Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Europees Parlement stemt tegen PoW verbod binnen de crypto markt Leestijd: 2 minuten

Recent stemt het Europees Parlement tegen een versie van het Markets in Crypto Assets wetsvoorstel. Het voorstel kan op PoW gebaseerde crypto binnen de EU effectief verbieden. 

Bitvavo crypto

Crypto markt is opgelucht

De stemming komt als een enorme opluchting voor de cryptocurrency industrie. Vertegenwoordigers waarschuwden al eerder voor de dreiging van een hardline scenario. 

MiCA is een regelgevend kader dat 126 artikelen bevat. Ook bevat het een gedetailleerd plan voor de uitvoering van deze regelgeving voor de EU en de lidstaten. 

Strategie

Het ontwerp is in 2020 door de Europese Commissie geïntroduceerd. Dit als onderdeel van de strategie voor digitale financiering. De MiCA bestrijkt een breed scala aan crypto onderwerpen.

Bitvavo crypto

Zoals de status van alle belangrijke valuta en stablecoins. Ook bestrijkt het de activiteiten van mining en exchange platformen.

Er zijn ook enkele opmerkelijke uitsluitingen. Bijvoorbeeld voor digitale valuta die worden uitgegeven door centrale banken. Zoals CBDC, security tokens, NFT en DeFi.

Belangrijk agendapunt

De bijeenkomst heeft een belangrijk agendapunt. Er kan gestemd worden op 2 verschillende versies van het ontwerp. 

Eén van de versies bevat een taal die alle crypto transacties op het PoW protocol kunnen verbieden. Deze regel komt samen met een verplichting voor aanbieders.

Zij moeten een gedetailleerd plan indienen van hun naleving binnen de milieu en duurzaamheid normen. In het geval van Bitcoin kunnen deze details in principe niet worden verstrekt.

Gedetailleerd plan

Het indienen van een uitgewerkt plan geldt ook voor sommige andere gedecentraliseerde systemen. Dit omdat er geen centrale operator of een individuele of collectieve besluitvorming is.

Om deze reden is de versie al eerder van een correctie voorzien. Dit om een dergelijke regelgevende impasse te kunnen doorbreken. 

Stefan Berger van monetaire zaken verzekert dit al eerder. Hij zegt dat het niet de bedoeling is dat dit opduikt in het definitieve ontwerp.

Definitieve MiCa versie

Uiteindelijk wordt de definitieve versie van de MiCa gepresenteerd. Echter wordt deze niet gesteund door de meerderheid van de Europarlementariërs. 

Patrick Hansen meldt dat 32 leden van de ECON commissie tegen de restrictieve versie stemmen. Het hoofd strategie van Unstoppable Finance zegt dat slechts 24 mensen voor stemmen. 

Deze minderheid bestaat uit de linkse partijen. Het zijn voornamelijk leden van de groene fractie.

Geen verbod op mining met PoW

De meer gematigde versie van de MiCA vervolgt nu haar weg naar de EU instellingen. Het bevat geen direct of impliciet verbod op mining met behulp van PoW.

Zij moeten alle mining activiteiten die in verband staan met crypto activa in de EU belastinggrondslag voor duurzame financiering opnemen.

Uitgesloten van steun

Crypto mining kan tot 2025 nog steeds worden gecategoriseerd als een niet duurzame activiteit. Het kan nog steeds worden uitgesloten van de investeringen door bedrijven en overheden. 

Dit is echter nog ver verwijderd van een totaal verbod. De uitvaardiging daarvan kan de toestand van cryptocurrencies in Europa drastisch veranderen.

De volgende stap voor de MiCa is een drievoudige behandeling. Door het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected