Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Het Witte Huis maakt grote plannen voor de cryptocurrency sector Leestijd: 2 minuten

In 2021 tikt Bitcoin zijn all time high aan met $69.000. Op dit moment bedraagt de waarde van de koningsmunt slechts 50%. Veroorzaakt door de huidige marktdaling.

Bitvavo crypto

Volatiliteit

De markten zijn volatiel. De adoptie binnen de cryptocurrency sector is op zijn hoogtepunt. Experts menen dat de Federal Reserve daar de oorzaak van is. 

Volgens specialisten onttrekken zij liquiditeit aan de markt. Ook vrezen zij dat de regelgeving de sector verstikt. De crackdown van Rusland lijkt op handen. Het Verenigd Koninkrijk stelt strenge regels op voor crypto reclame. 

De Europese Unie maakt zich zorgen over Bitcoin mining. De Verenigde Staten debatteert over de veiligheid rondom crypto tokens. Ook de rechtszaak tussen Ripple en de SEC is besproken.

Bitvavo crypto

Biden zit niet stil

Bovengenoemde is het enige prominente nieuws tot nu toe. Toch zit de regering van Biden niet stil. Zij zijn bezig met de voorbereiding op een strategie voor de digitale activa.

De eerste release wordt verwacht in februari 2022. Deze schetst de risico’s en de kansen binnen de cryptocurrency sector. Dit zet president Biden in de schijnwerpers binnen de cryptocurrency sector.

Onvolledige richtlijnen

De ontwikkeling is gebaseerd op voorlopige en onvolledige richtlijnen. Van de SEC, de CFTC en het Amerikaanse ministerie van Financiën. Gary Gensler van de SEC zegt dat beurzen kritischer worden bekeken.

Ook het onderbrengen van de sector binnen een beleggers bescherming opdracht wordt overwogen. Dat terwijl de toezichthouder recent nog twee fysiek ondersteunde Bitcoin ETF’s neerhaalde.

Veiligheidsuitdagingen

Het rapport merkt nog een belangrijk feit op. Ontwerpen van de release zijn ingesteld om economische en regelgevende veiligheidsuitdagingen te schetsen.

De richtlijn zal naar verluidt andere agentschappen laten meewegen. Zoals de Financial Stability Oversight Council en het Amerikaanse ministerie van Handel.

CBDC

Ook noemt het rapport de mogelijkheid tot de introductie van een Amerikaanse CBDC. In een rapport van de Fed is te lezen dat dit een belangrijke invloed heeft op de Amerikaanse dollar. 

De centrale bank zet de deuren open voor een CBDC. Toch neemt de Fed tot 20 mei 2022 publieke input op het document in ontvangst. 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected