Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Rest Super is eerste pensioenfonds dat in crypto investeert Leestijd: 2 minuten

Australië verhoogt zijn inspanningen om institutionele crypto-investeringen op gang te brengen. Rest Super wordt het eerste pensioenfonds dat in cryptocurrencies investeert.

Bitvavo crypto

Pensioenfonds Rest Super

Rest Super heeft voor $ 46,8 miljard aan activa onder beheer. Daarnaast heeft het een klantenbestand van bijna 1,8 miljoen leden. Een pensioenfonds is noodzakelijk en verplicht voor werknemers in Australië.

De sector heeft een waarde van bijna $ 2,4 biljoen en zal zich nu op de crypto markt storten. Queensland Investment Corporation was recent in het nieuws. Het wil de blootstelling aan crypto uitbreiden.

Bitvavo crypto

Later merkte de QIC op dat de rapporten “onjuist geïmpliceerd” waren.

Toekomstige portefeuille

Rest Super ziet crypto als een belangrijk onderdeel van de toekomstige portefeuille. Dat merkte Andrew Lill op tijdens de algemene vergadering.  Gezien de risico’s gaat Rest Super “voorzichtig” te werk.

Daarbij merkte de chief investment officer op:

“Het is nog steeds een volatiele belegging. Elke allocatie blootstelling aan crypto zal deel uitmaken van onze portefeuille als een vrij kleine toewijzing. Deze kan na verloop van tijd worden opgebouwd.”

Lill erkent het potentieel van crypto en blockchain tech in het bieden van een “stabiele bron van waarde”. Zelfs beleggers kiezen crypto als een hedge tegen fiat-gebaseerde inflatie. Daar voegt Lill aan toe:

“Ik denk wel dat het in een tijdperk van inflatie een goede plek kan zijn om te investeren.”

Crypto voor pensioensparen

Ondanks het optimisme bracht een woordvoerder verduidelijking. Deze zegt dat het crypto overweegt als een manier om het pensioensparen van leden te diversifiëren.

Toch zal het pensioenfonds in de toekomst niet onmiddellijk investeren. De woordvoerder laat ook weten:

“Op dit moment doen we onderzoek naar de activa klasse voordat we een beslissing nemen. We overwegen ook de veiligheid en regelgeving van beleggen in deze klasse.”

Australië zet vaart achter de inspanningen op het gebied van crypto. Naarmate Rest Super nadenkt over het opnemen van cryptocurrency, zal de blootstelling en adoptie groeien.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected