• 4.5 - Waardering

Binance

Binance is sinds haar lancering op de markt in het jaar 2017 uitgegroeid tot één van de belangrijkste cryptocurrency exchanges op de markt. De enorme populariteit waar Binance op kan rekenen heeft te maken met twee specifieke eigenschappen waar het platform zich door kenmerkt. In eerste instantie is ze bijvoorbeeld zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast staat ze echter ook bekend om haar bijzonder lage fees van slechts 0,1 procent. Tel daar ook nog eens het enorme aanbod met coins bij op en het mag duidelijk zijn dat Binance absoluut een exchange is welke het overwegen meer dan waard is.

Aanbod

Klantenservice

Pros
  • De grootste internationale aanbieder
  • Mogelijkheden om lagere fees te betalen
  • Breed aanbod aan verschillende cryptocurrencies
Cons
  • Reageert niet snel op vragen van klanten
  • Lijkt manipulatie beperkt tegen te gaan

Investeren in een groot aantal verschillende cryptocurrencies

Op het ogenblik dat je het aanbod van Binance onder de loep neemt valt meteen op dat je via deze partij kan investeren in een groot aantal verschillende cryptocurrencies. Het moet evenwel gezegd dat het strenge selectiebeleid van Binance er ook voor heeft gezorgd dat heel wat projecten uit haar aanbod zijn verwijderd. Andere populaire cryptocurrencies zullen mede door toedoen van dit strenge selectiebeleid waarschijnlijk ook helemaal nooit op Binance verschijnen. Er wordt door Binance verder gebruik gemaakt van vier belangrijke (hoofd)handelsparen. Het gaat hierbij om:

Bitvavo crypto

• Het handelspaar met Bitcoin (BTC);
• Het handelspaar met Ethereum (ETH);
• Het handelspaar met Binance Coin (BNB);
• Het handelspaar met Tether (USDT);

Drie van de vier handelsparen zullen bij de meeste lezers van deze pagina ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Wat echter met het vierde handelspaar ‘Binance Coin’? Inderdaad, deze exchange heeft er voor gekozen om diens eigen cryptovaluta op de markt te brengen. De waarde van deze cryptovaluta heeft onder meer betrekking tot het feit dat ze het mogelijk maakt om een interessante (extra) korting te ontvangen op de fees die de exchange in rekening brengt. Bovendien zal ze ook een belangrijke rol gaan spelen in de gedecentraliseerde exchange welke door Binance op de markt wordt gebracht.

Limieten en verificaties bij Binance

Een belangrijke factor om rekening mee te houden op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van een bepaalde cryptocurrency exchange heeft betrekking tot de limieten die er door worden gehanteerd. Deze limieten beschikken over een (directe) connectie met het level waarvoor je bent geverifieerd. Binance maakt gebruik van slechts drie verschillende levels. Dat is heel wat minder in vergelijking met andere exchanges. Het gaat hierbij om de volgende:

Bitvavo crypto

• Level 1 voor niet geverifieerde accounts;
• Level 2 voor geverifieerde accounts;
• Level 3 voor grote partijen met aanzienlijke volumes;

Nadat je, je hebt aangemeld bij Binance beschik je automatisch over een level 1 account. Met dit account is het mogelijk om maximum 2 BTC per 24 uur te verhandelen of op te nemen. Heb jij nood aan een grotere limiet? In dat geval zal je documenten moeten doorsturen naar Binance. Een foto van zowel de voor- als achterkant van je paspoort dient te worden doorgestuurd evenals een selfie waarop je het paspoort voor je houdt. De huidige datum evenals het woord ‘Binance’ dienen zichtbaar te zijn bij het maken van deze foto.

Op het ogenblik dat je level 2 geverifieerd bent kan je tot wel 100 BTC per 24 uur verhandelen of opnemen. Het level 3 account met een limiet van meer dan 100 BTC is in principe voorbehouden voor grootschalige, financiële maatschappijen. Eigenlijk is dit dus een level waar je als gewone, particuliere investeerder in cryptocurrencies geen rekening mee moet houden.

Hoeveel fees betaal je bij Binance?

Het spreekt voor zich dat een cryptocurrency exchange zoals Binance ook op de één of andere manier een bepaalde winst moet zien te realiseren. Dit gebeurt door middel van de fees die in rekening worden gebracht. Voor het storten van een cryptocurrency worden door Binance geen kosten in rekening gebracht. Het versturen van de coin of het opnemen er van is echter niet gratis. De fees die daarvoor in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van de coin in kwestie. Een gedetailleerde lijst met deze kosten is terug te vinden in de website van Binance.

Voor het onderling verhandelen of ‘ruilen’ van cryptocurrencies wordt een standaard fee aangerekend van 0,1 procent. Maak je echter gebruik van de eerder reeds aangehaalde ‘Binance Coin’ om de fees te betalen? In dat geval kan je rekenen op een korting van zomaar even 50 procent op de fees die moeten worden betaald. Je dient er dan natuurlijk wel voor te zorgen dat je houder bent van een bepaalde hoeveelheid aan BNB-tokens. Sta er bovendien ook bij stil dat de korting die je ontvangt afneemt naarmate je langer klant bent van Binance.

• Het eerste jaar ontvang je een korting van 50 procent;
• Het tweede jaar ontvang je een korting van 25 procent;
• Het derde jaar ontvang je een korting van 12,5 procent;
• Het vierde jaar ontvang je een korting van 6,75 procent;

Op het ogenblik dat je vier jaar klant bent van Binance zal je geen korting meer ontvangen voor het gebruik van Binance Coin voor het betalen van de fees. Dit is dus wel iets waar je rekening mee zal willen houden indien je blijvend gebruik wil maken van Binance.

Hoe betrouwbaar is Binance?

De betrouwbaarheid van een cryptocurrency exchange is uiteraard van cruciaal belang. Op dit vlak kan je bij Binance rekenen op heel wat interessante voordelen. In eerste instantie is de CEO van Binance, namelijk ‘Changpeng Zhao’ een zeer bekende naam in de cryptowereld. Hij was in het verleden dan ook niet alleen de manager bij Blockchain, daarnaast was hij eveneens CTO evenals mede-oprichter van OKCoin. Hij staat uiteraard ook bekend als de CEO van ‘BijieTech’. Al deze verschillende bedrijven zijn op moment van schrijven nog steeds succesvol.

Naast bovenstaande wordt er door Binance ook alles aan gedaan om de veiligheid van haar systeem te kunnen waarborgen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het nooit interessant is om een exchange als echte wallet te gebruiken. Deze partijen zullen namelijk altijd het doelwit zijn van hackers of andere internet criminelen. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om nooit gebruik te maken van dezelfde wachtwoorden op verschillende cryptocurrency exchanges. Er worden door Binance wel alle mogelijke beveiligingsmogelijkheden aangeboden om jouw account zo optimaal mogelijk te kunnen beveiligen. Zo behoort 2-staps authenticatie uiteraard tot de mogelijkheden.

Conclusie; één van ’s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges

Binance heeft sinds haar lancering op de markt behoorlijk aan de weg getimmerd. In het bijzonder de gebruiksvriendelijke uitstraling waar het platform over beschikt heeft er voor gezorgd dat ze in een mum van tijd razend populair is geworden. Bovendien zijn er natuurlijk ook nog de lage kosten waar je bij Binance op kan rekenen. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van Binance Coin voor het betalen van je fees zal je kunnen vaststellen dat dit een belangrijk voordeel is ten opzichte van menig aantal andere exchanges.

Naast bovenstaande is het uiteraard mogelijk om alle bekendste en meest waardevolle cryptocurrencies te verhandelen op Binance. Het feit dat er nu en dan wat coins worden gedelist kan op het eerste zicht een beetje vervelend lijken, maar in de praktijk zorgt het er wel voor dat de meest optimale kwaliteit bij Binance kan worden gegarandeerd. Dit alles zorgt er voor dat dit zeker een cryptocurrency exchange is waar je naar kan kijken.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected