• 5 - Waardering

Bitonic

Bitonic is het eerste Bitcoin bedrijf van Nederland – ook wel Bitcoin wisselkantoor te noemen. Op dit platform kan je sinds 2012 snel en vertrouwd Bitcoins kopen en verkopen naar je eigen bitcoinrekening. De Bitcoins worden gereserveerd en geleverd uit voorraad. Wanneer je Bitcoins koopt is dat altijd zonder verborgen kosten. Kopen en verkopen is altijd zonder koersrisico.

Bitcoins voorraad

Nederlands bedrijf

AFM goedkeuring

Goede geschiedenis

Pros
 • Makkelijk interface
 • Nederlandse klantenservice
 • Betalen met iDeal
Cons
 • Enkel Bitcoins te kopen
 • Geen ruime telefonische openingstijden
 • Geen built-in wallets

Bitonic is opgericht door 3 middelbare schoolvrienden. De vrienden ontdekten dat de Bitcoin de wereld voor goed zou kunnen veranderen in de financiën. In Nederland was er behoefte aan een gemakkelijke manier om Bitcoin te kopen. Bitonic heeft veel concurrentie gekregen vooral van de Bitvavo Exchange.

Bitvavo crypto

Het kantoor is begonnen in de woonkamer van 1 van de schoolvrienden dit is in April 2013 verhuisd naar een kantoor. Bitonic hoort nog steeds tot de beste Bitcoin dienstverlening. Bitonic is de klassieke voorganger om Bitcoins met Ideal voordelig te kopen.  Daarom is Bitonic een aanrader. Sinds 2012 is Bitonic alleen maar gegroeid met als resultaat een team met toegewijde en getalenteerde mensen. Vanaf dat moment is Bitonic ook veel in de media geweest.

Wat zijn de vereisten om bij Bitonic bitcoins te kopen?

Om bij Bitonic Bitcoins te kunnen kopen moet je een Bitcoin wallet installeren. Hierop kan je de aangekochte Bitcoins op ontvangen. Wanneer je dat zelf niet graag wilt dan kan je beter voor bijvoorbeeld Bitvavo gaan. Wanneer je al een Bitcoin wallet hebt kan je met Ideal bij Bitonic Bitcoins kopen. Dan kan je gemakkelijk aan de slag en dan worden ze naar je eigen Bitcoin wallet gestuurd.

Een stukje achtergrondinformatie

Bitonic is bekend geworden als Bitcoin-consultancy. Bitonic heeft seminars en trainings gegeven aan verschillende instanties zoals het OM, politie, banken, advocatenkantoren en meer. Ze kunnen aan derden helder uit leggen hoe het met de Bitcoin zit. Bitonic staat voor Bitcoin Expertise.

Bitvavo crypto

De diensten van Bitonic

De eerste dienst is dat ze de referentie in Nederland zijn voor het inwinnen van informatie over de Bitcoin. Deze Bitcoin onderneming is ingericht als exchange om eenvoudig Bitcoins te kopen via Ideal. Daarom is het geen drempel meer om Bitcoins te kopen. Sinds de oprichting in 2012 zijn er al meer dan 140.000 Bitcoins verkocht. Ze worden geleverd voor de afgesproken prijs en zal niet achteraf komen met aanpassingen aan de prijs.  Ze verkopen ook alleen Bitcoins uit eigen voorraad. Ook kan je de Bitcoins meteen naar je eigen bitcoin wallet sturen. Je hoeft dus geen bitcoin wallet aan te maken.  Bitonic is voor de Nederlands de betrouwbaarste partner en keuze om Bitcoins te bemachtigen. Bitonic is te vergelijken met Satos en BTCdirect. Verstuur je Bitcoins altijd op een veilige Bitcoinwallet.

Als tweede ontwikkelt het bedrijf oplossing om bitcoins te accepteren voor de winkeliers.  Voor (web) winkels hebben ze de BitMerchant ontwikkeld. Deze applicatie is makkelijk toe te voegen in een webwinkel om zo met Bitcoins te betalen als betaalmiddel. Iedere winkelier krijgt zijn eigen BitMerchant betaalpagina. Vanaf september 2013 konden de webwinkels bitcoins accepteren via Bitonic als betaalmiddel.

Waarom zou de winkelier de BitMerchant gebruiken?

 • De winkelier spaart veel geld in onnodige transactiekosten
 • De winkelier krijgt alle bitcoins uitbetaald zonder kosten
 • Er zijn geen onnodige opstartkosten, er is een gratis webwinkelmodules die te beheren is vanuit 1 bitMerchant account, de betaal pagina is in 10 talen beschikbaar, een eenvoudig overzicht van de bitcoin financiën in de BitMerchant account
 • Lage omwisselkosten van bitcoin naar euro, in tegenstelling met de kosten van een bank.

Bitonic werkt aan een puur Nederlands Bitcoin exchange die geschikt is voor Nederlanders die in grote bedragen willen handelen in bitcoins. De Nederlandse bitcoin exchange heet BL3P.

Wat is een goed alternatief?

Een aantal gelijkwaardige brokers zijn:

Bitvavo exchange is een handelsplatform met een eigen orderboek en laagste commissies

Dienstverlening van Bitonic

Er wordt hard gewerkt om de bitcoin voor iedereen beschikbaar te maken in Nederland. Bitonic is 1 van de beste bedrijven om bitcoins te kopen en accepteren. Het zou mooi zijn dat er ook altcoins eenvoudig te kunnen kopen bij Bitonic.

Waarom zou ik voor Bitonic kiezen?

 • De prijs. De prijzen zijn te vergelijken op “bitcoin prijzen vergelijken” Dan zie je dat de prijzen niet ver uit elkaar liggen.
 • Wanneer je met Ideal kunt betalen biedt dit meer zekerheid dan met een exchange, waar vaak alleen internationale boekingen gedaan worden. Bitonic heeft altijd een vaste all-in prijs
 • Bitonic helpt u altijd op weg met een goed bereikbaar deskundige partij met veel ervaring.
 • Op een exchange heb je vaak een betere prijs maar bitonic biedt een afgesproken prijs. Bij een koopmoment kan je meteen overgaan tot kopen omdat er een voorraad is.
 • De ervaringen die mensen hebben delen ze op eigen initiatief binnen de bitcoingemeenschap, dit heeft een hele grote waarde

Waarom zou je bitcoins kopen?

De bitcoins zijn het nieuwe goud van dit informatietijdperk. Het is een technologische doorbraak en uitvinding op monetaire technologie. De bitcoins is te vergelijk met niet te vervalsen goud. Het werkt zonder banken. Mensen kiezen er voor om hun vermogen op te slaan in hard geld dat niet te vervalsen is. Bitcoin is absoluut schaars maar er genoeg voor iedereen. Je koopt dus bitcoins omdat het beleggen is in digitale vorm van goud. Het is een veilige haven voor je spaargeld.

Betalen met bitcoin

Een bitcoin verstuur je met een bitcoinadres, dit is een reeks cijfers en letters. De betalingen worden opgeslagen in een groot publiek transactielogboek. De sleutels waarmee de bitcoins uitbetaald worden staan lokaal opgeslagen in een app op de telefoon of computer. Je beheert dit dus gewoon zelf.

Ik wil bitcoins verkopen, hoe werkt dat?

Wanneer je bitcoins wilt aanbieden vul je in hoeveel bitcoins je aanbiedt of hoeveel euro’s je wilt ontvangen. Dan moeten de betalingsgegevens en retour-bitcoinadres ingevuld worden.
Nadat de bitcoins verzonden zijn hoef je niets meer te doen het systeem neemt zelf waar of de bitcoins ontvangen zijn en bevestigd dit ook naar het netwerk. De betaling vindt plaats na de eerste netwerkbevestiging en kan tot uiterlijk de volgende dag duren.

De voordelen van bitcoins

Bitcoin biedt een uitermate betrouwbaar middel die geschikt is voor kleine en grote betalingen. Meerdere voordelen zijn:

 • De anonimiteit (alleen jij kan het hanteren)
 • Lage transactiekosten
 • Betalingen zijn wereldwijd en direct
 • Betalingen zijn onomkeerbaar

Je moet wel veel eigenverantwoording, besluitvorming hebben. Er wordt gewerkt aan slimme oplossingen om de bitcoin beter schaalbaar te maken.

Het bitcoinprotocol

Wil je de bitcoin goed begrijpen dan moet je het wel een tijd bestuderen. Je hoeft in elk geval geen expert te zijn om het te bewaren of versturen.

Moet je belasting betalen over de bitcoins?

Voor veel mensen is het onduidelijk of er ook belasting betaald moet worden over bitcoins. Als particulier moet je bitcoins opgeven bij de belasting, ze vallen dan onder overige bezittingen in box 3 (sparen en beleggen). Je betaalt dus alleen vermogensbelasting.

Wat is Blockchain en Mining?

Mining is het opslaan/goedkeuren van bitcointransacties door het bijdragen aan het netwerk door rekenkracht. Iedereen kan dit, alleen moet er flink geïnvesteerd worden in hardware wil je er ook aan verdienen.

Blockchain is het digitaal opslaan van bitcointransacties in het transactielogboek. Er moet wel aan strenge crypto grafische voorwaarden worden voldaan door heel veel berekeningen te doen. Hoe meer computers er meerekenen hoe moeilijker het is om een block te vinden. Daarom blijft de snelheid constant. Iedere 10 minuten wordt een block ontdekt die aan de voorwaarden voldoet. De miner die een block ontdekt bepaald welke transacties er opgenomen worden door de block en krijgt als beloning nieuwe bitcoins, die worden voor niets naar bitcoinadressen gestuurd. Dit is de block reward.

Mining en de creatie van bitcoins is essentieel voor de beveiliging van het netwerk. Het verschijnen van de blok betekend dat er een grote hoeveelheid rekenkracht is besteed. Dit noemen ze ook wel proof of work. Hierdoor wordt voorkomen dat bitcoins dubbel uitgegeven worden en omdat er veel rekenkracht nodig is helpt ook om de kwaadwillende buiten de deur te houden.

Transacties en fees

Zoals al gezegd is er geen centrale instantie of server die de macht heeft. Iedereen kan zich aansluiten als ze dat willen. Iedere computer maakt verbinding met een aantal andere computers die ook mee doen. Elke computer controleert de transacties en als ze voldoen aan de voorwaarden dan worden ze doorgestuurd naar een aantal anderen. En zo verspreid die transactie zich in seconden. Elke computer heeft een kopie van het transactiegrootboek (de blockchain) maar ook van de transacties die nog opgenomen moeten worden (de mempool). Met een kleine bitcoin hoeveelheid doneren aan de miner wordt de transactie opgenomen. De transactie met de hoogste fee worden het eerst opgenomen in de block. Is het druk op het netwerk dan is het verstandig om een hogere fee te gebruiken anders blijft de transactie langere tijd onbevestigd.

Inputs en outputs

De bitcoin heeft een eigen scripttaal waar meer mee mogelijk is dan alleen maar bitcoins over maken. De bitcoin waarde is gekoppeld aan een bitcoin transactie die weer bestaat uit verschillende in- en uitgangen. Een bitcoin is te splitsen in eenheden tot 8 cijfers achter de komma. Een niet uitgegeven bitcoin is verdeeld over unspent Outputs. Je gebruikt 1 of meerdere unspent outputs voor een bitcoin betaling. Unspent outputs is een stapeltje digitale bankbiljetten in een digitale kluis. Je moet aan de juiste voorwaarden voldoen om de kluis te openen en de output te kunnen besteden. Bij een standaard bitcointransactie zijn de voorwaarden simpel. Door middel van een digitale handtekening kan je de private key gebruiken om de kluis te openen. Met de ontvangen bitcoinadres kan je de voorwaarden speciferen waaronder de ontvanger de bitcoins kan uitgeven. Als je tijdens een transactie de input gebruikt moet je de digitale kluis leeg halen. Meestal gaat een deel van de bitcoins terug in eigen kluis omdat je niet de bitcoin hoeveelheid wilt overmaken.

Wat is een bitcoin adres en hoe kom je eraan?

Een bitcoinadres is een rekeningnummer voor bitcoins die niet bij de bank te verkrijgen is.  Je kan gewoon zelf een adres aanmaken met behulp van een bitcoinwallet. De wallet beheert de toegangssleutel tot de bitcoins zodat ze uitgegeven kunnen worden.

Verschillende manieren om een bitcoin adres te krijgen

 • Een online wallet. Dit is makkelijk maar niet het veiligst. Deze is goed voor een snelle en tijdelijke oplossing.
 • Er zijn diverse apps beschikbaar voor smartphones. Deze zijn handig als je regelmatig betalingen met bitcoins doet. Gebruik ze alleen voor kleine hoeveelheden bitcoins.
 • De wallet software op de computer is een goede balans tussen veiligheid en gebruiksgemak. Het installeren van een officiele Bitcoin wallet neemt veel tijd in beslag en belast de computer zwaar.
 • De veiligste manier is met een USB-apparaat voor een offline opslag.

Wat zijn Bitcoinadressen?

Een bitcoinadres begint met een 1 en bestaat uit 34 cijfers en letters. Een bitcoinadres komt niet voor in de blockchain, ondanks dat mensen dat wel denken. Een bitcoinadres is een notatievorm dat bepaalde bitcoins uitgegeven kunnen worden met een bepaalde toegangscode, ook wel private key die willekeurig gegenereerd wordt.

Conclusie

Bitonic bestaat al sinds 2012 en is betrouwbaar en eerlijk. Met hun deskundigheid kunnen ze je op ieder moment helpen. Doordat het snel werkt zijn je bitcoins snel daar waar ze moeten zijn. Je moet er wel voor zorgen dat je een bitcoin wallet en bitcoinadres hebt. Dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten. Uiteraard zijn er meerdere bedrijven die in bitcoins handelen. Door de mond tot mond reclame in de bitcoinwereld hoor je vaak de beste bedrijven. Bij bitonic start je met een mooi zakcentje wanneer je in de bitcoins gaat. Het kopen en verkopen van bitcoins is niet moeilijk. En zoals eerder vernoemd kun je altijd hulp krijgen van Bitonic.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected