Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Heeft de Web 3.0 technologie meer nodig dan alleen creativiteit? Leestijd: 2 minuten

Web 3.0 is op zijn minst iets nieuws in de wereld van technologie. Dit schept ruimte voor creativiteit en exploratie. Web3 doet enigszins denken aan het internet van weleer.

Bitvavo crypto

Is creativiteit genoeg?

Matthew Rosenfeld is de mede-oprichter van de Signal Foundation. Hij zegt dat creativiteit misschien niet genoeg is voor de nieuwe Web 3.0 technologie. Rosenfeld alias Moxie Marlinspike legt uit:

“Ik heb goede hoop dat de creativiteit en de verkenning positieve resultaten oplevert. Of het genoeg is om dezelfde dynamiek van het internet te voorkomen? Dat weet ik niet zeker.”

Weinig cryptografie

De Amerikaanse ondernemer deelt zijn eerste indruk van Web 3.0. Rosenfeld stelt dat het weinig cryptografie bevat. Ondanks dat het gebouwd is op cryptocurrency.  

Bitvavo crypto

Rosenfeld zegt dat we moeten accepteren dat mensen hun eigen servers niet meer draaien. Zeker niet als we systemen ontwerpen die vertrouwen verspreiden zonder infrastructuur. 

Hij benadrukt het verminderen van de last voor software ontwikkeling. Deze projecten vereisen gezamenlijke en gespecialiseerde menselijke inspanning.

Beperkingen

De ondernemer zegt dat Web 3.0 protocollen traag evolueren met enkele bestaande beperkingen. 

“Web 1.0 veranderde in Web 2.0. De ethereum technologie is gebouwd met veel van dezelfde impliciete kenmerken als 1.0. Dat vind ik vreemd aan Web 3.0.”

Rosenfeld legt uit dat de ruimte zich consolideert rondom platformen. Dit om deze technologieën bruikbaar te kunnen maken.

Het nieuwe virtuele tijdperk

Zowel NFT als metaverse en Web 3.0 hebben in 2021 grote tractie gekregen. Het nieuwe virtuele tijdperk is booming. Zeker met namen als Somnium Space en Decentraland. 

Ook bestuurders kijken naar de technologie. Ankara is de vierde stad die een metaverse integratie aankondigt. Dit kan een grote beleidsuitdaging zijn voor de wetgevers.

Bekend terrein

Sommige kenmerken van Web 3.0 zijn bekende onderwerpen voor wetgevers. Dat merkt Sam Gilbert op in een recente post. Hij doelt onder andere op crypto en slimme contracten. 

Gilbert zegt ook dat andere gebieden minder bekend zijn. Zoals gedistribueerde autonome organisatie en metaverse NFT.  Velen zien metaverse en de cryptocurrency ruimte als het begin van Web 3.0.

Ook Rosenfeld deelt deze mening. Hij zegt:

“Zelfs al is dit nog maar het begin. Wat ik zeer zeker geloof. Ik twijfel of we dat als enige troost moeten beschouwen.”

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected