Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Fed is niet erg optimistisch over een CBDC in Amerikaanse dollars Leestijd: 3 minuten

De Amerikaanse Federal Reserve presenteert zijn rapport over een CBDC. Ondanks de vele voordelen is de Fed niet erg optimistisch. 

Bitvavo crypto

Voordelen en problemen

In het document verklaart de Fed dat CBDC voordelen heeft voor Amerikaanse burgers. De munt geeft toegang tot makkelijke en snelle transacties. Ook benoemt de Fed enkele mogelijke problemen.

De problemen kunnen zich voordoen op het gebied van privacy en financiële stabiliteit. Ook geeft de centrale bank geen indicatie over de lancering van de digitale dollar.

CBDC doet mee?

De Fed geeft aan dat ze daarvoor eerst een duidelijke steun nodig hebben van het Congres. De steun moet idealiter zijn verpakt in de vorm van een specifieke machtigingswet.

Bitvavo crypto

Als de digitale valuta de huidige betaalmiddelen kan aanvullen is dat niet ideaal voor de Fed. Deze kan niet direct aan klanten worden uitgegeven. Dat is in het document te lezen.  

Integreren

In plaats van direct uitgeven is het beter om de munt te integreren. Bijvoorbeeld binnen het systeem van particuliere banken. Deze tussenpersonen kunnen commerciële banken en niet-bancaire entiteiten zijn.

Het document merkt op:

“De eerste analyse suggereert dat een CBDC het best voldoet aan de behoeften van de Verenigde Staten. Dit zijn privacybescherming, bemiddeling, een brede overdraagbaarheid en identiteitsverificatie.”

Cyberveiligheid waarborgen

Ook het waarborgen van cyberveiligheid is één van de overwegingen tijdens het ontwikkelingsproces. Het is noodzakelijk om illegale financieringen te blijven bestrijden.

“Een CBDC moet een goed evenwicht vinden. Tussen het waarborgen van de privacy van de consument en transparantie. Deze is nodig om criminele activiteiten te ontmoedigen.”

De Fed zegt ook dat een CBDC positieve gevolgen heeft voor het behoud van de dollar. 

Internationale rol van de dollar

De snelle ontwikkeling van CBDC door andere landen kan ook inbreuk maken op de digitale dollar. Bijvoorbeeld als deze niet in hetzelfde tempo wordt ontwikkelt. De Raad zegt: 

“Het is belangrijk om de implicaties te overwegen. In het geval van een situatie waarin vreemde landen hun CBDC invoeren. Sommigen suggereren dat het wereldwijde gebruik van de dollar kan afnemen.

Bijvoorbeeld als de nieuwe CBDC aantrekkelijker is dan de bestaande Amerikaanse dollar. Een CBDC van de Verenigde Staten kan helpen om de internationale rol van de dollar te behouden.”

Gemengde reacties

Het document dient als een uitgangspunt voor een openbaar debat over deze kwestie. Vragen kunnen binnen 120 dagen worden ingediend. Verschillende wetgevers reageren op de publicatie. 

De reacties op het document zijn zowel positief als negatief. Senator Sherrod Brown lijkt optimistisch over de ontwikkelingen. De voorzitter van het Senate Banking Committee verklaart:

“Het rapport is een goede eerste stap in de richting van het  CBDB ontwerp. Deze zal meer Amerikanen in ons bankensysteem brengen. Het draagt  ook bij aan het leiderschap binnen de wereldeconomie.”

Scepsis

Senator Pat Loomey lijkt daarentegen niet gefascineerd. Hij herhaalt zijn scepsis over het vermogen van de CBDC om consumentengegevens te beschermen. De senator zegt:

“Het rapport vermeld het belang van CBDC privacy. Toch ben ik bezorgd dat de Fed niet duidelijk uitlegt over hoe het de transactiegegevens van de consument zal beschermen.”

“Ik vraag me af of het rapport impliceert dat een CBDC geen directe peer-to-peer transacties mogelijk maakt. Dit kenmerk is van fundamenteel belang.”

Het Congreslid heeft al eerder een wetsvoorstel ingediend. Deze beperkt de mogelijkheden van de Fed voor het uitgeven van een CBDC. Iets wat in het rapport duidelijk in overweging is genomen.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected