Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Is een compromis mogelijk de oplossing voor crypto regulering? Leestijd: 2 minuten

De crypto transformatie van speculatieve belegging naar een evenwichtige portefeuille blijft aan tempo winnen. Hoewel de waarde steeds vaker wordt ingezien, blijft de wereld verdeeld over de regulatie van de activa klasse. 

Bitvavo crypto

Worstelen met traditionele wetgeving

Expert Raoul Pal besprak dit ook in het laatste journaal van the Defiant. De directeur van Real Vision gaf aan dat regelgevers worstelen met het integreren van de traditionele wetten binnen de wereld van cryptocurrency.

Pal zei daar het volgende over:

“Het traditionele systeem heeft moeite om dit uit te vinden. Dat hebben we recent gezien met een Bitcoin ETF. Ze proberen het in te integreren binnen een bestaand kader dat niet werkt. Met de hardste regel beginnen zou passen binnen een klassieke onderhandelingstactiek. Dat zou betekenen dat we allemaal strafbaar en illegaal bezig zijn.”

Bitvavo crypto

Nieuwe digitale activa wetten

Er zijn ook suggesties. Het groeiende probleem kan mogelijk worden opgelost met wetten die speciaal zijn ontworpen om digitale activa te besturen. Het oude systeem zou daar volgens Raoul Pal niet toe in staat zijn.

“Ze hebben vrij snel geleerd dat hier veel geld achter zit. Veel jonge mensen hebben hier een stem in. Er moet een compromis moet worden gedaan. Niet binnen de wetgeving op effecten maar voor nieuwe digitale activa wetten.”

Andere landen hebben al stappen gezet

Cryptocurrency zijn nu goed voor 2,64 biljoen dollar. Dit rechtvaardigt het financiële aspect zoals besproken. Ook hebben verschillende tokens een aanzienlijke hoeveelheid tractie gekregen binnen alle leeftijdsgroepen.

Om dit te kunnen realiseren, hebben andere landen al stappen gezet. Zoals Singapore die vooruitgang boekt op het gebied van crypto regulering. Ongeacht of de Verenigde Staten een voorstander van de regelgeving is of niet.

Bereiken van een compromis kan nog 3 jaar duren

Een vraag die nu van groot belang is gaat over de cryptocurrency regelgeving in de Verenigde Staten. Het kan nog meer tijd kosten om problemen binnen de wereld van de digitale activa op te kunnen lossen. Raoul Pal liet weten:

“Ik denk dat er uiteindelijk veel geschreeuw zal zijn. Iedereen wil onderhandelen in zijn voordeel. Ik ben van mening dat het bereiken van een groot compromis nog zeker 3 jaar in beslag zal nemen.”

Toch heeft cryptocurrency in een paar jaar tijd een flinke stap vooruit gezet. Of het de FUDs kan volhouden is een ander verhaal.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected