• 4.5 - Waardering

Luno review

De Luno exchange werd opgericht in het jaar 2013 in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De exchange heeft er voor gekozen om zich te specialiseren in het aanbieden van Bitcoin en Ethereum. Luno biedt haar klanten een betaaloplossing aan waarbij een Ether en Bitcoin wallet wordt geconnecteerd met een interne cryptobeurs evenals betaalkaart. Bovendien is het mogelijk om al jouw funds bij Luno perfect te beheren met behulp van een mobiele applicatie. Ondanks het feit dat Luno slechts over een beperkt aanbod met cryptocurrencies beschikt speelt ze toch een niet onbelangrijke rol binnen de cryptomarkt.

Aanbod

Gebruiksvriendelijkheid

Pros
  • Eenvoudige fiat-crypto conversie
  • Lage kosten t.o.v. andere exchanges
  • Gebruiksvriendelijke smartphone app
Cons
  • Zeer beperkt aanbod aan cryptocurrency

De basis van het Luno systeem

Op het ogenblik dat je klant wenst te worden van Luno zal je kunnen vaststellen dat de aanmelding zeer eenvoudig kan gebeuren. Wanneer je naar de website van Luno surft zal je immers kunnen vaststellen dat je, je gewoon kan aanmelden met behulp van je Google+ of Facebook account. Wanneer je dit hebt gedaan kom je in het systeem van Luno terecht. Deze is duidelijk erg overzichtelijk en is zo gebruiksvriendelijk mogelijk gehouden. Het platform biedt dan ook slechts drie verschillende opties, namelijk ‘SEND’, ‘RECEIVE’ en ‘BUY’. Aan de zijkant van het platform is wel nog een extra menu terug te vinden die je open kan laten klappen. Hier kan je onder meer twee factor authentificatie inschakelen.

Bitvavo crypto

De verschillende accountniveaus van Luno

Net zoals andere exchanges is het ook bij Luno zo dat je rekening moet houden met het bestaan van enkele verschillende accountniveaus. Op het ogenblik dat je, je gewoon registreert bij de website heb je het niveau 0. Dit betekent dat je in principe bijna niets met je account kan doen. Om door te stoten naar niveau 1 dien je niet alleen je mobiele nummer in te voeren, maar ook de belangrijkste persoonsgegevens. Wanneer je dit doet moet je er rekening mee houden dat je zowel voor stortingen als opnames een bedrag moet aanhouden van maximum 1.000 euro in 24 uur. Het is mogelijk om deze limieten vrij eenvoudig te verhogen.

Wil je graag voor grotere bedragen kunnen verhandelen via de Luno exchange? Dat kan! Het tweede niveau maakt het reeds mogelijk om de limiet te verhogen naar een bedrag van 5.000 euro. Dit geldt dan zowel voor stortingen als voor opnames die gebeuren. Om niveau 2 te kunnen bereiken bij de Luno exchange is het nodig om een foto of scan van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs aan te leveren. De volledige validatie van je account vindt plaats door het bereiken van niveau 3. Om dit te kunnen realiseren zal er je gevraagd worden om nog enkele extra documenten aan te leveren aan de exchange.

Weet je, je account te valideren voor niveau 3? In dat geval kan je rekenen op nog hogere limieten. Dan kan je namelijk stortingen evenals opnames doen tot een bedrag van wel 100.000 euro op maandbasis. Het spreekt voor zich dat dit eigenlijk vooral is voorbehouden voor de echt grootschalige traders met een aanzienlijke(re) portefeuille.

Bitvavo crypto

Grote, gerenommeerde investeerders

Het platform van Luno is gerealiseerd kunnen worden door de (financiële) inbreng welke is gebeurd door verschillende grootschalige investeerders. In eerste instantie was vooral de financiële inbreng van de ‘Digital Currency Group’ van cruciaal belang. Echter heeft ook Naspers (een traditionele, durfkapitaalverstrekker) een niet onaanzienlijk bedrag ter waarde van 4 miljoen dollar geïnvesteerd. De Luno exchange is op de Europese markt net wat minder populair. De exchange wordt op moment van schrijven vooral gebruikt door mensen in Azië evenals natuurlijk in het thuisland Zuid-Afrika.

Instappen met verschillende vormen van fiat-geld

Wil je graag gebruikmaken van de mogelijkheden die de Luno exchange te bieden heeft? In dat geval is het interessant om te weten dat je ook met verschillende vormen van fiat-geld kan instappen. Luno heeft er voor gekozen om ondersteuning te bieden voor de belangrijkste fiat valuta’s die er op deze wereld bestaan. Het is dan ook niet alleen mogelijk om in te stappen in crypto met euro’s, maar ook met Amerikaanse dollars evenals met Engelse ponden. Bovendien wordt ook de mogelijkheid aangeboden om in te stappen met de Zuid-Afrikaanse rand.

Interessant om weten is ook dat er voor het uitvoeren van een storting naar Luno in euro’s standaard geen extra kosten in rekening worden gebracht. Zowel het uitvoeren van een storting met behulp van een debet of creditcard in euro’s is gratis. Dit geldt overigens ook voor het uitvoeren van een SEPA transfer. Let wel, de stortingskosten kunnen afhankelijk zijn van het type fiat valuta waar gebruik van wordt gemaakt. Ben jij dus met andere woorden van plan om in te stappen in cryptocurrencies met ander fiat-geld? Dan is het mogelijk dat er daarvoor wel een bepaalde hoeveelheid aan extra kosten aangerekend zullen worden.

De handelskosten bij de Luno exchange

Buiten de eventuele stortingskosten die in rekening gebracht kunnen worden door de Luno exchange is het ook van belang om rekening te houden met de zogenaamde ‘handelskosten’. Er wordt door Luno geen makerskost aangerekend. Wel is het zo dat je stil moet blijven staan bij een takerskost die in rekening wordt gebracht. Hoe hoog deze kost precies is gelegen is afhankelijk van het handelspaar waar gebruik van wordt gemaakt.

Voor BTC/EUR geldt bijvoorbeeld een actuele takerskost van 0,25 procent. Voor BTC/IDR is deze gelegen op 0,20 procent en bij BTC/MYR is de kost afhankelijk van de waarde van de order. Dit geldt overigens ook voor BTC/NGN evenals BTC/ZAR. Voor het handelspaar ETH/BTC geldt terug een takerskost van 0,25 procent. Deze kosten zijn zeer concurrentieel wanneer we ze gaan vergelijken met de kosten die door veel andere partijen worden aangerekend.

De mobiele applicatie van de Luno exchange

Luno is eigenlijk een platform welke haar klanten de mogelijkheid biedt om heel veel verschillende acties met crypto te ondernemen. Dit geldt niet alleen voor haar website, maar ook voor de mobiele applicatie die ze in het leven heeft geroepen. Door gebruik te maken van de Luno app wordt het dan ook niet alleen maar mogelijk gemaakt om Bitcoin en Ethereum te kopen. Daarnaast kan je namelijk op deze manier ook zeer eenvoudig online betalingen uitvoeren. Wil jij dus met andere woorden graag echt in de praktijk gebruik gaan maken van cryptocurrencies? Dan is het zeker de moeite waard om de Luno app te ontdekken! Deze mobiele applicatie kan zowel worden gedownload voor Android als voor iOS toestellen.

Conclusie; een prima exchange voor Bitcoin en Ethereum

In de basis biedt het Luno platform werkelijk een ongelofelijk groot aantal verschillende mogelijkheden. Dit gezegd zijnde is het wel een beetje jammer dat ze slechts over een zeer beperkt aanbod met cryptocurrencies beschikt. Hoe potentieel interessant Bitcoin en Ethereum ook mogen zijn, de markt is tegenwoordig toch echt heel wat groter. Dit voelt toch een beetje aan als een stukje potentieel welke door Luno onbenut wordt gelaten. Niets houdt deze partij echter tegen om in de toekomst alsnog extra cryptocurrencies toe te gaan voegen.

Los van bovenstaande is Luno wel een leuke partij voor cryptocurrency enthousiastelingen om te ontdekken. Je kan er dan ook erg eenvoudig met verschillende vormen van fiat-geld investeren in cryptocurrencies. Bovendien zijn de kosten laag en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een praktische, mobiele applicatie. Al deze verschillende zaken samen zorgen er voor dat Luno zeker en vast een platform is welke het overwegen waard kan zijn.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected