Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

India: SEBI verbod voor adviseurs die cryptocurrency advies geven Leestijd: 2 minuten

De Securities and Exchange Board of India (SEBI) heeft een verbod aangekondigd op beleggingsadvies. Dit met betrekking tot niet gereguleerde instrumenten zoals cryptocurrency.

Bitvavo crypto

De Indiase toezichthouder zegt daar het volgende over:

“SEBI heeft vernomen dat sommige geregistreerde beleggingsadviseurs zich bezighouden met niet gereguleerde activiteiten. Ze bieden onder andere een platform voor het handelen in digitaal goud.”

Ruim 7,3% van de Indiërs bezit de activa klasse

De SEBI stelde ook dat alle geregistreerde beleggingsadviseurs zich moeten “onthouden van dergelijke niet gereguleerde activiteiten. SEBI waarschuwt dat dergelijke transacties zullen leiden tot acties.

Bitvavo crypto

Op grond van de SEBI akte 1992. Deze is in overeenstemming met de bepalingen van sectie 12 (1) en de SEBI (Investment Advisers) Regulations van 2013. Dit kan een klap zijn voor de Indiase cryptocurrency sector.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 7,3% van de Indiërs de activa klasse bezit. Met meer dan 100 miljoen mensen die cryptocurrencies bezitten, is dit wereldwijd het hoogste percentage.

Ruim 200.000 crypto accounts geblokkeerd

Ondanks het adoptie percentage, heeft de sector op dit moment geen wetgevend kader in India. Volgens lokale media zou de regering binnenkort een beleid kunnen voorstellen.

Naar verluidt heeft India onlangs meer dan 200.000 cryptocurrency accounts geblokkeerd. Dit op grond van schadelijke activiteiten in de afgelopen zes maanden. Zoals vermoedelijke belastingontduiking en fraude.

India wordt steeds competenter maar niet wereldwijd bedreigend

Ondanks het recente optreden denken experts niet dat het in India tot een cryptocurrency verbod zal komen. Balaji Srinivasan suggereerde bijvoorbeeld het volgende:

“In tegenstelling tot China is India steeds competenter, maar niet wereldwijd bedreigend.”

Cryptocurrency wordt in India als een digitaal activum behandeld. Beurzen zoals WazirX, CoinDCX en CoinSwitch Kuber komen tegemoet aan crypto beleggers terwijl de anti witwas normen worden gevolgd.

Srinivasan voegde daaraan toe:

“Ik denk dat India tussen Amerikaanse anarchie en Chinese controle een tussenvorm zou kunnen zijn.”

Oproep tot het reguleren van cryptocurrency

Er blijft een kleine mogelijkheid tot extreme beleid-actie door India. In de afgelopen week heeft een Indiase rechtse groepering opgeroepen tot de regulering van cryptocurrency.

Mohan Bhagwat van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) zei daarover:

“Clandestiene en ongecontroleerde valuta zoals Bitcoin, kunnen de economie van alle landen te destabiliseren en ernstige uitdagingen veroorzaken.”

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected