• 4 - Waardering

BL3P review

BL3P is een product van het bedrijf ‘Bitonic’. Het gaat hierbij om een zeer ervaren Bitcoin gerelateerd bedrijf welke werd opgericht in het jaar 2012. Ondanks het feit dat BL3P een exchange is welke in Nederland is gevestigd is ze beschikbaar in alle Europese talen. BL3P is op moment van schrijven de enige cryptocurrency exchange welke niet alleen op Nederlands grondgebied is gevestigd, maar bovendien ook beschikt over Nederlandse bankrekeningen voor het verwerken van de eurotransacties. BL3P staat er om bekend een toegankelijke exchange te zijn welke gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit moeiteloos weet te combineren met lage kosten.  We stellen deze Nederlandse cryptocurrency exchange op deze pagina graag aan je voor.

Aanbod

Klantenservice

Pros
 • Nederlandse klantenservice, ook telefonisch bereikbaar
 • Goede beveiliging van accounts
Cons
 • Beperkt aanbod aan cryptocurrency

Welke cryptocurrencies verhandelen bij BL3P?

Op het ogenblik dat je, je een beetje extra gaat verdiepen in BL3P zal het meteen duidelijk worden dat dit geen cryptocurrency exchange is in de traditionele zin van het woord. Het is dan ook zo dat BL3P er tot op moment van schrijven voor heeft gekozen om slechts enkele cryptocurrencies op haar platform toe te voegen. Ondanks het feit dat haar systeem uitstekend geschikt is om verschillende markten te ondersteunen ligt de focus momenteel uitsluitend op Bitcoin en Litecoin. In het verleden kon ook Bitcoin Cash bij BL3P worden verhandeld, maar in mei 2018 werd er voor gekozen om deze cryptovaluta te delisten. Het is niet meteen duidelijk of BL3P van plan is om naar de toekomst toe ook nog andere cryptocurrencies te listen.

Bitvavo crypto

Handelen bij BL3P

Ondanks het feit dat er slechts twee echte markten worden aangeboden door BL3P betekent dit absoluut niet dat je als investeerder slechts kan rekenen op een beperkt aantal mogelijkheden bij deze partij, in tegendeel. Het is dan ook bij BL3P perfect mogelijk om op twee verschillende manieren een order te plaatsen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 • Een marktorder;
 • Een limietorder;

Een marktorder plaatsen bij BL3P

In eerste instantie kan je er bij BL3P voor kiezen om een marktorder te plaatsen. In dit geval koop of verkoop je de gewenste cryptocurrencies tegen de meest actuele prijs. Dit betekent meteen wel dat het perfect mogelijk is dat de uiteindelijke prijs die je zal moeten betalen of zal ontvangen kan verschillen ten opzichte van de indicatie die in eerste instantie werd aangegeven. In het bijzonder voor het plaatsen van grote marktorders wordt het omwille van deze reden eigenlijk niet echt aangeraden om gebruik te maken van een gewone marktorder.

Een limietorder plaatsen bij BL3P

Het plaatsen van een limietorder bij BL3P zorgt er in de praktijk voor dat je over de mogelijkheid beschikt om een maximale of minimale prijs in te geven voor de coins die je wenst te kopen of verkopen. BL3P zal in deze situatie de order meteen matchen met de vraag of het aanbod met dezelfde of een nog interessantere prijs. Het is perfect mogelijk dat slechts een deel van de order wordt verwerkt. Het resterende deel zal dan in het orderboek worden opgenomen. Let wel, er bestaat geen enkele garantie dat de volledige order zoals door jou geplaatst door middel van een limietorder in de praktijk ook echt verwerkt zal kunnen worden.

Bitvavo crypto

Uitstekende beveiligingsvoorzieningen

Op het ogenblik dat je er voor kiest om je aan te melden bij een bepaalde cryptocurrency exchange is het natuurlijk belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de beveiligingsvoorzieningen die door de partij in kwestie worden getroffen. BL3P heeft er bewust voor gekozen om zich op dit vlak niet te beperken tot uitsluitend de standaard (nochtans reeds zeer strenge) eisen die worden opgelegd aan betaaldienstverleners. In plaats daarvan kan je als klant van deze cryptocurrency exchange rekenen op de volgende maatregelen:

 1. Zowel om in te loggen als om geld op te nemen uit je account dient er gebruik te worden gemaakt van tweefactorauthentificatie;
 2. Inlogpogingen die gebeuren vanaf onbekende locaties worden door het systeem van BL3P automatisch geblokkeerd;
 3. Er wordt gebruik gemaakt van een cold wallet opstelling waardoor de meerderheid van de cryptocurrencies offline worden bewaard;
 4. De financiële middelen van klanten van BL3P zijn veilig ondergebracht in een onafhankelijke stichting. Mocht er op een zeker ogenblik iets fout gaan met Bitonic, dan zijn de tegoeden van klanten dus nog steeds perfect gegarandeerd.
 5. BL3P maakt gebruik van een geavanceerde softwarestraat waarbij er sprake is van een grotendeels geautomatiseerde testomgeving. Hierdoor kunnen fouten tot een absoluut minimum worden beperkt.
 6. Er vindt een uitgebreide monitoring plaats van de servers van BL3P.

Welke betaalmogelijkheden worden er aangeboden?

Je kan er als gebruiker van BL3P op een zeer eenvoudige manier voor kiezen om (crypto)geld te storten. Bitcoins worden bijvoorbeeld gemiddeld binnen een half uur toegevoegd aan je account bij BL3P. Wanneer je er voor hebt gekozen om Litecoin over te maken naar je account bij BL3P dienen er 6 bevestigingen plaats te vinden vooraleer de tokens aan je account kunnen worden toegevoegd. Het wordt door deze partij eveneens mogelijk gemaakt om meteen euro’s toe te voegen aan je account. Dit kan op twee verschillende manieren gebeuren, namelijk:

 • Door gebruik te maken van een iDeal betaling;
 • Door middel van een zogenaamde SEPA-storting;

Ben je van plan om fiat-geld toe te voegen aan je account bij BL3P? In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat hier bepaalde kosten voor in rekening worden gebracht. Zowel voor een betaling met iDeal als voor een SEPA-betaling worden er 0,50 euro aan kosten in rekening gebracht. Ondanks het feit dat er dus een bepaalde kostprijs wordt aangerekend moet het gezegd dat deze erg laag is gelegen. Ze is dan ook bijzonder concurrentieel te noemen met andere exchanges die instappen met fiat-geld in crypto aanbieden.

Het opnemen van cryptocurrencies bij BL3P

BL3P staat er om bekend een partij te zijn welke bijzonder snel opnames van cryptocurrencies kan verwerken. Dit gebeurt dan ook reeds binnen slechts enkele minuten tijd. Je dient er uiteraard rekening mee te houden dat er voor het uitvoeren van een opname een bepaalde miners vergoeding dient te worden betaald. Je kan er als klant zelf voor kiezen om een hogere vergoeding toe te kennen. Op deze manier kan er aan het uitvoeren van jouw transactie een extra duwtje in de rug worden gegeven. Dit is in het bijzonder interessant wanneer het druk is op het netwerk. De verwerking van SEPA(euro)-opnames gebeurt elke werkdag op twee verschillende tijdstippen. Het gaat hierbij om 10h00 in de ochtend en 14h00 in de namiddag.

BL3P klantenservice

Ervaar je een probleem tijdens het gebruik van de BL3P website of het BL3P platform? In dat geval kan je altijd op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice van deze Nederlandse exchange. Dit kan gebeuren door middel van de hieronder terug te vinden mogelijkheden. De klantenservice van BL3P staat er om bekend haar klanten niet alleen erg snel, maar bovendien ook op een deskundige manier te woord te staan. Contact opnemen met de medewerkers van BL3P kan door:

 • Het invullen van het support-formulier in de website van BL3P;
 • Een e-mail te sturen naar contact@bl3p.eu;
 • Te bellen naar het nummer 020-261.94.66;

Conclusie; een prima exchange voor Bitcoin en Litecoin

Het lijkt er naar uit te zien dat BL3P haar zaakjes goed op orde heeft. Het feit dat dit op moment van schrijven de enige, echte Nederlandse exchange is maakt ze voor ons Nederlanders natuurlijk sowieso extra interessant. Het blijft wel een beetje jammer dat er uitsluitend sprake is van de ondersteuning van Bitcoin en Litecoin. Dit gezegd zijnde beschikt BL3P over een fijn en toegankelijk platform en zijn ook de kosten lekker concurrentieel. Ook de mogelijkheid om in te stappen in Bitcoin en Litecoin met fiat-geld, bijvoorbeeld met iDeal is een extra troef voor (beginnende) crypto investeerders.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected