Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Handelsvolume van Terra LUNA stijgt tijdelijk met 200% Leestijd: 2 minuten

Terra is nog steeds een aantrekkelijke markt voor korte termijn beleggers. Ondanks de krankzinnige volatiliteit. LUNA stijgt op 14 mei kortstondig naar een waarde van 600%.

Bitvavo crypto

Van $85 naar bijna $0 

Het duurt slechts 7 dagen om het ecosysteem van Terra in een neerwaartse spiraal te krijgen. Op 5 mei storten de prijzen in van $85 naar bijna $0 op 12 mei. 

De markt krijgt langzaam duidelijkheid over wat er is gebeurt. Ondertussen vertoont het handelsvolume van LUNA een sterk herstel. Deze bedraagt nu meer dan 200%.

Daling tot $178.6 miljoen

Als gevolg van de UST depegging spiegelen LUNA investeerders de prijs dip. De daling wordt op 13 mei geregistreerd tot $178.6 miljoen. Dit is voor het laatst voorgekomen in februari 2021. 

Bitvavo crypto

Do Kwon van Terraform Labs stelt op 13 mei een herstelplan voor. LUNA en UST houders worden gecompenseerd voor het aanhouden van de tokens tijdens de crash. 

Verliezen terugverdienen

Ondanks de risico’s Terra nog steeds een aantrekkelijke markt voor korte termijn beleggers. Dat komt vooral omdat LUNA op 14 mei kortstondig met 600% in waarde stijgt.

Investeerders proberen hun verliezen terug te verdienen. Dat terwijl anderen proberen te profiteren van de comeback van Terra. Daartoe stijgt het handelsvolume van LUNA met meer dan 200% tot $6 miljard.

Handelswaarde herwinnen

Voor de crash registreert het ecosysteem consequent meer dan $2 miljard aan handelsvolumes. Juist als de LUNA prijzen tussen 10 mei en 13 dalen, stijgt het handelsvolume.

Dit komt omdat beleggers hun verliezen van $ 5 miljard tot $ 16 miljard terug willen winnen. Op het hoogtepunt noteert het handelsvolume van LUNA op een recordhoogte van $16,15 miljard.

LUNA herwint zijn handelswaarde en doet op dit moment $ 0,00025. 

Bezorgdheid LUNA transacties

Crypto exchange Binance representeert 68,26% van het handelsvolume van LUNA. Gevolgd door KuCoin met 9,52% en FTX met 1,13%.

Op vrijdag uiten crypto.com gebruikers hun bezorgdheid over de LUNA transacties. De mobiele applicatie van de exchange draait deze namelijk terug. 

Interne fout

CEO Kris Marszalek verklaart later dat het gaat om een interne fout. Dit zorgt ervoor dat het systeem de verkeerde prijzen weergeeft. Daardoor maken beleggers 30 tot 40 x winst.

Als gevolg hiervan blokkeert de exchange tijdelijk alle gebruikers om te handelen. Na een dag van herziening worden alle gebruikersaccounts weer ingeschakeld.

Het bedrijf biedt $ 10 ter waarde van zijn in-house token Cronos aan. Dit als een gebaar van goede wil voor de getroffen beleggers.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected