Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Turkije geeft Binance een boete van 8M lira wegens overtreden wet Leestijd: 2 minuten

Cryptocurrency domineert vandaag het nieuws in Turkije. Dat heeft 2 redenen. Erdoğan bevestigd de voltooiing van een cryptocurrency wet én de MASAK deelt een boete uit aan Binance.

Bitvavo crypto

Ontwerp crypto wet

President Erdoğan bevestigd de voltooiing van een ontwerp voor de crypto wetgeving. Deze wordt binnenkort voorgelegd aan het parlement. De implementatie in het land zal spoedig volgen.

De cryptocurrency wetgeving is een laatste poging om de dalende waarde van de Turkse lira te stoppen.

Binance opnieuw onder vuur

Turkije is vandaag om nog een reden in het nieuws. Turkse toezichthouders hebben de lokale unit van Binance een boete opgelegd. Het bedrijf wordt beschuldigd van het niet naleven van de wetgeving.

Bitvavo crypto

De overtreding heeft betrekking op twee overtredingen inzake digitale valuta. Dit betreft als eerste de verwerking van de klantgegevens. Ook overtreed Binance de regels inzake het witwassen van geld.

De MASAK legt Binance een boete op van 8 miljoen lira. Dat is omgerekend $750.000. Het Binance platform in Turkije wordt geleid door BN Teknoloji.

Wet 5549

Volgens berichten heeft MASAK een controle uitgevoerd van wet nummer 5549.  Dit betreft de preventie van het witwassen van opbrengsten die verkregen zijn door criminele activiteiten. 

Dit staat ook bekend als de AML wet. Onder het ministerie van Financiën fungeert de MASAK als de inlichtingeneenheid van Turkije.

De AML wet in Turkije verplicht bedrijven om persoonlijke klantgegevens te identificeren en verifiëren. Zoals de achternaam, de geboortedatum en het sofi nummer. 

Meldingsplicht

Ook het soort en het aantal identiteitsdocumenten moet worden geregistreerd. De wet schrijft ook voor dat bedrijven een meldingsplicht hebben. 

Zij moeten de overheid onmiddellijk in kennis stellen van verdachte activiteiten. De meldingsplicht heeft een termijn van maximaal 10 dagen.

Waarschuwing

Binance heeft verschillende voorschriften overtreden. Deze zijn aan het licht gekomen tijdens de aansprakelijkheidsinspecties.

De ontwikkeling staat niet op zichzelf. In april van dit jaar zijn ook andere beurzen in Turkije gewaarschuwd door de MASAK. 

Meerdere boetes

Binance is het eerste cryptocurrency bedrijf dat door de Turkse overheid is beboet. Toch is dit niet de eerste keer dat het cryptocurrency bedrijf een boete krijgt van regelgevende instanties.

Ook in landen als Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft Binance al moeilijkheden gehad met de strenge regelgeving.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected