Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Roche legt uit wat Bitcoiners moeten weten over de psychologie Leestijd: 2 minuten

De eerste week van 2022 is nogal somber geëindigd. Bitcoin crasht tot onder de $43.000. Zelfs de president van El Salvador laat zijn doorgaans positieve berichten achterwege.

Bitvavo crypto

Rood en somber

De koningsmunt zakt diep in het rood. Daardoor voelen zelfs kleine Bitcoin beleggers zich somber. Peter McCormack voelt beleggingsadviseur Cullen Roche aan de tand. 

McCormack wil van Roche weten wat zijn gedachten zijn over Bitcoin. De presentator van What Bitcoin Did wil ook weten of hij adviezen heeft voor beleggers.

Blootstelling baart zorgen

De blootstelling van een belegger aan één activum baart Roche zorgen. Hij merkt op dat zelfs kortstondige prijsdalingen een trauma kunnen veroorzaken. Cullen Roch zegt:

Bitvavo crypto

“De meeste mensen hebben niet zoveel risico nodig. Je kunt een diverse wallet samenstellen met Bitcoin en andere volatiele activa. Deze overbelasten je niet door de hoeveelheid volatiliteit”.

McCormack geeft toe dat ook hij overbelast is op het gebied van Bitcoin aankwam. De presentator geeft toe dat hij daardoor bijna zijn huis is verloren.

Roche zegt dat een koersdaling in verband staat met veranderingen. Zoals een ontslag of een wankelend portfolio. Roche zegt voorzichtig te zijn maar vindt zichzelf geen Bitcoin criticus. 

Psychologisch spelletje

Volgens Roch speelt ook de psychologie een rol. Hij zegt dat niet veel mensen kunnen aanzien dat hun wallet veel verliezen lijdt. Alvorens hun verlies te beperken. Hij zegt:

“Veel mensen kunnen het niet verdragen om hun activa met 50% te zien dalen. Dat voor een aanhoudende periode van 3 tot jaar. Op het breekpunt zeggen ze dat dit het niet waard is.

Roche voegt eraan toe dat dit extreem kan zijn. Zeker als het gaat om een asset waar beleggers echt in geloven. Zoals bijvoorbeeld Bitcoin.

Opgeblazen of ademhalen?

In de herfst van 2021 plaatste voormalig Twitter CEO Jack Dorsey een tweet over hyperinflatie. Dit heeft angst aangewakkerd. Hyperinflatie zou ook de V.S. kunnen treffen.  

Beleggers kunnen opgelucht ademhalen. Cullen Roche is het namelijk niet eens met deze uitspraak. De investeringsadviseur noemt de voorspelling een wanvertoning.

Hij zegt dat hij de kans op hyperinflatie in de Verenigde Staten astronomisch klein acht. Roche denkt niet dat Amerikanen worden gedwongen tot het gebruiken van Bitcoin als inflatiehedge.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected