• 3.5 - Waardering

Coinbase review

Coinbase is ongetwijfeld één van de bekendste exchanges op de markt. Dit heeft wellicht in het bijzonder te maken met het feit dat het Amerikaanse bedrijf meteen ook één van ’s werelds grootste blockchain bedrijven is. In het bijzonder het gebruiksgemak waar Coinbase zich door kenmerkt heeft er voor gezorgd dat ze binnen de cryptowereld in een razend tempo aan populariteit heeft gewonnen. Dit overigens ook niet alleen op de Amerikaanse thuismarkt, maar ook hier in Europa. Wil jij ook graag meer te weten komen over Coinbase en kunnen ontdekken wat deze exchange ook voor jou allemaal voor moois in petto heeft? In dat geval is het zonder twijfel de moeite waard om deze Coinbase review even door te nemen.

Aanbod

Klantenservice

Pros
  • Veilig & verzekerd je cryptocurrency bewaren
  • Betrouwbare en handige mobiele app
Cons
  • Zeer beperkt aanbod t.o.v. andere grote exchanges

Welke cryptocurrencies verhandelen op Coinbase?

Coinbase staat er om bekend slechts een beperkt aantal cryptocurrencies aan te bieden aan haar klanten. Op moment van schrijven kunnen er dan ook maar vier cryptocurrencies worden verhandeld in het gewone platform van Coinbase. Het gaat hierbij in eerste instantie natuurlijk om Bitcoin, gevolgd door Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Ook Ethereum Classic, Basic Attention Token, 0x evenals USD Coin worden ondersteund. Wellicht dat er in de komende periode nog heel wat andere cryptocurrencies zullen worden toegevoegd aan het platform.

Bitvavo crypto

Toen er vroeger een nieuwe cryptocurrency werd toegevoegd aan Coinbase leverde dat de token in kwestie gegarandeerd een mooie meerwaarde op. Op vandaag is dat veel minder vaak het geval. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ook andere partijen aan het marktaandeel van Coinbase hebben geknaagd. Een bekend voorbeeld daarvan is Binance. Dit gezegd zijnde is het wel nog altijd zo dat cryptocurrency investeerders Coinbase een zeer warm hart toedragen. Het blijft dan ook één van de meest gerenommeerde platformen.

Het uitvoeren van periodieke aankopen

Coinbase staat er om bekend zich graag te willen profileren als een platform welke geschikt is voor elk type van cryptocurrency investeerder. Ben jij iemand die graag zijn of haar aankopen spreidt over een lange(re) periode? Wil je zo graag kunnen profiteren van het koersvoordeel dat op die manier ontstaat? Dat is bij Coinbase zeer eenvoudig mogelijk. Coinbase maakt het voor haar klanten namelijk mogelijk om periodieke aankopen te doen in cryptocurrencies. Dit betekent in de praktijk dat je op een laag tempo in digitale valuta’s kan investeren. Je stelt op deze manier bijvoorbeeld automatische kooporders in voor een bepaalde dag, week of maand. Dit is een functie die we bij maar weinig andere platformen in dezelfde vorm aantreffen.

Indekking van digitale valuta’s door speciale verzekering

Het is de angst van veel investeerders dat (een deel van) hun portefeuille met cryptocurrencies op een zeker ogenblik in rook zal opgaan. Een exchange kan immers gehackt worden of kan failliet gaan met alle gevolgen van dien. Coinbase heeft daar echter een uitstekende oplossing voor gevonden. Coinbase heeft er namelijk voor gekozen om een speciale verzekering af te sluiten die de waarde van de digitale valuta’s die zijn opgeslagen op haar servers indekt. Het spreekt voor zich dat in de praktijk wel nog moet blijken op welke manier, hoe snel en bovendien ook wanneer de verzekering precies tussenkomt, maar toch biedt het een mooie meerwaarde op vlak van veiligheid en zekerheid voor Coinbase klanten.

Bitvavo crypto

De mobiele applicatie van Coinbase

Coinbase biedt haar gebruikers niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van haar website voor wat het handelen in cryptocurrencies betreft. Het is daarnaast dan ook mogelijk om gebruik te maken van de speciale, mobiele applicatie welke door Coinbase in het leven is geroepen. Deze mobiele applicatie is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS. De app biedt haar gebruikers tal van verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je natuurlijk rechtstreeks vanuit de app nieuwe cryptocurrencies kopen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een bankrekening of een credit/debet kaart. Voor beginners zijn er in de Coinbase app ook heel wat interessante hulpmiddelen terug te vinden. Zo wordt handelen in cryptovaluta’s ook voor deze doelgroep zomaar even nog interessanter gemaakt.

Cryptocurrencies verdienen met ‘Coinbase Earn’

Coinbase is zoveel meer dan enkel en alleen maar een handelsplatform voor cryptocurrencies. Het bedrijf heeft namelijk ook het zogenaamde ‘Coinbase Earn’ gelanceerd. Voor veel mensen is het niet zo voor de hand liggend om zomaar een bepaald bedrag van hun inkomen te investeren in cryptocurrencies. Coinbase wil er alles aan doen om ook deze mensen de mogelijkheid aan te bieden om houder te zijn van een bepaald aantal cryptocurrencies. In het Coinbase Earn onderdeel kan je verschillende filmpjes terugvinden die je informatie verstrekken over een bepaalde cryptovaluta. Door het bekijken van deze filmpjes kan je voor 3 dollar aan de cryptovaluta in kwestie ontvangen. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar alle beetjes kunnen helpen om jouw portefeuille met crypto uit te breiden en te diversifiëren.

Coinbase klantendienst

Coinbase beschikt over een zeer deskundige klantendienst. Op het ogenblik dat je een vraag hebt of je bijvoorbeeld wordt geconfronteerd met een bepaald probleem kan je deze dan ook altijd voorleggen aan de medewerkers van de Coinbase klantendienst. Je kan hiervoor zeer eenvoudig een e-mail sturen naar support@coinbase.com. Bovendien is er in de website van Coinbase ook een zogenaamde ‘support bot’ geïntegreerd. Je kan deze bot verschillende vragen stellen die meteen voor jou zullen worden beantwoord.

Alle voordelen van Coinbase op een rijtje

Het is absoluut niet voor niets dat Coinbase sinds haar lancering is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde cryptocurrency exchanges op de markt. Niet alleen kenmerkt Coinbase zich in de praktijk door een zeer gebruiksvriendelijk platform, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze het mogelijk maakt om in te stappen met vers fiat-geld. Bovendien ben je als klant van Coinbase ook verzekerd van de volgende, extra interessante voordelen:

  • Je kan rekenen op een uitstekende beveiliging van jouw portefeuille met cryptovaluta’s;
  • Jouw holdings bij Coinbase zijn ingedekt middels een speciale verzekering;
  • Coinbase beschikt over een uitstekende en betrouwbare mobiele applicatie;
  • Verdien gratis cryptocurrencies met ‘Coinbase Earn’;
  • Spreidt jouw aankopen op een langere periode door periodiek in te stappen;

Ben jij eerder een professionele investeerder in cryptocurrencies? Wil je dan ook graag traden met nog meer geavanceerde mogelijkheden en in meerdere cryptovaluta’s? In dat geval kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van Coinbase Pro. Deze dienst ging in het verleden door het leven onder de naam ‘GDAX’.

Conclusie; een fijn en zeer gebruiksvriendelijk platform

Het staat als een paal boven water dat er heel wat interessante voordelen zijn verbonden aan handelen in cryptocurrencies op Coinbase. Er is echter ook één klein nadeel aan deze dienst verbonden. In vergelijking met andere exchanges of aanbieders van cryptocurrencies is het namelijk zo dat Coinbase op moment van schrijven nog over een zeer beperkt aanbod beschikt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het team achter Coinbase reeds heeft aangegeven in de toekomst nog heel wat andere cryptocurrencies toe te zullen gaan voegen. Hoe dan ook, wil jij graag gebruikmaken van een gebruiksvriendelijk en toch lekker uitgebreid platform voor cryptocurrencies boordevol met interessante mogelijkheden? Dan kan het de moeite waard zijn om kennis te maken met Coinbase. Handelen in cryptocurrencies kan bij deze partij tot slot in ieder geval reeds gebeuren vanaf een bedrag van slechts 50 euro.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected