Eenvoudig cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Exchanges vergelijken

Wanneer je bezig bent met crypto kan je er uiteraard niet van onderuit om een beroep te doen op de diensten die worden aangeboden door zogenaamde cryptocurrency exchanges. Het betreft hier handelsplatformen die het niet alleen mogelijk maken om cryptocurrencies onderling met elkaar te verhandelen, maar die je ook de mogelijkheid bieden om ze bijvoorbeeld (tijdelijk) op te slaan. Op het eerste zicht mag het er dan misschien naar uit zien dat exchanges altijd hetzelfde zijn, maar dat is niet helemaal correct, in tegendeel. In de praktijk is het namelijk zo dat er onderling tussen de verschillende exchanges wel degelijk sprake kan zijn van niet zomaar één, maar zelfs meerdere, belangrijke verschillen. Exchanges vergelijken is dan ook mede omwille van deze reden altijd de moeite waard.

Welke cryptocurrencies worden er door de exchange aangeboden?

De eerste vraag die je, je moet stellen heeft betrekking tot welke cryptocurrencies er nu precies worden aangeboden door de exchange waar je gebruik van wenst te maken. Heel wat mensen die instappen in crypto hebben namelijk op voorhand voor zichzelf uitgemaakt in welke cryptocurrencies ze graag zouden willen investeren. Geldt dat ook voor jou? Dan is het altijd de moeite waard om na te gaan welke platformen deze coin aanbieden. Vervolgens kan je kijken naar de exchange die over het grootste volume beschikt. Deze is in de praktijk in principe altijd de meest interessante om gebruik van te maken.

De betrouwbaarheid van de exchange

Ondanks het feit dat dit absoluut niet wordt aangeraden (in tegendeel zelfs) kiezen bijzonder veel mensen er vandaag de dag nog altijd voor om een significante hoeveelheid van hun tokens gewoon bij de exchange te laten staan. Dit brengt altijd een niet onaanzienlijk risico met zich mee, maar toch kan je vaak niet anders. Wat namelijk op het ogenblik dat je een daghandelaar bent die speculeert op koersverhogingen? In dat geval is het helemaal niet interessant en zelfs bijna onbegonnen werk om je tokens weg te zetten naar een software wallet of naar bijvoorbeeld een hardware wallet. Echter is het dan wel van belang om het risico op bijvoorbeeld een failliet van de exchange of een mogelijke hack zo beperkt mogelijk te houden. Kies omwille van deze reden altijd voor een betrouwbare exchange die reeds gedurende enige tijd op de markt actief is.

Beschikbare handelsparen bij exchanges

Nadat je hebt gekeken welke cryptovaluta’s er door de verschillende exchanges worden aangeboden spreekt het voor zich dat je ook zal willen kijken naar de handelsparen die beschikbaar zijn. Een handelspaar kan bijvoorbeeld BTC/ETH zijn. In dit specifieke voorbeeld wordt het mogelijk om Bitcoin te verhandelen met Ethereum. Veel mensen houden er van om te handelen met een bepaald type cryptocurrency. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat niet alleen de snelheid, maar ook de transactiekost vaak aanzienlijk verschilt afhankelijk van de cryptovaluta waarvoor wordt gekozen. Beschik jij ook over een dergelijke voorkeur? Controleer dan zeker goed welke handelsparen er voor handen zijn.

De kosten die exchanges in rekening brengen

Het spreekt voor zich dat een exchange een bepaalde winst moet zien te maken. Doen ze dat niet, dan kunnen ze hun platform niet draaiende houden waardoor ze noodgedwongen de deuren zullen moeten sluiten. Om te zorgen voor een bepaalde bron van inkomsten kiezen exchanges er altijd voor om bepaalde kosten voor handelen in cryptocurrencies in rekening te brengen. Deze kosten zijn uiteraard niet vastgesteld waardoor ze in de praktijk aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Hou niet alleen rekening met het verschil in kosten die exchanges in rekening kunnen brengen, maar kijk ook naar eventuele extra mogelijkheden die voor handen zijn om mee te kunnen besparen. De exchange Binance staat er bijvoorbeeld om bekend een bepaalde korting toe te kennen wanneer de fees worden betaald met behulp van haar eigen Binance Coin (BNB). Hoe lager de kosten, hoe hoger jouw potentiële winst kan zijn!

Gedecentraliseerde exchanges

Hou er bij exchanges vergelijken ook rekening mee dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde exchanges. In het bijzonder voor beginnende investeerders in cryptocurrencies geldt dat het vaak is aangewezen om gebruik te maken van een gecentraliseerde exchange. Overigens geldt niet zelden de foutieve veronderstelling dat een exchange die gedecentraliseerd is geen kosten in rekening brengt. Ook bij dergelijke partijen is er vaak sprake van bepaalde (transactie)kosten die moeten worden betaald.

Kan je instappen met fiat-geld of niet?

Een laatste punt om zeker rekening mee te houden heeft betrekking tot het feit of je al dan niet in kan stappen met behulp van fiat-geld zoals euro’s. Het lijkt voor de hand liggend dat je dit kan doen, maar in werkelijkheid biedt lang niet elke exchange deze mogelijkheid aan, in tegendeel. Ben je dus met andere woorden nieuw in de cryptomarkt en wil je instappen met euro’s? In dat geval zal je gebruik moeten maken van een exchange die deze mogelijkheid aanbiedt. Ook dit is dus zeker een punt om bij exchanges vergelijken rekening mee te houden.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.340,36 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) 170,08 0.12%
monero
Monero (XMR) 57,50 2.17%
ripple
XRP (XRP) 0,268345 0.23%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 270,21 2.53%
iota
IOTA (MIOTA) 0,249255 0.67%
dash
Dash (DASH) 65,34 1.08%
stellar
Stellar (XLM) 0,070322 5.62%
cardano
Cardano (ADA) 0,040040 0.62%
neo
NEO (NEO) 9,93 1.26%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 4,50 0.67%
qtum
Qtum (QTUM) 2,04 0.63%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,923477 1.61%
eos
EOS (EOS) 3,20 2.37%
tron
TRON (TRX) 0,017818 0.45%
verge
Verge (XVG) 0,003563 1.24%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001866 0.07%
golem
Golem (GNT) 0,041451 1.35%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer