• 4 - Waardering

Changelly review

Alle cryptocurrency exchanges die op de markt zijn terug te vinden maken het voor gebruikers mogelijk om onderling verschillende cryptocurrencies te traden. Voor het verhandelen van deze cryptocurrencies worden dan bepaalde kosten of ‘fees’ in rekening gebracht. Ook Changelly maakt het voor haar gebruikers mogelijk om verschillende cryptocurrencies onderling met elkaar te verhandelen. De manier waarop ze dit doet is echter verschillend ten opzichte van de gewone, reguliere exchanges. Het resultaat van haar unieke aanpak is dat cryptocurrencies wisselen bij deze partij steeds kan gebeuren tegen een zeer interessante prijs. Wil jij hier graag alles over te weten komen? Je ontdekt het allemaal hier op deze pagina!

Aanbod

Klantenservice

Pros
 • Gebruikersvriendelijk en veilig platform
 • Handige 24/7 klantenservice via chat
 • Lage kosten t.o.v. traditionele exchanges
Cons
 • Geen verificatie nodig, hierdoor ook minder bescherming als gebruiker

Hoe werkt Changelly precies?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het zo dat Changelly geen echte cryptocurrency exchange is. Achter de schermen zorgt de robot van Changelly er dan ook voor dat er prijzen worden opgevraagd van cryptocurrencies bij verschillende exchanges. Door deze prijzen vervolgens onderling met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om klanten steeds de meest aantrekkelijke koers aan te bieden. Het ophalen van de prijzen bij de verschillende exchanges waar Changelly bij is aangesloten gebeurt elke milliseconden. Zowel de prijzen voor vraag- als aanbod worden opgehaald. Ben jij dus met andere woorden eigenaar van behoorlijk wat cryptocurrencies en ben je op zoek naar een eenvoudige en ook voordelige manier om ze onderling met elkaar uit te wisselen? Dan biedt Changelly je daar alle mogelijkheden toe!

Bitvavo crypto

Changelly is een platform welke in het leven is geroepen om mensen een eenvoudige mogelijkheid aan te bieden om gewoon verschillende cryptovaluta’s met elkaar om te ruilen. Het is de bedoeling van Changelly om met haar systeem zoveel mogelijk gebruikers aan te trekken, zowel ervaren als onervaren. Dit is ook terug te zien in de werking van haar platform. Je selecteert gewoon de twee cryptocurrencies die je onderling met elkaar wil uitwisselen. Geef vervolgens ook de hoeveelheid aan die je wenst te traden en het is binnen een mum van tijd geklonken! Dit kan bovendien ook gebeuren met behulp van een mobiele applicatie.

Geen limieten voor het uitwisselen van cryptocurrencies

Eveneens een opvallend kenmerk van Changelly is dat er geen sprake is van concrete limieten voor wat het uitwisselen van cryptocurrencies betreft. Dit betekent dat je in principe gewoon onbeperkt aan de slag kan gaan met het onderling verhandelen van cryptovaluta’s. Ben jij dus met andere woorden een zeer actieve trader die dagelijks heel wat crypto verhandelt? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat Changelly jou heel wat interessante mogelijkheden te bieden heeft. Bovendien verloopt ook de registratieprocedure bij Changelly erg eenvoudig.

Eenvoudige registratie bij Changelly

De verificatieprocedure welke je vaak dient te doorlopen bij de traditionele cryptocurrency exchanges ontbreekt volledig bij Changelly. Ook dit is natuurlijk bijzonder interessant. Het zorgt er namelijk voor dat dit platform zomaar even nog toegankelijker is gemaakt voor mensen die er gebruik van willen maken. De registratie bij Changelly verloopt dan ook zeer eenvoudig. Je dient hiervoor geen persoonlijke gegevens aan te geven. Het enige wat je nodig hebt om een account aan te kunnen maken bij Changelly is een e-mailadres. Heb je deze? Dan is het meteen mogelijk om alle mogelijkheden van het Changelly systeem te benutten.

Bitvavo crypto

Welke kosten worden er door Changelly aangerekend?

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van het Changelly systeem heeft uiteraard betrekking tot de (zeer) beperkte kostprijs die voor deze dienst in rekening wordt gebracht. De commissie welke door Changelly in rekening wordt gebracht bedraagt dan ook slechts 0,5 procent. Deze lage kostprijs zorgt er voor dat Changelly zich met recht en rede één van de voordeligste crypto partijen op de markt mag noemen. Het spreekt voor zich dat je op deze manier nog heel wat meer rendement kan behalen op jouw portefeuille met cryptocurrencies.

Changelly mobiele applicatie

Changelly begrijpt dat mensen vandaag de dag veelvuldig gebruikmaken van mobiele systemen zoals smartphones en tablets. Omwille van deze reden is het niet alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de mogelijkheden van Changelly door middel van haar website. Zo is er ook een speciale mobiele applicatie in het leven geroepen. Door gebruik te maken van deze app beschik je in principe over dezelfde mogelijkheden als de gewone desktop website te bieden heeft. Dit betekent dat je onder meer:

 • Cryptocurrencies onderling met elkaar kan uitwisselen;
 • Nieuwe cryptocurrencies kan kopen, bijvoorbeeld met een creditcard;
 • Je favoriete adressen kan opslaan en bijhouden;

Ben jij dus  iemand die vaak onderweg is en wil jij ook op die momenten alle mogelijkheden van het Changelly systeem ter beschikking hebben? Dat kan door gebruik te maken van haar mobiele applicatie! De app is bovendien lekker overzichtelijk en werkt bijgevolg erg eenvoudig. Dit maakt ze ook toegankelijk voor nieuwe crypto investeerders.

Welke cryptocurrencies wisselen bij Changelly?

Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen heeft betrekking tot welke cryptocurrencies er nu precies door Changelly worden aangeboden. Wanneer we het aanbod met cryptovaluta’s van naderbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat zowel de bekendste als de minder bekende projecten nagenoeg allemaal aanwezig zijn. Het populairste handelspaar bij Changelly heeft doorgaans echter betrekking tot Bitcoin & Ethereum. Dit gezegd zijnde zijn er ook heel wat andere combinaties mogelijk. Enkele cryptocurrencies buiten BTC & ETH die door Changelly worden ondersteund zijn in ieder geval de volgende:

 • Ripple (XRP);
 • TRON (TRX);
 • Dash (DASH);
 • Litecoin (LTC);
 • Zcash (ZEC);
 • EOS (EOS);
 • Digibyte (DGB);
 • Stratis (STRAT);
 • Augur (REP);

Op het moment van schrijven is het mogelijk om in totaal meer dan 110 verschillende cryptocurrencies onderling met elkaar om te wisselen bij Changelly. Dat aantal groeit bovendien gestaag verder naarmate andere cryptocurrencies door het platform worden geaccepteerd. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer jij regelmatig cryptocurrencies onderling met elkaar verhandelt is het steeds een aanrader om even te bekijken of Changelly voor jou misschien ook geen interessante meerwaarde met zich mee kan brengen.

Changelly klantendienst

Ondanks het feit dat het Changelly platform bijzonder gebruiksvriendelijk is moet het gezegd dat het altijd interessant kan zijn om contact op te kunnen nemen met een deskundige klantendienst. De cryptomarkt biedt de klok rond interessante opportuniteiten aan mensen die graag zouden willen investeren in cryptocurrencies. Omwille van deze reden heeft Changelly er ook voor gezorgd dat het mogelijk wordt voor haar gebruikers om 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 contact met haar medewerkers op te nemen. Dit gebeurt door middel van een praktische live chat welke is terug te vinden in de website van het bedrijf. Heb je dus met andere woorden een vraag of een probleem? Dan staat er altijd iemand klaar om je verder te helpen!

Conclusie; crypto wisselen was nog nooit zo eenvoudig!

Changelly is er in geslaagd om tegemoet te komen aan een zeer belangrijke vraag vanuit de markt. Zowel ervaren als minder ervaren investeerders in cryptocurrencies waren immers vragende partij voor een platform waarop ze niet alleen eenvoudig en veilig, maar ook vooral voordelig cryptocurrencies onderling konden uitwisselen. Ben jij eveneens op zoek naar een dergelijk platform? Dan hoeft eigenlijk niets je tegen te houden om een account aan te maken bij Changelly! Dit is overigens in slechts enkele seconden gebeurd!

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected