• 5 - Waardering

StormGain

StormGain is een platform waarop je cryptovaluta kunt handelen zonder commissie. Een volledig platform om te kopen, opslaan, te verhandelen of juist te ruilen. Leer en verdien met crypto en doe mee met de rest. Met geavanceerde crypto-handelstools kan je maximaal profiteren van de valutamarkt.

Het bedrijf achter Stormgain is vanaf 2019 actief en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Seychellen. De handel op Stormgain is vooral gericht op de marge met een hefboom. Handelen met hefbomen kan je winst snel vergroten, maar ook wat meer risico meebrengen. Bepaal zelf hoe je het gebruik wilt toepassen op deze Exchange.

Geschikt voor beginners

Desktop en Smartphone toegang

Lage wisselcommissies

(Nog) geen KYC

Pros
 • Toegankelijke desktop & mobiele app die geschikt is voor beginners
 • Handelssignalen houden je op de hoogte van koerswijzigingen
 • Lage wisselcommissies
 • Nog geen KYC (uitgebreide verificatie) noodzakelijk
Cons
 • Iets beperkt aanbod in cryptocurrencies
 • Geen mogelijkheid om met iDEAL te betalen
 • Hogere opnamekosten dan gebruikelijk (0,1%)

StormGain is een relatief nieuwe speler op de markt van crypto exchanges, maar wat ons betreft is dit er zeker een om te overwegen. Met ‘relatief nieuw’ doelen we op het jaar 2019 waarin StormGain is opgericht, met het hoofdkantoor gevestigd op de Seychellen. De mogelijkheden van StormGain zijn zeer breed, want het is mogelijk om crypto’s te kopen, op te slaan, te verhandelen of juist te ruilen. Tevens wordt er geen commissie gerekend voor het handelen in crypto’s. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail waarin staat dat de beste manier om te handelen op StormGain is door te leren, en daar zijn wij het helemaal mee eens.

Bitvavo crypto

Om je door de benodigde stappen te leiden leggen we je in dit artikel uitgebreid uit hoe je een account aanmaakt, je eerste geld kunt storten, over kunt gaan tot handelen en vervolgens jouw – hopelijke – winst uit kunt laten betalen. Vervolgens bespreken we onder andere de crypto’s die verhandeld kunnen worden, wat StormGain doet aan de veiligheid, hoe betrouwbaar deze exchange is en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de marges met een hefboom.

Hoe werkt StormGain?

Om te starten met StormGain is de eerste stap de aanmelding. Dit gaat heel makkelijk, want wanneer je op de homepage komt staat het aanmeldscherm al klaar. Het enige dat je in hoeft te voeren zijn jouw e-mailadres, wachtwoord en mobiele nummer. Op het moment van schrijven wordt een kortingscode op de homepage gecommuniceerd, welke je direct in kunt voeren bij het aanmelden.

Bitvavo crypto

Na jouw aanmelding krijg je direct toegang tot de desktop app en ontvang je onmiddellijk een bevestiging van registratie in je mail.

Geld storten

Zoals er in de bevestigingsmail staat: je leert het pas echt door het te doen. Het is ook mogelijk om eerst fictief te oefenen, hiervoor switch je binnen jouw account gemakkelijk naar de demoversie. Om echt te handelen dien je uiteraard geld te storten om aan de slag te kunnen. Hierbij geldt een minimale storting van $100. Wanneer je geld wilt storten doe je dit door rechts bovenaan op ‘storten’ te klikken. Er verschijnt dan een melding dat jouw telefoonnummer en e-mailadres bevestigd moeten worden; een goede zet inzake de beveiliging. Dit gebeurt gemakkelijk door eerst de code in te voeren die je via SMS hebt ontvangen, en vervolgens de link die je via e-mail hebt ontvangen te volgen.

Nu je deze stappen hebt doorlopen kun je geld op jouw account storen, hiervoor klik je op ‘storten’ rechts bovenaan het scherm van de desktop app. Hiervoor selecteer je jouw StormGain wallet en de betaalmethode (Mastercard en SEPA-bankoverschrijving zijn gratis, voor overige creditcards worden er kosten gerekend). Betalen met Bitcoin als betaalmethode is hierin ook mogelijk.

Na het invullen van jouw kaartgegevens – bij keuze voor creditcard – of het ophalen van het stortingsadres – voor bankoverschrijving – kun je storten. Let er hierbij op dat het minimumbedrag van bankoverschrijving afwijkt van die voor creditcard, namelijk €100 versus €250.

Wil je echter crypto’s die je reeds in jouw bezit hebt storten, dan kun je via een exchange of jouw wallet deze crypto’s naar StormGain sturen. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

 • Ga naar ‘portemonnees’ dat je via de button van jouw accountwaarde vindt (rechts bovenin scherm)
 • Klik op ‘ontvangen’
 • Je komt op het scherm waar je het ontvangstadres kunt kopiëren

Handelen

Nu je geld in jouw account hebt zitten kun je direct overgaan tot handelen. Je moet echter beschikken over Tether dus indien nodig moet je eerst een crypto intern inwisselen voor Tether. Het voordeel van Tether als investering is dat je niet te maken krijgt met wisselende waardes, omdat Tether een gelijke waarde hanteert.

Nadat je dit gedaan het kun je kiezen voor een handelspaar, met andere woorden: je geeft aan wat je denkt dat de ene crypto gaat doen ten opzichte van een andere crypto. De handelsparen die beschikbaar zijn, zijn als volgt:

 • Dash/Bitcoin
 • Ripple/Tether
 • Ethereum/Bitcoin
 • Bitcoin/Tether
 • Litecoin/Bitcoin
 • BitcoinCash/Bitcoin
 • Litecoin/Tether
 • Ethereum/Tether
 • Bitcoin Cash/Tether

Wij kiezen voor het bekendste handelspaar Litecoin/Bitcoin. Nadat je dit handelspaar hebt geselecteerd leg je het gewenste bedrag in en bepaal je eventueel een hefboom van maximaal 100.

Hierbij kun je kiezen of je de transactie nu wilt openen ‘markt’ of pas tegen een bepaalde prijs ‘limiet/stop’. Indien je voor ‘limiet/stop’ kiest dan wordt de order pas doorgevoerd wanneer er een door jou ingestelde prijs wordt bereikt. 

Transactie sluiten

Nadat je jouw order hebt ingelegd bepaal je of en wanneer je winst of verlies neemt. Klik op ‘actieve transacties’ en je ziet jouw order staan, die je vervolgens kunt sluiten en zo winst of verlies kunt nemen. Sluit je de positie, dan klik je op ‘transactie sluiten’ en jouw tegoed wordt als USDT in jouw account bijgeschreven. Deze transactie blijft zichtbaar onder ‘afgesloten transacties’.

Het is ook mogelijk om vooraf in te stellen bij welke winst of verlies je jouw positie wilt sluiten. Hiervoor doorloop je dezelfde stappen als bij het starten van een positie door de inzet en hefboom in te geven. Als je dan naar onderen scrolt kun je meerdere instellingen opgeven. Hier kun je ook instellen bij welke USDT je winst wil nemen c.q. verlies wil beperken.

Uitbetalen

Wanneer je klaar bent om uit te betalen kan dit niet in euro’s, maar enkel in andere crypto’s. Wel kun je deze daarna versturen naar een andere exchange of wallet, zodat je ze bijvoorbeeld ook op je hardware wallet op kunt slaan. Deze snelheid hangt af van de blockchain, dus als dit jou te lang duurt is dit niet iets waar StormGain verantwoordelijk voor is. Meestal ontvang je de betreffende crypto binnen een paar uur, wat aardig snel is vergeleken met andere platformen. Let er hierbij op dat je 2FA ingeschakeld hebt staan zodat de transactie uitgevoerd kan worden.

StormGain app

Naast de desktop app heeft StormGain ook een mobiele app, beschikbaar voor zowel iOS als Android. De mobiele app heeft dezelfde functionaliteiten als de desktop app, dus je hebt zo je gegevens altijd en overal bij de hand. In de mobiele app is het mogelijk om meldingen in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld op de hoogte gehouden worden betreffende prijsontwikkelingen van een door jou gekozen munt. Dit – en meer – is gemakkelijk in te stellen in de app onder jouw account.

Welke cryptocurrencies verhandelen bij StormGain?

Het aanbod aan crypto’s is nog niet heel breed en dit richt zich met name op de bekende en grote crypto’s. Dit maakt het overzichtelijk en aantrekkelijk voor beginners, maar voor gevorderde handelaren kan het interessant zijn als hier minder bekende crypto’s aan toegevoegd worden. Ook heeft dit beperkte aanbod een goed functionerend platform als gevolg. Er hoeven minder veel enorme koerswijzigingen doorgevoerd te worden, wat een enorme aanslag is op de functionaliteit en snelheid van een platform. Door dit klein en overzichtelijk te houden blijft de functionaliteit zo goed mogelijk gewaarborgd.

Welke betaalmethodes hanteert StormGain?

Zoals je in het aanmeldproces hebt kunnen zien is het bij StormGain alleen mogelijk om met creditcard of via SEPA-bankoverschrijving te betalen. Dit is allebei gratis, en de SEPA-bankoverschrijving kan gemakkelijk door gebruik te maken van de link of QR code die kan worden opgehaald. Maak je echter gebruik van een andere creditcard dan Mastercard dan zitten er wel kosten verbonden aan het storten van geld.

 Verdien geld met minen in StormGain

Het is ook mogelijk om met StormGain te minen. Zo kun je gemakkelijk vanaf je smartphone via de app eigen crypto’s minen. Dit doe je simpel door in jouw account op ‘meer’ te klikken en vervolgens ‘cryptominer’ te selecteren. Wanneer je deze opent klik je op ‘start mining’ en de app connect met de cloud diensten van StormGain. Naast de mobiele app is het ook mogelijk dit op de desktop app te doen. Dit gaat net zo makkelijk door op ‘miner’ te klikken bovenaan de pagina en deze te activeren.

Let er hierbij op dat je minimaal één keer per vier uur op de mineknop klikt om maximaal crypto’s te genereren, en wacht tot je de eerste 10USDT hebt gemined. Deze kun je vervolgens gebruiken in de handel of wisselen op het platform.

Gebruik maken van een hefboom?

Het is mogelijk om een hefboom op jouw positie in te stellen, zodat je een soort verdubbelaar op het resultaat zet. Is het bedrag €10 en de hefboom 10? Dan vermenigvuldig je deze met elkaar zodat het resultaat oploopt naar €100. Maar gaat het niet om een winst van €10, maar een verlies? Dan blijft de hefboom van kracht en wordt het verlies dus ook 10x groter. Let er dus goed op hoe je deze instelt, want dit kan een grote invloed hebben op het resultaat.

Welke kosten rekent StormGain

Een groot voordeel van StormGain zit hem in de kosten, waar heel open en duidelijk over gecommuniceerd wordt. Het geld storten op jouw account of het uitbetalen van crypto’s is geheel gratis. Wel komen er natuurlijk kosten kijken wanneer je crypto’s onderling wisselt, en ook voor het handelen worden kosten gerekend. Voor het omwisselen worden er commissies tussen de 0,08% en 0,25% gerekend. De handelscommissies verschillen tussen ongeveer 0,15% tot 0,25%. Wil je de precieze commissie weten, dan zie je dit direct staan wanneer je een positie opent.

Wat doet StormGain voor de veiligheid?

Allereerst valt meteen op dat StormGain gebruik maakt van een veilige verbinding, dit is te zien aan het slotje in de adresbalk in de browser. Dit draagt bij aan de beveiliging omdat het op die manier moeilijker is voor hackers om bij jouw gegevens te komen.

Er wordt nog geen uitgebreide verificatie in de vorm van KYC gehanteerd. Dit maakt het toegankelijk om een account te openen, maar maakt wel dat het makkelijker is om dit te hacken wanneer je kwaad wil doen. Er hoeft bijvoorbeeld geen vorm van identificatie getoond te worden, iets wat wel een veilig gevoel geeft. Het opgeven van een bewijs van adresgegevens gaat echter weer wat verder, dus dat daar geen sprake is van StormGain is wat ons betreft een voordeel.

Ook op de homepage staat er een verwijzing naar hun beveiliging en vind je zes hoofdpunten over de beveiliging:

 1. Controleer dat het adres overeenkomt met de legitieme website van StormGain. Er zijn partijen actief die dit adres namaken en je zo doen geloven dat zij StormGain zijn. Door alleen gegevens op het echte adres achter te laten weet je zeker dat jouw gegevens niet in handen van fraudeurs vallen.
 2. Schakel 2FA in op jouw account, wat wil zeggen een extra vorm van authenticatie wanneer je in wilt loggen. Dit kan met zowel SMS of Google-authenticatie.
 3. Zorg voor een unieke combinatie tussen jouw e-mailadres en wachtwoord, zodat er geen overeenkomende gegevens te vinden zijn zodat hackers bij jouw gegevens kunnen komen.
 4. Maak je gebruik van de smartphone app? Schakel dan een vingerafdruk of gezichtsscan in om toegang tot deze smartphone te krijgen.
 5. Beveilig je computer, installeer geen onnodige software en gebruik een goede virusscan.
 6. Deel nooit jouw persoonlijke gegevens met mensen die hierom vragen. StormGain zal nooit bellen of mailen met de vraag persoonlijke gegevens te delen, dit gebeurt alleen achter de beveiligde muren van de desktop- of smartphone app.

 Hoe betrouwbaar is StormGain?

Wanneer je Googelt op StormGain is Trustpilot een van de eerste hits. Hier vind je bijna 8.500 reviews en zie je dat StormGain een score haalt van 4,3 op een schaal tot 5. Dit is natuurlijk al een goed teken, maar wanneer je deze reviews leest zie je dat deze ook echt van gebruikers komen. De teksten zijn informatief en er worden zelfs kortingscodes gecommuniceerd, dus een bezoekje aan Trustpilot is zeker de moeite waard.

Kennisbank

Op de website is een ‘hulp en ondersteuningpagina’ te vinden waar je via een zoekterm gemakkelijk in de kennisdatabank kunt zoeken. Ook staan er pictogrammen weergegeven zodat je direct binnen een categorie kunt zoeken. Klik je bijvoorbeeld op ‘betalingsverrichtingen’ dan zie je artikelen staan als ‘hoe kan ik geld opnemen via een bankoverschrijving via Bits of Gold’. Dit artikel is voorzien van een video waarin het antwoord middels een infographic heel duidelijk gegeven wordt. De antwoorden waar geen video bij staat zijn voorzien met voorbeelden en screenshots, zodat het antwoord op een levende manier wordt gegeven.

Klantenservice

Wanneer je contact op wilt nemen met StormGain kan dit door een contactformulier in te vullen. Hierin geef je wat informatie op zodat deze op de juiste afdeling terechtkomt. Er wordt ook hier doorverwezen naar de kennisbank omdat hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen al worden gegeven. Een andere manier om de klantenservice te bereiken is via Telegram. Onderaan de homepage vind je ‘sluit u aan bij onze gemeenschap’ via waar je doorlinkt naar Telegram.

Conclusie: een zeer geschikte exchange voor de beginnende handelaar

Na het doorlopen van alle stappen om op StormGain te handelen, en het uiteenzetten van alle voorwaarden die hierbij komen kijken, kunnen we stellen dat dit een zeer geschikt platform is. De mogelijkheden zijn enigszins beperkt, maar dit maakt het een aantrekkelijke manier voor mensen om kennis te maken met de wereld van cryptohandel. Deze beperking leidt ook tot een overzichtelijke interface en gebruiksvriendelijkheid, omdat de werking van de server gegarandeerd is. De reviews van gebruikers liegen er ook niet om, en met een score van 4,3 op een schaal van 5 is dit een zeer goed resultaat. Het kan als een nadeel worden ervaren dat er geen gebruik gemaakt kan worden van iDEAL, maar wat ons betreft is dit gemakkelijk op te lossen door de SEPA-bankoverschrijving te gebruiken. Ook kan het platform jouw – hopelijk behaalde – winst niet uitkeren in euro’s. Het is wel mogelijk om met een externe exchange of wallet te verbinden, dus op die manier kun je altijd nog jouw behaalde winst uit laten keren in euro’s.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected