ZIL Koers

Zilliqa is uitgegroeid tot een sterke concurrent in de wereld van de blockchains. De sharding technologie zorgt ervoor dat het platform van Zilliqa sterk gericht is op het laten groeien van een ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en cryptocurrencies. Over de jaren heen heeft Zilliqa haar diensten flink uitgebreid en is ook de bijbehorende token van het platform (ZIL) erg populair geworden. Het Zilliqa-netwerk biedt veel functies die gemeenschappelijk zijn voor andere cryptocurrency-netwerken, zoals slim contracteren, transactieafwikkeling en tokenuitgifte.

Kennismaking met Zilliqa

Zilliqa is een software. Deze software wil een wereldwijd en gedistribueerd netwerk van computers stimuleren om een blockchain platform te runnen dat de schaalbaarheid van gebruikers kan vergroten door middel van sharding. De technologie van sharding wordt veel gebruikt in de wereld van cryptocurrencies en heeft betrekking tot verdelen en beheren. Een blockchain platform, zoals die van Zilliqa, kent een aantal knooppunten van informatieverwerking. Met behulp van sharding wordt het werk dat verricht moet worden in de blockchain random verdeeld over deze knooppunten. Op deze manier kunnen er meerdere transacties tegelijk worden verwerkt en geverifieerd naarmate het netwerk groeit.

Bitvavo crypto

Zilliqa

Zilliqa lanceerde ook Scilla. Dit is een native programmeertaal die zich richt op beveiliging. Scilla stelt ontwikkelaars in staat om aanpasbare dApps te schrijven en te lanceren die bedoeld zijn om echte services te repliceren. Om deze functies mogelijk te maken wordt de cryptocurrency van het netwerk (de ZIL) gebruikt om programma’s uit te voeren, transacties te verzenden en actoren te stimuleren die het netwerk ondersteunen.

Hoewel het systeem van Zilliqa complex is in implementatie, is Zilliqa uiteindelijk ontworpen om slimme contracten uit te voeren en netwerktransacties op een schaalbare en efficiënte manier te bevestigen. Hiervoor wordt het slimme proces van sharding gebruikt. Door sharding fungeert elk deel van het netwerk als een eigen blockchain die knooppunten in staat stelt om gegevens op te slaan, transacties te verwerken en nieuwe blokken toe te voegen aan de micro-blockchain. Microblocks worden vervolgens door Directory Service Nodes (of DS nodes) gecombineerd tot een transactieblok om toe te voegen aan de Zilliqa blockchain.

De toepassing van Zilliqa in de praktijk

Zilliqa is onder andere bekend om het Praktische Byzantijnse Fouttolerantie (pBFT) governance mechanisme dat het gedistribueerde netwerk van computers synchroon houdt. Om de knooppunten in de blockchain van stroom te voorzien en informatie te laten verwerken moet er een ZIL ingezet worden. Dit betekent dat iedereen die eigenaar is van ZIL kan helpen bij het bedienen van het netwerk. Met behulp van pBFT moeten alle knooppunten die aan specifieke delen van de blockchain zijn toegewezen overeenkomen voordat een microblok wordt voltooid. Als een microblok wordt voltooid dan wordt deze gecombineerd tot een transactieblok in de blockchain van Zilliqa. Elk knooppunt wordt vervolgens beloond met een deel van de block-beloning voor het valideren van transacties.

Bitvavo crypto

Ook voor andere cryptocurrencies kan Zilliqa een goede oplossing vormen als het gaat om schaalbaarheidsproblemen. Naarmate Bitcoin en Ethereum groeien, worden hun digitale grootboeken groter en langzamer te verwerken. Bovendien, naarmate meer knooppunten blokken verwerken, duurt het langer om een meerderheidsconsensus te bereiken. Zilliqa lost dit probleem op door knooppunten te splitsen wanneer ongeveer 600 knooppunten zich bij het netwerk aansluiten.

Veilig aankopen van Zilliqa

Doordat het netwerk van Zilliqa steeds meer groeit is er ook steeds meer vraag naar de ZIL. Juist hierdoor kan het een goede keus zijn om nu te gaan investeren in deze coin. Maar hoe kom jij precies aan de cryptomunt van Zilliqa? Net als bij andere cryptocurrencies zijn er ook veel verschillende manieren waarop jij ZIL kan kopen. Zo kun je contant geld gebruik, ZIL ruilen voor andere cryptocurrencies, bankoverschrijvingen gebruiken, betaalpassen gebruiken maar kun je ZIL ook kopen op gedecentraliseerde beurzen.

Het kopen van ZIL is vrij eenvoudig en kan bij meer dan 40 verschillende markten of brokers. Voordat jij ZIL gaat kopen is het uiteraard van belang dat je de historie van de broker die jij op het oog hebt goed onderzoekt. Immers, je wilt niet onnodig veel transactiekosten betalen of het slachtoffer worden van een scam. Bekende brokers waar jij ZIL kunt kopen zijn bijvoorbeeld Binance, KuCoin en Bithumb.

Hoe veilig jouw Zilliqa opslaan?

ZIL is het token dat de Zilliqa blockchain aandrijft. De tokens kunnen worden gebruikt voor slimme contractuitvoering, om miners te belonen, om transactiekosten te dekken en meer. Er zijn verschillende wallets op verschillende platforms die de ZIL ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan wallets op iOS, wallets op Android, wallets in een webbrowser of hardware-gebaseerde wallets.

Ook bij het kiezen van een wallet is het belangrijk dat jij deze goed onderzoekt voordat je ermee aan de slag gaat. Immers, elke wallet is uniek en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige wallets kun jij overal openen op jouw mobiele telefoon en andere wallets werken alleen als jij hardware bij je hebt zoals een USB stick of harddrive. Bepaalde wallets werken online en andere werken juist offline. De unieke eigenschappen van een wallet hebben invloed op de beschikbaarheid, de werkzaamheid en de beveiliging. Controleer dus goed of de gekozen wallet bij jouw handelsstrategie in ZIL past!

Conclusie

De ontwikkelingen rondom ZIL en het Zilliqa netwerk kennen hun hoogte- en dieptepunten. Ondanks deze schommelingen in reputatie ziet de korte termijn grafiek voor begin 2021 er bullish uit. ZIL zal er waarschijnlijk in slagen om boven zijn gebruikelijke niveau uit te breken om een nieuwe all-time high te maken. De richting van de ZIL/BTC-trend kan pas worden bepaald als er een uitbraak of afwijzing optreedt.

Deze veelbelovende ontwikkelingen laten zien dat het netwerk van Zilliqa steeds populairder wordt. Steeds meer handelaren zien de potentie en het nut van sharding en zouden deze strategie ook graag in hun eigen netwerken willen toepassen. Los van de prijsontwikkelingen rondom de ZIL zal het team achter het Zilliqa netwerk zich altijd blijven ontwikkelen. Het netwerk wil graag zijn goede reputatie en topsnelheid van informatieverwerking behouden om zo langzaam maar zeker naar de top te klimmen in de cryptowereld.

No coins selected