Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

SEC wil dat Ripple zijn fair notice verweer laat vallen Leestijd: 2 minuten

De rechtszaak tussen Ripple en SEC houdt de gemoederen flink bezig. Ook in de rechtszaal. Na het gekibbel over verlenging verzoeken is er weer een nieuwe issue ontstaan.

Bitvavo crypto

Fair notice verweer

De SEC dient een verzoek voor een aanvullende bevoegdheid in. Daarmee willen ze een belangrijke pijler in deze zaak vernietigen. Namelijk het fair notice verweer van Ripple. 

Voormalig federaal aanklager James K. Filan deelt een SEC dossier. Deze gaat over de zaak tussen de SEC en Keener. De rechtbank oordeelt dat de gedaagde zich niet identificeert als een effectenhandelaar.

Het verweer van Keener is daardoor niet van toepassing. In het dossier staat:

Bitvavo crypto

“Bij het verwerpen van de fair notice verdediging en het toekennen van een summier vonnis aan de SEC, oordeelt Keener dat de gedaagde op de hoogte was. Gedaagde wist dat zijn gedrag onwettig kon zijn. Gebaseerd op de besluiten van dit circuit waarin de definitie van “dealer” wordt toegepast.”

Niet van toepassing

De rechtbank oordeelt dat de taal van het besluit voor Keener voldoende informatief is. Hij moet weten dat hij zichzelf als effectenhandelaar moet registreren. 

Nu wil de SEC een soortgelijke standaard toepassen op de verdediging van Ripple. Het blockchain bedrijf is met stomheid geslagen. In een depot bij de rechtbank reageert Ripple op de brief van de SEC.

Ripple betoogt dat de Keener procedure niet van toepassing is op zijn verdediging. Dit omdat de rechtbank geen rekening houdt met het feiten rapport van Ripple.

Geen controlerende autoriteit

Bovendien benadrukt Ripple de noodzaak om de onderzoeksfase van de zaak af te wachten. Het blockchain bedrijf merkt op:

“De SEC heeft geen enkele controlerende autoriteit geïdentificeerd die een motie toekent om een verweer te schrappen dat vergelijkbaar is met die van Ripple. Zonder een dergelijke controlerende autoriteit moet de motie van de SEC volgens de normen worden afgekeurd.”

De SEC haalde eerder al de zaak met Fife aan. Dit om haar motie tegen het verweer van Ripple kracht bij te kunnen zetten. De zaak blijft vooralsnog voortduren. 

XRP houders in spanning

Zowel de SEC als Ripple blijven hun stukken indienen. Tienduizenden Ripple houders hebben zich verenigd en willen dat het Congres naar hun luistert. 

Veel beleggers zijn geraakt. Onder andere door bevroren XRP pensioenrekeningen Sommigen geloven ook dat de rechtszaak de prijsontwikkeling van de activa schaadt.

Op dit moment wordt Ripple verhandeld op $ 0,6073. In de afgelopen 7 dagen is het lichtjes herstelt na een daling van 11,84%. 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected