• 5 - Waardering

Litebit

LiteBit is sinds haar lancering op de Nederlandse markt uitgegroeid tot een zeer belangrijke partij binnen de cryptocurrency sector. Ze was dan ook één van de eerste partijen in Nederland die het mogelijk maakte om met fiat-geld (euro’s) in te stappen in crypto. Sinds haar lancering op de markt heeft LiteBit zich geprofileerd als een echte expert op vlak van het aanbieden van altcoins tegen fiat-geld. Wil jij dus met andere woorden ook graag cryptocurrencies kopen met euro’s? Dan is het zeker de moeite waard om even deze review over LiteBit door te nemen.

Nederlandse Exchange

600.000 klanten

Meer dan 50 cryptocurrencies

iDeal, SEPA en Bancontact

24/7 open met klantenservice

Eigen LiteBit wallet

Pros
 • Veel betalingsmogelijkheden waaronder iDeal en CreditCard
 • Gebruiksvriendelijk platform
Cons
 • Zelf geen beschikking over de private key(s)
 • Beperkt aanbod (50+ crypto coins)

Instappen met fiat-geld in cryptocurrencies

Op het ogenblik dat je een bezoek brengt aan de website van LiteBit wordt het meteen duidelijk dat dit niet een cryptocurrency exchange is in de traditionele zin van het woord. Je kan er dan ook niet voor kiezen om rechtstreeks cryptocurrencies met elkaar te verhandelen bij LiteBit. Dit betekent dat LiteBit in het bijzonder in het leven is geroepen voor (nieuwe) investeerders die met fiat-geld willen instappen in cryptocurrencies. Ben jij dus met andere woorden nog niet in het bezit van ook maar enige cryptovaluta? In dat geval biedt LiteBit je perfect de mogelijkheid om daar verandering in te brengen.

Bitvavo crypto

Welke cryptocurrencies worden er door LiteBit aangeboden?

Belangrijk om weten is natuurlijk welke cryptocurrencies er allemaal door LiteBit worden aangeboden. Op moment van schrijven zijn dat er toch meer dan 50 verschillende. Het gaat hierbij uiteraard om de belangrijkste coins zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP, maar ook om heel wat andere potentieel interessante altcoins. Enkele andere projecten waar je via LiteBit in kan investeren zijn dan ook de volgende:

 • TRON (TRX);
 • Cardano (ADA);
 • Stellar (XLM);
 • Dash (DASH);
 • Monero (XMR);
 • Zcash (ZEC);

Uiteraard zijn bovenstaande nog lang niet alles. Daarnaast is het ook nog eens zo dat LiteBit er sporadisch voor kiest om nieuwe tokens op te nemen in haar aanbod. Daar tegenover staat dat ze er ook geen probleem mee heeft om eerder geliste coins terug uit haar aanbod te verwijderen. Dit bijvoorbeeld wanneer het project niet meer voldoende solvabel blijkt te zijn.

Portfolio bijhouden bij LiteBit

Het mag duidelijk zijn dat LiteBit er alles aan wil doen om de wat meer onervaren investeerders in cryptocurrencies een zo gebruiksvriendelijk mogelijk platform aan te bieden. Om dit te kunnen realiseren heeft ze eveneens de mogelijkheid ingebouwd om een portfolio bij te houden. Het betreft hier een vrij eenvoudige module, maar toch kan ze interessant zijn. Door het importeren van koop- en verkooporders in het portfolio onderdeel is het namelijk mogelijk om precies te monitoren hoeveel winst (of hoeveel verlies) je hebt gemaakt met jouw investeringen. Het kan dan ook zeker en vast de moeite waard zijn om gebruik te maken van de mogelijkheden die het portfolio onderdeel van LiteBit met zich meebrengt.

Bitvavo crypto

Welke betaalmogelijkheden worden er door LiteBit aangeboden?

Op het ogenblik dat je cryptocurrencies wenst te kopen bij LiteBit spreekt het voor zich dat je deze op een bepaalde manier zal moeten betalen. Er worden door LiteBit verschillende betaalmogelijkheden aangeboden. Het gaat hierbij om:

 • iDeal;
 • GiroPay/Sofort;
 • SEPA;
 • MyBank;
 • Creditcards;

Je leest het goed, het is bij LiteBit nu eveneens mogelijk om in te stappen in cryptocurrencies door gebruik te maken van een creditcard. Je moet er wel rekening mee houden dat er kosten in rekening worden gebracht die zijn bepaald aan de hand van de gekozen betaalmethode. Voor een betaling met iDeal geldt bijvoorbeeld een transactiekost van 0,42 euro. Voor een transactie met SEPA bedraagt de kostprijs 0,61 euro.

De LiteBit credits

In principe maakt LiteBit het mogelijk om op twee verschillende manieren cryptocurrencies te kopen. Je kan er namelijk voor kiezen om rechtstreeks jouw cryptovaluta’s te betalen met bijvoorbeeld iDeal, maar je kan ook gewoon een bepaald bedrag aan LiteBit credits kopen. Dit laatste kan interessant zijn omdat je op deze manier altijd en overal over de mogelijkheid beschikt om meteen te investeren in een bepaalde cryptovaluta. Meer dan op eender welke andere markt ook geldt het gezegd “time is money” in crypto. Voor het kopen cryptocurrencies met LiteBit credits worden geen extra kosten aangerekend. Uiteraard zal je bij het kopen van de credits zelf wel rekening moeten houden met de transactiekost die door LiteBit in rekening wordt gebracht.

Waarom gebruikmaken van LiteBit?

Lang niet iedereen is reeds in het bezit van cryptocurrencies, in tegendeel. Het is echter wel zo dat steeds meer mensen interesse gaan vertonen in deze boeiende markt. Ben jij nog geen eigenaar van Bitcoin of een andere cryptovaluta, maar wil je daar nu graag verandering in brengen? Dan is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op LiteBit. Je kan bij deze partij dan ook steeds rekenen op de volgende voordelen:

 • Eenvoudig instappen in cryptocurrencies met euro’s;
 • Een gebruiksvriendelijk platform met zelf gehoste wallets;
 • Keuze uit een groot aantal verschillende cryptocurrencies;
 • Cryptocurrencies kopen met iDeal, maar ook met je creditcard;
 • Ingebouwd portfolio maakt het mogelijk om je investeringen nauwkeurig bij te houden;

Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een geschikte partij om in te stappen in cryptovaluta’s met vers fiat-geld? Dan maken de bovenstaande voordelen alvast duidelijk dat je LiteBit op z’n minst kan overwegen.

Welke nadelen zijn er aan LiteBit verbonden?

Ondanks het feit dat erg veel (nieuwe) investeerders met alle plezier gebruik zullen maken van de mogelijkheden die LiteBit te bieden heeft mogen ook de nadelen niet over het hoofd gezien worden. Met welke nadelen je precies rekening moet houden wordt duidelijk gemaakt door middel van het hieronder terug te vinden overzicht:

 • LiteBit is een partij die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van fiat-investeringen in cryptocurrencies. De kosten die voor een dergelijke dienst worden aangeboden liggen hoger in vergelijking met de fees die een gespecialiseerde cryptocurrency exchange in rekening brengt. LiteBit is dan ook een stukje duurder in vergelijking met een exchange zoals Binance.
 • Ondanks het feit dat LiteBit over een zeer mooi aanbod beschikt met altcoins is dit aanbod toch een stuk beperkter in vergelijking met deze van “echte” cryptocurrency exchanges. Enkele grote namen zoals NEO en IOTA ontbreken bijvoorbeeld.
 • Lang niet alle cryptocurrencies die door LiteBit worden aangeboden kunnen in een door haar zelf gehoste wallet worden opgeslagen.
 • Je bent nooit zelf houder van de private key van je tokens wanneer je deze opslaat in de LiteBit wallet. Gaat er dus met andere woorden iets fout bij deze partij? Dan zal je waarschijnlijk jouw tokens voor altijd verliezen.

Conclusie; een prima partij voor nieuwe investeerders

Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld wenst in te stappen in crypto met fiat-geld is dat lang niet bij alle gespecialiseerde cryptocurrencies exchanges zomaar mogelijk. Bovendien is het ook nog eens zo dat dergelijke partijen veel beginners afschrikken. Het handelsplatform waar een gespecialiseerde cryptocurrency exchange over beschikt oogt dan ook best indrukwekkend. Voor zij die voor het eerst een bepaalde positie willen innemen in crypto kan het absoluut de moeite waard zijn om gebruik te maken van de diensten van een partij als LiteBit. Haar systeem oogt gebruiksvriendelijk en het kopen van een bepaalde cryptocurrency hoeft slechts enkele minuten tijd in beslag te nemen. Gaat er onverhoopt toch iets fout? Dan kan je meteen contact opnemen met de professionele klantendienst van LiteBit. In het bijzonder voor nieuwe investeerders in crypto of voor zij die gewoon wat extra fiat-geld willen inbrengen is kiezen voor een partij als LiteBit zeker het overwegen waard.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected