Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Poetin en het Ministerie van Financiën willen géén crypto verbod Leestijd: 2 minuten

Russische wetgevers en de regering gaan de strijd aan. Dit keer over het lot van de cryptocurrency sector. Zelfs met de dreiging van een algeheel verbod op hun hielen.

Bitvavo crypto

Regulering en géén verbod

Het Russische ministerie van Financiën spreekt zijn steun uit voor de activa klasse. Het ministerie wil een regelgevend kader voor cryptocurrencies voorstellen.

Dit is een reactie op het voornemen van de centrale bank. Deze wil de crypto industrie en al haar aspecten verbieden. Om de volatiliteit, de impact op het milieu en illegale activiteiten te voorkomen.

Officieel voorstel

Het Russische ministerie van Financiën toont onmiddellijk zijn onvrede over het voorstel. Ivan Chebeskov pleit voor een regelgevend kader in plaats van een verbod.

Bitvavo crypto

Lokale media melden dat het ministerie een officieel voorstel indient bij de regering. Ook ambtenaar Dmitry Chernyshenko is daarvan op de hoogte gesteld. 

In het voorstel staat dat de industrie onder de traditionele financiële infrastructuur moet vallen. De bepalingen voor het identificeren van de persoonsgegevens moet hierin worden opgenomen. 

Potentiële voordelen

Het ministerie stelt dat reguleren in plaats van verbieden veel potentiële voordelen heeft. Waaronder hogere belastinginkomsten voor de staat.

Ook het verstrekken van gegevens aan wetshandhaving instanties mag als voordeel worden gezien. Mede om criminele activiteiten op te kunnen sporen.

2 biljoen Russische roebel

Bovendien neemt het ministerie in zijn voorstel ook enkele statistieken op. Deze wijzen op de grote investeringen van burgers in de cryptocurrency industrie. Dit is in totaal circa 2 biljoen Russische roebel of 25,6 miljard dollar.

Het ministerie zegt ook dat een algemeen verbod de zwarte markt in cryptocurrencies alleen maar verhoogt. Met een regulering blijft dit kapitaal onder het toezicht van de regering.

Ook Poetin stemt voor regulering

Niet alleen het ministerie van Financiën verzet zich tegen de houding van de Centrale Bank. Ook Vladimir Poetin ziet de voordelen van een regulering in. De Russische president is inmiddels op de hoogte gebracht.

Al eerder merkte hij de concurrentievoordelen in deze kwestie op. Poetin roept de regering en de centrale bank ook op om een consensus over de zaak te bereiken.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected