook boven aan het lijstje van vereisten bij de 6 officiële ZEN wallets die er zijn.

De desktop wallets zijn de app Sphere by Horizon en de Swing wallet. Beide apps bieden de optie voor afgeschermde betalingen. Ze hebben ook een zogenaamde transparante address multisig. Dit houdt in dat er meerdere digitale handtekeningen benodigd zijn als er handelingen met de wallet moeten worden uitgevoerd. Daarnaast hebben ze nog een extra beveiliging via private keys.

De Horizon Core wallet kan worden gebruikt voor command line. De Arizen wallet is ook een desktop wallet maar heeft alleen de private keys als beveiligingsmiddel. MYZEN wallet is online wallet, die ook via private keys wordt beveiligd. Dan hebben we uiteindelijk ook nog de paper wallet met private keys en transparant adress multisig als beveiliging.

Wallets van derden die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld Abra,  Coinomi of Magnum Wallet. Heb je liever een hardware wallet, dan kan je bijvoorbeeld de wallets van Ledger gebruiken.

Waar kan ik ZEN  aanschaffen?

Heb je interesse in Horizen en wil je ZEN gaan kopen? Dit is mogelijk over verschillende exchanges  zoals Binance of Bitvavo. Handig hierbij is dat je betalingen via Ideal gedaan kunnen worden.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspellingen blijft altijd lastig. Zeker op de lange termijn. Dit geldt ook voor Horizen. Het advies is dan ook om de koersen en het nieuws omtrent Horizen goed te blijven volgen, zodat je het voor jou gunstige instapmoment kunt bepalen.

Conclusie

Horizen zorgt er niet alleen voor dat de horizon van de gebruiker wordt verbreed. Dit hebben ze ook bij zichzelf gedaan door van een eenvoudige privacy cryptomunt uit te groeien naar een compleet platform. Met de ambities van dit project zit het dus wel goed. Daarom zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Ook bij ons dus en we vinden het een super interessant project dat we dan ook met grote belangstelling blijven volgen.

No coins selected