Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

FTX geeft voorstellen vrij voordat Financieel Comité samenkomt Leestijd: 3 minuten

De cryptocurrency industrie in de Verenigde Staten wankelt. De markt gaat gebukt onder regelgevende controle en onzekerheid. Marktdeelnemers wachten met ingehouden adem op de uitgifte van een regelgevend kader.

Bitvavo crypto

Regelgevingskader

Daar heeft het op de Bahama’s gevestigde FTX recent gehoor aangegeven. Zij hebben een lijst met principes en voorstellen vrijgegeven. De lijst is bedoeld om beleidsmakers te helpen bij het bouwen van een regelgevingskader.

De FTX heeft recent een blog gepubliceerd met de titel “Sleutelprincipes voor Marktregulatie”. De timing van de publicatie is interessant. Deze kwam enkele dagen na de bijeenkomst van grote cryptocurrency exchanges CEO’s.

Belangrijke agendapunten

De CEO’s werden uitgenodigd door Maxine Waters. Zij is de voorzitter van de House Committee on Financial Services. Onder de genodigden bevond zich ook Samuel Bankman-Fried van FTX.

Bitvavo crypto

Belangrijke agendapunten waren de digitale activa en de toekomst van de financiële wereld. Er zijn diverse principes en voorstellen vrijgegeven. Belangrijke voorstellen zijn beleidsaanbevelingen voor marktstructuren.

Met name voor marktstructuren die worden gevolgd door toonaangevende cryptocurrency uitwisselingen. Ook de implementatie van de regelgeving, de transparantie en de veiligheid werden opgenomen in de lijst.

Spot en derivaten markten

Eén van de voorstellen suggereert een alternatieve regelgevende benadering. Deze heeft betrekking op de uitvoering van een uniform regelgevend regime voor spot en derivaten markten. In de blog is ook te lezen:

“De markt voor verhandelde cryptocurrency kent een basis marktregulering. Over het algemeen is dit de gelijkelijk van toepassing op spot- en derivaten markten. Ook grondstoffen- en effectenmarkten horen daarbij.

Dit betekent dat het regulering-label op een bepaald product of markt de kerndoelen van de regulering niet hoeft te veranderen. Deze regelsets moeten over het algemeen van toepassing zijn op alle markten.”

Meer transparantie

Andere voorstellen betroffen de noodzaak van een marktstructuur met rechtstreekse leden. Daarbij zouden entiteiten gereglementeerde transacties mogen verrichten. Daarvoor hoeven zij geen beroep te doen op derden.

Een andere aanbeveling benadrukt de vraag naar meer transparantie rond bewaarders van crypto activa. Gebruikers zouden zo meer zicht hebben op de beveiligings- en herstelplannen die zijn opgesteld voor fraude.

Er werd ook gevraagd om de transactie activiteit te rapporteren. Dit om marktmanipulatie te voorkomen en de bescherming van de klant te kunnen waarborgen.

Stablecoin uitgifte reguleren

De blog onderstreept ook het belang om stablecoin uitgifte te reguleren. Dit is in lijn met de bezorgdheid die vaak wordt geuit door bewaarders op het gebied van de regelgeving. Zoals ook SEC voorzitter Gary Gensler.

De voorzitter van de SEC zegt dat een platform exploitant zich moet kunnen verantwoorden. Zeker als deze het gebruik van stablecoins toestaat voor de afwikkeling van transacties.

Zo moet de houder van het platform kunnen uitleggen welke normen hij gebruikt. Bijvoorbeeld om te kunnen beslissen welke stablecoins hij toestaat voor dergelijke doeleinden.

Binance

Vorige maand heeft ook Binance een set van 10 fundamentele rechten voor cryptocurrency gebruikers vrijgegeven. De set bevat rechten voor financiële inclusie, slimme regelgeving en privacy van persoonsgegevens.

De fundamentele rechten gaan ook over betrouwbare beveiliging en regels rond de verkoop van crypto-derivaten. Eerder deze week heeft Gensler zijn oproep voor meer toezicht op cryptocurrency handelsplatformen verdubbeld.

Terwijl hij de noodzaak van registratie benadrukt heeft Gensler de platformen gewaarschuwd. Mede door toedoen van de SEC kunnen zij niet langer acties uitvoeren die onopgemerkt blijven.

 

 

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected