• 5 - Waardering

Poloniex review

Eén van de bekendste, gespecialiseerde en internationale cryptocurrency beurzen is ongetwijfeld ‘Poloniex’. Deze exchange werd op de markt gelanceerd in het jaar 2014 en heeft sindsdien haar betrouwbaarheid reeds meermaals weten te bewijzen. Poloniex staat er niet alleen om bekend over een kwalitatief aanbod te beschikken, daarnaast beschikt ze eveneens over een uitstekende beveiliging. Zo is van deze cryptocurrency exchange bekend dat ze gebruik maakt van een offline ‘air-gapped’ systeem voor het bewaren van de fondsen van haar klanten. Het is altijd goed om te weten dat een cryptocurrency exchange de veiligheid van haar gebruikers hoog in het vaandel draagt en dat is bij Poloniex duidelijk het geval.

Aanbod

Gebruiksvriendelijkheid

Pros
 • Groot aanbod aan cryptocurrencies
 • Handige smartphone app
 • Voegt snel nieuwe projecten met potentie toe
Cons
 • Investeren met fiat geld niet mogelijk

Ruime keuze aan verschillende cryptocurrencies

De ruime ervaring waar Poloniex op de markt reeds over beschikt heeft er voor gezorgd dat ze een kwalitatief aanbod heeft samengesteld bestaande uit een groot aantal verschillende cryptocurrencies. Je beschikt bij Poloniex dan ook over de mogelijkheid om te investeren in alle grote cryptocurrency projecten. Ben jij geïnteresseerd om te investeren in Bitcoin, Litecoin, Ethereum of bijvoorbeeld Ripple’s XRP-token? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Op moment van schrijven worden er door Poloniex meer dan 60 verschillende cryptocurrencies aangeboden. Bovendien is Poloniex er vaak snel bij om nieuwe, beloftevolle coins op te nemen in haar aanbod. Zo blijft haar aanbod continue evolueren.

Het verifiëren van je account bij Poloniex

In principe is het voor iedereen mogelijk om zich meteen aan te melden bij de Poloniex exchange. Dit betekent in de praktijk dat je niet meteen je persoonlijke gegevens dient aan te geven. Op het ogenblik dat je een niet geverifieerd account hebt aangemaakt beschik je echter slechts over de mogelijkheid om voor 3 BTC per dag te verhandelen. Is dit voor jou voldoende? Dan hoef je, je in principe niet te verifiëren. Wil jij echter graag de beschikking krijgen over hogere limieten? In dat geval zal je er alsnog voor moeten kiezen om je account te verifiëren. In dit geval kan je tot een waarde van zomaar even 100 BTC per dag verhandelen bij Poloniex.

Hoeveel bedragen de fees bij Poloniex?

Voordat je er voor gaat kiezen om klant te worden bij Poloniex spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen krijgen van de kosten die door haar worden aangerekend. Er kunnen door Poloniex twee verschillende soorten handelskosten in rekening worden gebracht. Het gaat hierbij natuurlijk om de maker en de taker fees. Hoeveel deze kosten precies bedragen is afhankelijk van het volume dat door jou bij de exchange wordt gerealiseerd.

Bij een gemiddeld volume van minder dan 1 miljoen Amerikaanse dollar over de voorbije dagen 30 dagen bedragen de maker kosten 0,08 procent en de taker kosten 0,20 procent. Bij een volume tussen de 1 en 20 miljoen Amerikaanse dollar liggen deze kosten nog lager, namelijk op respectievelijk 0,02 en 0,15 procent. Is er sprake van een volume dat hoger ligt dan 20 miljoen dollar? In dat geval komen de maker kosten te vervallen en worden er uitsluitend nog taker kosten aangerekend. Deze kosten bedragen dan 0,10 procent van het orderbedrag. Deze kosten zijn allemaal erg concurrentieel te noemen.

Geen mogelijkheid om in te stappen met fiat-geld

Poloniex is een cryptocurrency exchange in de traditionele zin van het woord. Dit betekent dat het bij deze partij niet mogelijk is om in te stappen met fiat-geld. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat je er als gebruiker uiteraard wel voor kan kiezen om bijvoorbeeld tijdelijk een stukje van je geïnvesteerde kapitaal weg te zetten in een stablecoin. Poloniex maakt het op dit vlak bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de stablecoin ‘Tether’ (USDT). Ook USDC wordt inmiddels aangeboden. Beide stablecoins beschikken bovendien over een groot aantal verschillende markten. Hierdoor kan je zeer eenvoudig in de gewenste cryptocurrency investeren. Investeren in cryptocurrencies met verse euro’s kan bij Poloniex dus echter niet.

Mobiel handelen met de Poloniex app

Heel wat mensen die er voor kiezen om een stukje van hun kapitaal in cryptocurrencies te investeren of gewoon te handelen in crypto zijn vaak onderweg. Om deze doelgroep zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft Poloniex er voor gekozen om een mobiele applicatie te ontwikkelen. Deze app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS systemen. Door gebruik te maken van deze app is het niet alleen mogelijk om te handelen in cryptocurrencies, daarnaast kan je ook realtime koersupdates volgen. Wist je bovendien dat het ook mogelijk is om speciale pushmeldingen in te stellen voor prijsveranderingen? Het mag in ieder geval duidelijk zijn, voor de investeerder in cryptocurrencies die vaak onderweg is kan gebruikmaken van de Poloniex app een zeer interessante meerwaarde met zich meebrengen.

De voordelen van de Poloniex exchange

Poloniex is niet voor niets sinds haar lancering op de markt uitgegroeid tot één van de populairste cryptocurrency exchanges ter wereld. Wanneer jij er voor kiest om gebruik te gaan maken van de mogelijkheden die deze exchange te bieden heeft kan je dan ook rekenen op de hieronder aangehaalde voordelen:

 • Poloniex staat er om bekend aanzienlijk te investeren in de beveiliging van haar platform. Dit zorgt voor meer vertrouwen onder haar gebruikers.
 • Poloniex maakt het mogelijk om te investeren in een groot aanbod bestaande uit tal van verschillende cryptocurrencies. Er worden bovendien handelsparen aangeboden met niet alleen BTC en ETH, maar ook met USDC, XMR en USDT.
 • De mobiele applicatie van Poloniex maakt het mogelijk om waar en wanneer je dat maar wenst op de meest optimale wijze te handelen in cryptocurrencies.
 • De kosten die door Poloniex in rekening worden gebracht zijn niet alleen zeer transparant, maar bovendien ook nog eens erg concurrentieel.
 • Poloniex staat er om bekend vrij snel nieuwe, potentieel interessante cryptocurrencies aan haar aanbod toe te voegen.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Poloniex stelt alles in het werk om zich te profileren als een kwalitatief en bovendien ook betrouwbaar platform voor cryptocurrency investeerders. Ondanks alle inspanningen die door het team achter de Poloniex exchange worden geleverd is het wel zo dat er ook enkele nadelen zijn waar je graag rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij om de volgende:

 • Poloniex kreeg in het jaar waarin ze werd opgericht te maken met een grootschalige hackersaanval. De aanval zorgde er voor dat zomaar even 12 procent van alle stortingen in Bitcoin buit konden worden gemaakt. Poloniex beloofde haar gebruikers evenwel om de verliezen te vergoeden en hield woord. Toch heeft de hele kwestie voor een kleine vertrouwensbreuk gezorgd.
 • Het is niet mogelijk om bij Poloniex in te stappen in crypto met fiat-geld. Dit betekent dat je reeds in het bezit moet zijn van crypto om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die Poloniex te bieden heeft.

Conclusie; een populaire en betrouwbare cryptocurrency exchange

Ondanks het feit dat Poloniex in het verleden het slachtoffer is geweest van een beveiligingslek moet het gezegd dat deze partij zich daar op uitstekende wijze van heeft weten te herstellen. Inmiddels is Poloniex dan ook uitgegroeid tot een alom gewaardeerd platform voor zowel nieuwe als meer ervaren cryptocurrency investeerders. Het ruime aanbod met cryptovaluta’s zorgt er gecombineerd met de lage kosten en het kwalitatieve platform voor dat menig aantal investeerders en handelaars dagelijks gebruikmaken van de Poloniex exchange. Ook de snelle adoptie van nieuwe of beloftevolle cryptovaluta’s is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 6.804,62 1.56%
ethereum
Ethereum (ETH) 133,99 0.53%
monero
Monero (XMR) 48,77 0.48%
ripple
XRP (XRP) 0,203910 1.17%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 192,64 0.78%
iota
IOTA (MIOTA) 0,185961 1.38%
dash
Dash (DASH) 46,89 0.79%
stellar
Stellar (XLM) 0,050231 0.27%
cardano
Cardano (ADA) 0,034682 1.89%
neo
NEO (NEO) 8,21 3.70%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 3,49 0.21%
qtum
Qtum (QTUM) 1,58 1.22%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,677037 1.23%
eos
EOS (EOS) 2,48 1.45%
tron
TRON (TRX) 0,013255 0.64%
verge
Verge (XVG) 0,004101 3.66%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001363 0.77%
golem
Golem (GNT) 0,033327 5.70%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer